2016-10-16 19:53

2016-10-16 19:53

Arvika förlorade derbyt mot GS86

ARVIKA: Innebandy

Arvika hade återigen en hemmamatch i Sporthallen, den här gången mot GS86.
Det blev även en repris resultatmässigt från förra helgen då man fick stryk med uddamålet. Slutresultatet skrevs till 5-6.

Trots att kaptenen i Arvika Christoffer „Kicken” Nilsson mäktade med hela fem poäng, detta efter hemmalagets två första mål och tre assists, så blev det alltså stryk i Värmlandsderbyt mot GS86 från Forshaga under fredagskvällen.

Första halvan av matchen vill nog hemmalaget helst glömma, då man var stillastående och inte fick igång något eget spel. Istället var det gästerna som tog över spelet allt mer, vilket även resultatet skvallrar om då bortalaget hade ledningen med 1-4, efter 10.21 i andra perioden.

– Det är tufft att förlora hemma mot ett lag som jag tycker att vi egentligen ska slå. Vi är slarviga i första perioden och det är det som bäddar för förlusten, sa „Kicken”och fortsätter:

– Vi skjuter i täck, istället för att ta ett kliv och skapa oss ett bra läge. Om vi spelar som vi ska så gör vi minst tio mål, men vi får ta med oss andra halvan av matchen och ta nya tag på måndag, konstaterade en missnöjd „Kicken”.

Därför var Arvikas reducering till 2-4 inte helt logisk med tanke på hur spelet utvecklat sig under matchen, men detta gav hemmalaget en riktig boost och helt plötsligt tog man över spelet och pressade för ytterligare reducering.

– Vi ger bort den här matchen, vi ska vinna på hemmaplan så är det bara. Vi spelar med en hård press, men idag innebar det att vi går bort oss i försvaret stup i ett, vi gör räknefel och de blir en man mer, sa hemmalagets tränare Björn Arvidsson.

Tar dålig utvisning

Efter två perioder var ställningen fortsatt 2-4 och Arvika fortsatte att gå för mål i tredje då man även hade två ramträffar. Mitt i hemmalagets press, efter 5.02, kontrade bortalaget GS86 och kunde öka till 2-5. Nytt hopp tändes dock då man gjorde 3-5 av Filip Nilsson vid spel med en man mer.

– Jag tror att vi behöver bli mer ödmjuka och kanske inse att vi inte kan ha en sådan press, vi får se hur det blir framöver med taktiken, fortsatte Björn.

– I tredje tar vi en dålig utvisning när vi pressar som värst, sen har vi inte marginalerna på vår sida heller måste man ju ändå säga, samtidigt behöver vi ha marginalerna med oss för att hänga med i den här serien, tyckte Björn.

Plockade målvakten

På den nyss nämnda „dåliga” utvisningen gjorde också gästerna sitt sjätte mål vid tiden 15.07 och matchen kändes avgjord. Arvika hade dock inte gett upp och plockade ut målvakten. Efter 18.11 kom reduceringen genom, nu skadefria, Anders Lundberg och efter 19.05 kom hemmalagets femte mål till ställningen 5-6.

Sista 55 sekunderna gick Arvika för kvitteringen, men trots flera möjligheter så var det de där omtalade marginalerna som inte var på hemmalagets sida och förlusten var ett faktum.

Trots att kaptenen i Arvika Christoffer „Kicken” Nilsson mäktade med hela fem poäng, detta efter hemmalagets två första mål och tre assists, så blev det alltså stryk i Värmlandsderbyt mot GS86 från Forshaga under fredagskvällen.

Första halvan av matchen vill nog hemmalaget helst glömma, då man var stillastående och inte fick igång något eget spel. Istället var det gästerna som tog över spelet allt mer, vilket även resultatet skvallrar om då bortalaget hade ledningen med 1-4, efter 10.21 i andra perioden.

– Det är tufft att förlora hemma mot ett lag som jag tycker att vi egentligen ska slå. Vi är slarviga i första perioden och det är det som bäddar för förlusten, sa „Kicken”och fortsätter:

– Vi skjuter i täck, istället för att ta ett kliv och skapa oss ett bra läge. Om vi spelar som vi ska så gör vi minst tio mål, men vi får ta med oss andra halvan av matchen och ta nya tag på måndag, konstaterade en missnöjd „Kicken”.

Därför var Arvikas reducering till 2-4 inte helt logisk med tanke på hur spelet utvecklat sig under matchen, men detta gav hemmalaget en riktig boost och helt plötsligt tog man över spelet och pressade för ytterligare reducering.

– Vi ger bort den här matchen, vi ska vinna på hemmaplan så är det bara. Vi spelar med en hård press, men idag innebar det att vi går bort oss i försvaret stup i ett, vi gör räknefel och de blir en man mer, sa hemmalagets tränare Björn Arvidsson.

Tar dålig utvisning

Efter två perioder var ställningen fortsatt 2-4 och Arvika fortsatte att gå för mål i tredje då man även hade två ramträffar. Mitt i hemmalagets press, efter 5.02, kontrade bortalaget GS86 och kunde öka till 2-5. Nytt hopp tändes dock då man gjorde 3-5 av Filip Nilsson vid spel med en man mer.

– Jag tror att vi behöver bli mer ödmjuka och kanske inse att vi inte kan ha en sådan press, vi får se hur det blir framöver med taktiken, fortsatte Björn.

– I tredje tar vi en dålig utvisning när vi pressar som värst, sen har vi inte marginalerna på vår sida heller måste man ju ändå säga, samtidigt behöver vi ha marginalerna med oss för att hänga med i den här serien, tyckte Björn.

Plockade målvakten

På den nyss nämnda „dåliga” utvisningen gjorde också gästerna sitt sjätte mål vid tiden 15.07 och matchen kändes avgjord. Arvika hade dock inte gett upp och plockade ut målvakten. Efter 18.11 kom reduceringen genom, nu skadefria, Anders Lundberg och efter 19.05 kom hemmalagets femte mål till ställningen 5-6.

Sista 55 sekunderna gick Arvika för kvitteringen, men trots flera möjligheter så var det de där omtalade marginalerna som inte var på hemmalagets sida och förlusten var ett faktum.

  • Mikael Mellerdal