2017-11-10 06:00

2017-11-10 06:00

Med VM-guldet säkrat ligger fokuset på silvret

KAPSTADEN: Rallycross

Bordet är dukat för Petter Solberg. I sista VM-rundan av den framgångsrika säsongen i rallycross skiljer bara en poäng mellan tredubble världsmästaren och fjolårsmästaren Mattias Ekström i kampen om VM-silvret i årets rallycross-VM.

Med Taffelberget som bakgrund, ett av världens mest kända landmärken, poserar Petter Solberg och Johan Kristoffersson i sina helt nya ”Big Five” overaller som är specialgjorda och en hyllning till Afrika och teamets två VM-guld den här säsongen. Bara en sak fattas för att göra det Solberg-ägda PSRX Volkswagen Sweden-teamet komplett.

Och det är att säkra Solbergs silvermedalj i förarmästerskapet i Afrikas första VM-omgång i rallycross någonsin.

Avgjort sedan länge

Johan Kristoffersson har redan för länge sedan (när tre omgångar återstod) avgjort kampen om guldet efter en otrolig säsong med sex individuella segrar i rad och en rad rekord.

Lika rekordtidigt avgjordes kampen om VM-guldet för team.

Med guldet säkrat redan för länge sedan är Johan Kristoffersson (nästan) lika engagerad i kampen om silvret.

– Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa Petter och teamet. Det är viktigt för mig att ge tillbaka som tack för all hjälp jag haft av teamet och speciellt från Petter den här säsongen. Utan honom och PSRX Volkswagen Sweden-teamet är det lång ifrån säkert att jag stått här som världsmästare, säger Johan Kristoffersson.

Revanschsugen

– Jag hade stolpe ut i förra omgången (i Tyskland) och jag har förberett mig grundligt för att ta revansch. Man är aldrig bättre än sitt sista lopp och jag är inställd på att avsluta en fantastisk säsong på ett värdigt sätt. Jag är redan världsmästare så jag kör utan press och jag ska njuta av varje sekund.

– Vi har en stor fajt kvar den här säsongen, kampen mot Mattias Ekström om VM-silvret, säger Petter Solberg.

– Jag leder med bara en poäng. Här har vi ett jobb att göra och det är att göra absolut allt för att vinna den duellen. Endast silver är godkänt för mig. Efter Johans VM-guld i förarmästerskapet och guldet till teamet, är jag tvungen att ta VM-silvret för att göra säsongen komplett.

Tejpad Petter

Det har gått sex veckor sedan norrmannen imponerade både på sig själv och på de flesta andra då han körde in på en fjärdeplats i förra VM-rundan i Tyskland. Det skedde bara fem dagar efter operationen av ett brutet nyckelben och med ett brutet revben och en spricka i ett revben. Den exceptionella insatsen såg till att han kunde försvara ledningen i kampen om silvret.

– Det gör fortfarande ont i revbenet och jag måste tejpa det innan jag kör. Men jag tror inte att det kommer att hämma mig speciellt mycket. Det är bara på nätterna det är litet besvärligt. Jag är väldigt tänd och optimistisk inför loppet, berättar Petter Solberg.

Johan och Petter är dock inte de enda västvärmlänningarna på plats i Kapstaden. Årets sista deltävling i rallycross-VM kommer också att avgöra slutställningen i RX 2 och där har Simon Olofsson möjligheten att ta en fjärdeplats i VM-tabellen.

Hård kamp

Cyril Raymond har redan säkrat VM-titeln, men bakom honom är det kamp om nästan alla platser. I kampen om fjärdeplatsen återfinns inte mindre än tre förare inom fyra poängs marginal, William Nilsson, Tanner Whitten och Simon Olofsson, där Nilsson har ett litet försprång på de andra två.

Avståndet upp till medaljplats lär dock vara för stort för någon av dem, då tvåan Dan Rooke och Guillaume De Ridder byggt upp ett betryggande avstånd neråt.

Med Taffelberget som bakgrund, ett av världens mest kända landmärken, poserar Petter Solberg och Johan Kristoffersson i sina helt nya ”Big Five” overaller som är specialgjorda och en hyllning till Afrika och teamets två VM-guld den här säsongen. Bara en sak fattas för att göra det Solberg-ägda PSRX Volkswagen Sweden-teamet komplett.

Och det är att säkra Solbergs silvermedalj i förarmästerskapet i Afrikas första VM-omgång i rallycross någonsin.

Avgjort sedan länge

Johan Kristoffersson har redan för länge sedan (när tre omgångar återstod) avgjort kampen om guldet efter en otrolig säsong med sex individuella segrar i rad och en rad rekord.

Lika rekordtidigt avgjordes kampen om VM-guldet för team.

Med guldet säkrat redan för länge sedan är Johan Kristoffersson (nästan) lika engagerad i kampen om silvret.

– Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa Petter och teamet. Det är viktigt för mig att ge tillbaka som tack för all hjälp jag haft av teamet och speciellt från Petter den här säsongen. Utan honom och PSRX Volkswagen Sweden-teamet är det lång ifrån säkert att jag stått här som världsmästare, säger Johan Kristoffersson.

Revanschsugen

– Jag hade stolpe ut i förra omgången (i Tyskland) och jag har förberett mig grundligt för att ta revansch. Man är aldrig bättre än sitt sista lopp och jag är inställd på att avsluta en fantastisk säsong på ett värdigt sätt. Jag är redan världsmästare så jag kör utan press och jag ska njuta av varje sekund.

– Vi har en stor fajt kvar den här säsongen, kampen mot Mattias Ekström om VM-silvret, säger Petter Solberg.

– Jag leder med bara en poäng. Här har vi ett jobb att göra och det är att göra absolut allt för att vinna den duellen. Endast silver är godkänt för mig. Efter Johans VM-guld i förarmästerskapet och guldet till teamet, är jag tvungen att ta VM-silvret för att göra säsongen komplett.

Tejpad Petter

Det har gått sex veckor sedan norrmannen imponerade både på sig själv och på de flesta andra då han körde in på en fjärdeplats i förra VM-rundan i Tyskland. Det skedde bara fem dagar efter operationen av ett brutet nyckelben och med ett brutet revben och en spricka i ett revben. Den exceptionella insatsen såg till att han kunde försvara ledningen i kampen om silvret.

– Det gör fortfarande ont i revbenet och jag måste tejpa det innan jag kör. Men jag tror inte att det kommer att hämma mig speciellt mycket. Det är bara på nätterna det är litet besvärligt. Jag är väldigt tänd och optimistisk inför loppet, berättar Petter Solberg.

Johan och Petter är dock inte de enda västvärmlänningarna på plats i Kapstaden. Årets sista deltävling i rallycross-VM kommer också att avgöra slutställningen i RX 2 och där har Simon Olofsson möjligheten att ta en fjärdeplats i VM-tabellen.

Hård kamp

Cyril Raymond har redan säkrat VM-titeln, men bakom honom är det kamp om nästan alla platser. I kampen om fjärdeplatsen återfinns inte mindre än tre förare inom fyra poängs marginal, William Nilsson, Tanner Whitten och Simon Olofsson, där Nilsson har ett litet försprång på de andra två.

Avståndet upp till medaljplats lär dock vara för stort för någon av dem, då tvåan Dan Rooke och Guillaume De Ridder byggt upp ett betryggande avstånd neråt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.