2017-11-12 19:48

2017-11-12 19:50

Johan avslutade med ännu en seger i VM

KAPSTADEN: Rallycross

Arvikasonen Johan Kristoffersson, som redan är årets världsmästare i rallycross-VM, dominerade den sista omgången av 2017 års säsong och tog en otrolig sjunde seger i Kapstaden under söndagen.

VM-deltävlingen i Sydafrika var en nästan perfekt händelse i vad som varit en spännande och lysande säsong för Volkswagen-teamet. Efter ett tillfälligt bakslag i det senaste racet i Tyskland var Johan tillbaka i toppform när serien kom till Afrika för första gången.

Den svenska superförarens senaste seger betyder att han stått på pallen tio gånger av tolv. Det kan inte bli mycket bättre än så på motorsportens elitnivå.

Vunnit mer än hälften

– Säsongen har varit helt otrolig, säger Johan.

– Jag kan knappt tro vad jag lyckats med. Än en gång måste jag tacka Petter Solberg och hela teamet – tillsammans har vi varit så starka hela säsongen. Jag trodde att det skulle var möjligt när vi pratade om det i början av säsongen, men att vi lyckades så här bra är fantastiskt, fortsätter västvärmlänningen.

– Det här var ett fantastiskt sätt att avsluta säsongen. Den sjunde segern innebär att jag vunnit mer än hälften av loppen – det är inte ett dåligt år!

Trefaldige världsmästaren och team-ägaren Petter Solberg kämpade mot Mattias Ekström om andraplatsen i 2017 års förarmästerskap i rallycross-VM. Ett silver att lägga till teamets guldmedalj och till team-kollegan Johan Kristofferssons guld skulle ha gjort ett perfekt år.

En liten besvikelse

Men till slut missade han chansen knappt.

– Det är naturligtvis en liten besvikelse att jag inte tog silvret, säger Petter Solberg.

– Men se bara vad teamet, som inte ens existerade för ett år sedan, lyckats med! Jag är så stolt över vad vi gjort, säger Solberg och fortsätter:

– Johan har slagit så många rekord i år och hela teamet, alla i PSRX Volkswagen Sweden har arbetat så hårt – den här helgen och det här året är tack vare den och jag kan inte tacka dem nog mycket!

– Mattias Ekström är en tuff förare och vi visste att det skulle bli en hård kamp, och det blev det. I slutet på semifinalen var vi så nära varandra att det var helt otroligt, och samma sak i finalen. Jag försökte allt men det gick inte att passera honom. Men det är OK. Vi har tagit tillräckligt många guld för ett år, säger Petter Solberg.

VM-deltävlingen i Sydafrika var en nästan perfekt händelse i vad som varit en spännande och lysande säsong för Volkswagen-teamet. Efter ett tillfälligt bakslag i det senaste racet i Tyskland var Johan tillbaka i toppform när serien kom till Afrika för första gången.

Den svenska superförarens senaste seger betyder att han stått på pallen tio gånger av tolv. Det kan inte bli mycket bättre än så på motorsportens elitnivå.

Vunnit mer än hälften

– Säsongen har varit helt otrolig, säger Johan.

– Jag kan knappt tro vad jag lyckats med. Än en gång måste jag tacka Petter Solberg och hela teamet – tillsammans har vi varit så starka hela säsongen. Jag trodde att det skulle var möjligt när vi pratade om det i början av säsongen, men att vi lyckades så här bra är fantastiskt, fortsätter västvärmlänningen.

– Det här var ett fantastiskt sätt att avsluta säsongen. Den sjunde segern innebär att jag vunnit mer än hälften av loppen – det är inte ett dåligt år!

Trefaldige världsmästaren och team-ägaren Petter Solberg kämpade mot Mattias Ekström om andraplatsen i 2017 års förarmästerskap i rallycross-VM. Ett silver att lägga till teamets guldmedalj och till team-kollegan Johan Kristofferssons guld skulle ha gjort ett perfekt år.

En liten besvikelse

Men till slut missade han chansen knappt.

– Det är naturligtvis en liten besvikelse att jag inte tog silvret, säger Petter Solberg.

– Men se bara vad teamet, som inte ens existerade för ett år sedan, lyckats med! Jag är så stolt över vad vi gjort, säger Solberg och fortsätter:

– Johan har slagit så många rekord i år och hela teamet, alla i PSRX Volkswagen Sweden har arbetat så hårt – den här helgen och det här året är tack vare den och jag kan inte tacka dem nog mycket!

– Mattias Ekström är en tuff förare och vi visste att det skulle bli en hård kamp, och det blev det. I slutet på semifinalen var vi så nära varandra att det var helt otroligt, och samma sak i finalen. Jag försökte allt men det gick inte att passera honom. Men det är OK. Vi har tagit tillräckligt många guld för ett år, säger Petter Solberg.

Resultat rallycross-VM 2017

1. Johan Kristoffersson 316

2. Mattias Ekström 256

3. Petter Solberg 251

4. Sebastien Loeb 214

5. Timmy Hansen 201

6. Andreas Bakkerud 194

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.