2017-09-29 06:00

2017-09-29 06:00

Stort startfält till cupfinal

RACKSTAD: Crosskart

Imorgon avgörs Svenska cupen i crosskart på Westombanan i Arvika – med ett startfält som är betydligt större än vad som har varit fallet på alla tidigare deltävlingar under säsongen.
– Alltid trevligt när det kommer många långresande, konstaterar tävlingsledaren Conny Nilsson.

Det blir en helg fullspäckad med crosskart ute på Westombanan. Under lördagen avgörs nämligen svenska cupen medan det på söndag är final i sprintcupen.

Fler startande än på någon av de tidigare deltävlingarna kommer dessutom ta plats ute i Rackstad, med 130 anmälda i svenska cupen samt strax under 90 stycken i sprintcupen.

– Det är bara trevligt med många deltagare, det tyder ju på att banan är omtyckt. Klubben verkar vara populär eftersom så många fler är anmälda än tidigare under året, menar tävlingsledaren Conny Nilsson.

Detta ställer dock höga krav på arrangerande Team Westom för att allt ska kunna flyta på som det ska.

– I år är det mest utmanande med tidsaspekten, det blir ju mörkt och vi måste hinna färdigt med allt innan dess. Så det blir en hektisk dag, våra funktionärer behöver vara på tå så ska vi nog kunna ro det i hamn, tror Conny som hoppas vädergudarna är på deras sida:

– Det ser ut att bli hyfsat väder på lördag, sämre på söndag, men vi hoppas de har fel.

En hel drös hemmaförare kommer till start. Här ger Conny några exempel:

– Vi har förare i de flesta klasserna. Vi har ju Leon Strucel och Alex Gustafsson i 85 cc som hemmahopp, men även Timmy Sakariassen, och sedan Hugo Bengtsson i 125. Johan Fransson har visat framfötterna i 650-klassen, säger Conny Nilsson.

Det blir en helg fullspäckad med crosskart ute på Westombanan. Under lördagen avgörs nämligen svenska cupen medan det på söndag är final i sprintcupen.

Fler startande än på någon av de tidigare deltävlingarna kommer dessutom ta plats ute i Rackstad, med 130 anmälda i svenska cupen samt strax under 90 stycken i sprintcupen.

– Det är bara trevligt med många deltagare, det tyder ju på att banan är omtyckt. Klubben verkar vara populär eftersom så många fler är anmälda än tidigare under året, menar tävlingsledaren Conny Nilsson.

Detta ställer dock höga krav på arrangerande Team Westom för att allt ska kunna flyta på som det ska.

– I år är det mest utmanande med tidsaspekten, det blir ju mörkt och vi måste hinna färdigt med allt innan dess. Så det blir en hektisk dag, våra funktionärer behöver vara på tå så ska vi nog kunna ro det i hamn, tror Conny som hoppas vädergudarna är på deras sida:

– Det ser ut att bli hyfsat väder på lördag, sämre på söndag, men vi hoppas de har fel.

En hel drös hemmaförare kommer till start. Här ger Conny några exempel:

– Vi har förare i de flesta klasserna. Vi har ju Leon Strucel och Alex Gustafsson i 85 cc som hemmahopp, men även Timmy Sakariassen, och sedan Hugo Bengtsson i 125. Johan Fransson har visat framfötterna i 650-klassen, säger Conny Nilsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.