2017-07-12 06:00

2017-07-12 06:00

Efterlängtad comeback för Ida Hansen

ARVIKA: Friidrott

Ida Hansen fick mer eller mindre hela fjolårssäsongen spolierad på grund av efterhängsna fotproblem. En operation i månadsskiftet november-december åtgärdade det – men vägen tillbaka efter det har varit lång.

Den här helgen var det dock äntligen dags för västvärmländskan att få ställa sig på tävlingsbanorna igen, på lag-SM i Borås.

– Det var väldigt roligt att komma igång, men jag var väldigt nervös och väldigt spänd, för om allt skulle hålla och allt det där, konstaterar Ida.

Foten höll dock för allt vad rehabträningen lovat, vilket bådar gott för framtiden.

– Jag hade inte ont och det var det bästa. Jag är nöjd med att det funkade, fortsätter Ida, som dock inte var riktigt lika nöjd med resultatet.

– En timme efteråt är man ju lite frustrerad, man vill ju så gärna att det ska gå fort, men det är bara att inse att jag missat mycket och bara maxat två lopp innan, samtidigt som jag i stort sett möter de allra bästa på 200 meter i Sverige just nu. Med lite distans till det är jag supernöjd.

Femteplats

Ida sprang i mål på en femteplats med tiden 25.42, vilket är en bra bit från vad hon är kapabel till. Resultatet gav dock klartecken för en start på Karlstad Grand Prix om två veckor, men även då blir det ”bara” på 200 meter och inte i längdhopp.

– Det blir inget längdhopp i år. Det blir bara springa. Det är ett medvetet val för att jag i alla fall ska få tävla i något och få något positivt.

Ida sticker inte under stol med att frånvaron varit jobbig, men den har också fört med sig en del positivt.

– Det har varit väldigt tufft, det har det varit. Det här är absolut den längsta skadefrånvaron jag haft, men samtidigt så lär man sig ganska mycket. Jag har fattat hur roligt jag tycker att det är. Man lär sig mycket om sig själv och varför man gör det här.

Starkare

När det är dags att mäta upp ansatsen för de första tävlingshoppen i längdhopp till säsongen 2018, hoppas Ida kunna vara starkare än någonsin – både mentalt och fysiskt.

– Jag har kunnat köra väldigt mycket överkropp så jag har definitivt förbättrat bålstyrkan och jag har också kunnat köra ganska många korta lopp, så jag har en bättre acceleration än tidigare.

IF Göta slutade på femte plats i lag-SM med 52 poäng, en bra bit från segrande Spårvägen på 76.

Götas andra västvärmländska, Maryann Andreasson, skulle även hon ha tävlat i Borås, men blev sjuk och tvingades tacka nej.

Den här helgen var det dock äntligen dags för västvärmländskan att få ställa sig på tävlingsbanorna igen, på lag-SM i Borås.

– Det var väldigt roligt att komma igång, men jag var väldigt nervös och väldigt spänd, för om allt skulle hålla och allt det där, konstaterar Ida.

Foten höll dock för allt vad rehabträningen lovat, vilket bådar gott för framtiden.

– Jag hade inte ont och det var det bästa. Jag är nöjd med att det funkade, fortsätter Ida, som dock inte var riktigt lika nöjd med resultatet.

– En timme efteråt är man ju lite frustrerad, man vill ju så gärna att det ska gå fort, men det är bara att inse att jag missat mycket och bara maxat två lopp innan, samtidigt som jag i stort sett möter de allra bästa på 200 meter i Sverige just nu. Med lite distans till det är jag supernöjd.

Femteplats

Ida sprang i mål på en femteplats med tiden 25.42, vilket är en bra bit från vad hon är kapabel till. Resultatet gav dock klartecken för en start på Karlstad Grand Prix om två veckor, men även då blir det ”bara” på 200 meter och inte i längdhopp.

– Det blir inget längdhopp i år. Det blir bara springa. Det är ett medvetet val för att jag i alla fall ska få tävla i något och få något positivt.

Ida sticker inte under stol med att frånvaron varit jobbig, men den har också fört med sig en del positivt.

– Det har varit väldigt tufft, det har det varit. Det här är absolut den längsta skadefrånvaron jag haft, men samtidigt så lär man sig ganska mycket. Jag har fattat hur roligt jag tycker att det är. Man lär sig mycket om sig själv och varför man gör det här.

Starkare

När det är dags att mäta upp ansatsen för de första tävlingshoppen i längdhopp till säsongen 2018, hoppas Ida kunna vara starkare än någonsin – både mentalt och fysiskt.

– Jag har kunnat köra väldigt mycket överkropp så jag har definitivt förbättrat bålstyrkan och jag har också kunnat köra ganska många korta lopp, så jag har en bättre acceleration än tidigare.

IF Göta slutade på femte plats i lag-SM med 52 poäng, en bra bit från segrande Spårvägen på 76.

Götas andra västvärmländska, Maryann Andreasson, skulle även hon ha tävlat i Borås, men blev sjuk och tvingades tacka nej.