2017-06-18 21:21

2017-06-18 21:21

Arvika straffade Karlstad

ARVIKA: Fotboll

Första västlaget att spela final under söndagen var Arvika Fotbolls lag röd P03. Till motståndare hade man Karlstad BK. Efter stabilt spel defensivt och vassa kontringar kunde man gå av som segrare efter slutresultatet 1-0.

Det bjöds på avvaktande spel i inledningen av finalen för pojkar födda 2003. Första riktiga målchansen stod bortalaget för efter tolv minuter, men skottet gick över. Karlstad fortsatte äga mycket boll, men var inte alltför giftiga framåt.

– Vi spelar stabilt även om det inte är något skönspel, säger Arvikas tränare Henrik Kisterud.

Vass offensiv

Det skulle dock visa sig att Arvika var betydligt vassare i sin offensiv och efter fina dribblingskonster i straffområdet hängde inte Karlstadsbackarna med utan en Arvikaspelare blev fälld och man blev tilldömda straff. Straffen tog Mohamed Abdi hand om och han gjorde inget misstag.

– Finalen gick bra och det var gott att få göra mål, kommenterar matchens enda målskytt Mohammed Abdi.

– Det är en tuff match och vi hade revansch att utkräva efter att vi förlorat mot dem i DM tidigare i år.

– Vi har kört hårt hela cupen med bra passningsspel och nu blir det mer cuper framöver, konstaterar Mohamed.

Efter hemmalagets mål så får man luft under vingarna och lyfter spelet betydligt, det är inte långt ifrån att även tvåan kommer.

– Det är inte den bästa matchen vi gör under cupen, det är semifinalen, men när vi tar ledningen så blir det automatiskt att vi spelar lite på det resten av matchen, konstaterar tränaren Henrik.

– Vi är lite slitna också efter helgen och då kanske det blir att man gör det enkla i stället, men vi har koll på dem och vår målvakt styr undan när de försöker skapa chanser, fortsätter han.

Stolpskott

Arvika fortsatte spela enkelt med ett vägvinnande spel och bortalaget lyckades inte skapa några egentliga farligheter. Farligt var det däremot efter en dryg halvtimme när Arvika hade ett klockrent skott i stolpen.

– Vi har två lag som skulle vara jämna enligt min kalkyl, men det är det här laget som får momentum och några som överpresterar, medan vårt andra lag, som fick respass i kvarten inte har samma flyt, kommenterar Henrik.

– Vi har en trupp på trettio spelare under helgen och då har vi lånat in några från Årjäng och en från Stockholm som egentligen var här för att kolla på brorsan, detta för att kunna komma med två lag till start och det har fungerat väldigt bra, säger Henrik.

Det bjöds på avvaktande spel i inledningen av finalen för pojkar födda 2003. Första riktiga målchansen stod bortalaget för efter tolv minuter, men skottet gick över. Karlstad fortsatte äga mycket boll, men var inte alltför giftiga framåt.

– Vi spelar stabilt även om det inte är något skönspel, säger Arvikas tränare Henrik Kisterud.

Vass offensiv

Det skulle dock visa sig att Arvika var betydligt vassare i sin offensiv och efter fina dribblingskonster i straffområdet hängde inte Karlstadsbackarna med utan en Arvikaspelare blev fälld och man blev tilldömda straff. Straffen tog Mohamed Abdi hand om och han gjorde inget misstag.

– Finalen gick bra och det var gott att få göra mål, kommenterar matchens enda målskytt Mohammed Abdi.

– Det är en tuff match och vi hade revansch att utkräva efter att vi förlorat mot dem i DM tidigare i år.

– Vi har kört hårt hela cupen med bra passningsspel och nu blir det mer cuper framöver, konstaterar Mohamed.

Efter hemmalagets mål så får man luft under vingarna och lyfter spelet betydligt, det är inte långt ifrån att även tvåan kommer.

– Det är inte den bästa matchen vi gör under cupen, det är semifinalen, men när vi tar ledningen så blir det automatiskt att vi spelar lite på det resten av matchen, konstaterar tränaren Henrik.

– Vi är lite slitna också efter helgen och då kanske det blir att man gör det enkla i stället, men vi har koll på dem och vår målvakt styr undan när de försöker skapa chanser, fortsätter han.

Stolpskott

Arvika fortsatte spela enkelt med ett vägvinnande spel och bortalaget lyckades inte skapa några egentliga farligheter. Farligt var det däremot efter en dryg halvtimme när Arvika hade ett klockrent skott i stolpen.

– Vi har två lag som skulle vara jämna enligt min kalkyl, men det är det här laget som får momentum och några som överpresterar, medan vårt andra lag, som fick respass i kvarten inte har samma flyt, kommenterar Henrik.

– Vi har en trupp på trettio spelare under helgen och då har vi lånat in några från Årjäng och en från Stockholm som egentligen var här för att kolla på brorsan, detta för att kunna komma med två lag till start och det har fungerat väldigt bra, säger Henrik.

  • Mikael Mellerda