2017-09-13 06:00

2017-09-13 06:00

De västvärmländska förarna dominerade i Höstracet

RACKSTAD: Folkrace

Daniel Samuelsson går från klarhet till klarhet på folkracebanorna runt om i länet och i helgen var det dags att lägga en ny seger till handlingarna, hemma på Westombanan, i tvådagarstävlingen Höstracet.

Daniel fick med sig tre heatsegrar från lördagen och därmed helt perfekta förutsättningar inför söndagens två kvalheat och finaler. Bra lägen att förvalta visade det sig också att Philip Reuter och Carina Tordegård införskaffat sig.

Söndagen började med relativt torrt väglag på Westombanan, och det bjöds på betydligt mer intensiva fighter, och några rullningar, men inte någon av det allvarligare slaget. Det märktes direkt att söndagens race gällde betydligt mer då det nu var dubbla poäng som stod på spel.

Märkbar dominans

Hemmadominansen var klart märkbar i samtliga klasser, i herrseniorklassen med Samuelsson i förarsätet, bland juniorerna Philip Reuter och i dam/veteran genom Treskes Carina Tordegård, tillsammans med klubbkompisarna Kerstin Berglund och Lena-Marie Andersson.

Berglund vann B-finalen och avancerade då helt följdriktigt till A-finalen. Där fick hon en dålig start, men lyckades ändå köra till sig andraplatsen efter Tordegård

Fullbordade dagen

Westomjunioren Philip Reuter, som tidigare i sommar vann Gotlandsfestivalen, byggde på sin perfekta svit från lördagen med ytterligare två heatsegrar under söndagen och fullbordade sedan dagen med att ta sin första seger på Westombanan. Tvåa blev Hampus Enner, Likenäs, och trea Emil Larsson, Årjäng.

Daniel Samuelsson hann med ytterligare två heatsegrar innan han körde hem A-finalen för seniorerna, före klubbkompisen i Westom, Morgan Bjerge, och Säffles Jim Jansson.

För Samuelsson betydde det den sjunde segern för säsongen.

Trots det varierande vädret med regn, sol och blåst var det omkring 350 till 400 åskådare på plats.

Daniel fick med sig tre heatsegrar från lördagen och därmed helt perfekta förutsättningar inför söndagens två kvalheat och finaler. Bra lägen att förvalta visade det sig också att Philip Reuter och Carina Tordegård införskaffat sig.

Söndagen började med relativt torrt väglag på Westombanan, och det bjöds på betydligt mer intensiva fighter, och några rullningar, men inte någon av det allvarligare slaget. Det märktes direkt att söndagens race gällde betydligt mer då det nu var dubbla poäng som stod på spel.

Märkbar dominans

Hemmadominansen var klart märkbar i samtliga klasser, i herrseniorklassen med Samuelsson i förarsätet, bland juniorerna Philip Reuter och i dam/veteran genom Treskes Carina Tordegård, tillsammans med klubbkompisarna Kerstin Berglund och Lena-Marie Andersson.

Berglund vann B-finalen och avancerade då helt följdriktigt till A-finalen. Där fick hon en dålig start, men lyckades ändå köra till sig andraplatsen efter Tordegård

Fullbordade dagen

Westomjunioren Philip Reuter, som tidigare i sommar vann Gotlandsfestivalen, byggde på sin perfekta svit från lördagen med ytterligare två heatsegrar under söndagen och fullbordade sedan dagen med att ta sin första seger på Westombanan. Tvåa blev Hampus Enner, Likenäs, och trea Emil Larsson, Årjäng.

Daniel Samuelsson hann med ytterligare två heatsegrar innan han körde hem A-finalen för seniorerna, före klubbkompisen i Westom, Morgan Bjerge, och Säffles Jim Jansson.

För Samuelsson betydde det den sjunde segern för säsongen.

Trots det varierande vädret med regn, sol och blåst var det omkring 350 till 400 åskådare på plats.

  • Jan-Olof Johansson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.