2017-05-17 06:00

2017-05-17 06:00

Brandhammar klar för topptippade Västerås

VÄSTERÅS: Ishockey

Anton Brandhammar har hittat en ny klubb att spela i. I slutet av förra veckan skrev han på ett ettårskontrakt med Västerås IK.
– Det känns bra. Jag har varit där på besök, och jag fick ett bra intryck av klubben, säger den 20-årige Edasonen.

Anton Brandhammar har de fem senaste säsongerna spelat för Färjestad, där han i vintras fick göra debut med A-laget i SHL.

– Jag fick vara med och spela i fem-sex matcher, de andra satt jag bara på bänken i, säger Anton, som totalt fanns med i Färjestads laguppställning i SHL vid totalt 21 tillfällen.

– Det var lärorikt. Man lär sig en del av att bara vara med och sitta bredvis isen också, fortsätter Anton, som innan det blev Färjestad spelade för moderklubben Charlottenbergs HC och Arvika HC.

Till hösten blir det spel i en fjärde klubb. I Västerås IK, som den gångna säsongen ramlade ur Hockeyallsvenskan och därmed återfinns i HockeyEttan till hösten.

– För mig är Västerås en allsvensk klubb. De har som mål att gå upp och den resan vill jag vara en del av, säger Anton, som även hade kontakt med ett par allsvenska klubbar innan han bestämde sig för att skriva på för Västerås.

– Jag tror att det här är rätt väg för mig att gå. Speltiden är viktig för mig, om jag ska fortsätta att utvecklas, och jag tror att jag kommer att få spela mycket i Västerås.

Spel i HockeyEttan nästa säsong kommer det även att bli för 27-årige Arvikasonen Erik Fridlund, som häromdagen kom överens om en fortsättning med Forshaga.

Där svarade Erik under den gångna säsongen för två mål och fem assists på 30 matcher, innan han under våren valde att återvända på lån till AHC, som han var med och spelade kvar i division II via kvalsegern mot Björbo.

Anton Brandhammar har de fem senaste säsongerna spelat för Färjestad, där han i vintras fick göra debut med A-laget i SHL.

– Jag fick vara med och spela i fem-sex matcher, de andra satt jag bara på bänken i, säger Anton, som totalt fanns med i Färjestads laguppställning i SHL vid totalt 21 tillfällen.

– Det var lärorikt. Man lär sig en del av att bara vara med och sitta bredvis isen också, fortsätter Anton, som innan det blev Färjestad spelade för moderklubben Charlottenbergs HC och Arvika HC.

Till hösten blir det spel i en fjärde klubb. I Västerås IK, som den gångna säsongen ramlade ur Hockeyallsvenskan och därmed återfinns i HockeyEttan till hösten.

– För mig är Västerås en allsvensk klubb. De har som mål att gå upp och den resan vill jag vara en del av, säger Anton, som även hade kontakt med ett par allsvenska klubbar innan han bestämde sig för att skriva på för Västerås.

– Jag tror att det här är rätt väg för mig att gå. Speltiden är viktig för mig, om jag ska fortsätta att utvecklas, och jag tror att jag kommer att få spela mycket i Västerås.

Spel i HockeyEttan nästa säsong kommer det även att bli för 27-årige Arvikasonen Erik Fridlund, som häromdagen kom överens om en fortsättning med Forshaga.

Där svarade Erik under den gångna säsongen för två mål och fem assists på 30 matcher, innan han under våren valde att återvända på lån till AHC, som han var med och spelade kvar i division II via kvalsegern mot Björbo.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.