2016-10-12 06:00

2016-10-12 06:00

Målglatt Åmotforskvar i serieledning

INNEBANDY: Helgens herrfyra

Kampen om seriesegern i västra herrfyran ser ut att bli en ren Arvika-Eda-histora.
Fyra lag från de två västkommunerna har tagit full pott i de två inledande omgångarna, däribland Åmotfors – som efter söndagens 9-5-seger borta mot Grums U anför toppkvartetten med 27-10 i målskillnad.

– Vi har gjort två okej insatser, men jag tror inte att vi har gjort vår bästa match för säsongen än, säger Åmotfors nye tränare Henrik Skarfelt, som i söndags fick se sitt lag följa upp premiärens 18-5-seger mot Åmål U med en ny viktoria.

Den här gången var det Grums U som fick se sig besegrat av Åmotfors, som ”bortavann” med 9-5 (6-2, 2-2, 1-1) efter tre mål av Oskar Adolfsson, två vardera av Reidar Spets och Jonas Karlsson och ett varsitt av Jimmy Jonsson och Emil Granander.

Dottevik favoriter

Därmed har Åmotfors 27-10 i målskillnad, och toppar i kraft av det tabellen före de tre andra fullpoängarna från Västvärmland: Dottevik, Arvika U och Stavnäs.

– Vi vill ligga med i toppen, sedan får vi se hur långt det räcker, säger Skarfelt.

– Dottevik är favoriter, och med det laget de har så ska de vara det, sedan ska vi vara med därbakom hoppas vi, fortsätter han.

– Vi har en stor trupp, så det är angenäma problem att ta ut A-truppen. Det triggar pojkarna, de måste ta i på varje träning och i varje byte på matcherna, annars är det någon annan som knackar på dörren.

Storseger för ungt U-lag

Närmast bakom Åmotfors i tabellen skuggar just Dottevik, som efter fredagens 6-1 (1-0, 5-0, 0-1)-seger borta mot Sunnanå har 15-3 i målskillnad.

Målskyttar för Dottevik i Kil var Robin Andersson och Viktor Eriksson och tvåmålsskyttarna Peter Ek och Mikael Ranta.

Två tvåmålsskyttar, i form av unga, födda -00, duon Anton Ingman och Pontus Jansson, hittar vi även i Arvika U:s 10-2 (3-1, 2-0, 5-1)-seger borta mot Åmål U i fredags. Martin Johansson, Jimmie Peeters – även han född -00, Frans Gjinaj, Pontus Westberg, Ville Pesonen och Hugo Arvidsson gjorde dem sällskap i målprotokollet för Arvika U:s räkning, och det unga laget ligger nu trea i tabellen med 17-6 i målskillnad.

Johan i målform

På fjärde plats i tabellen hittar vi Stavnäs, som har 11-5 i målskillnad efter 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)-segern mot Lennartsfors i fredags – en match där Johan var ett gångbart namn bland Stavnäs målskyttar, då Myhrman svarade för två och hans namnar Gustafsson och Nelson för varsitt.

Oavgjort i Säffle

För det femte västlaget i serien, Koppom, kom säsongens första poäng i fredags via 4-4 (0-1, 1-0, 3-3) borta i Säffle mot Sifhälla.

Poängfixare blev Joel Djurberg som kvitterade till 4-4 med knappa fem minuter kvar av matchen, och därmed gjorde David Högberg, Joakim Fjällström och Rasmus Augustsson sällskap i målprotokollet.

– Vi har gjort två okej insatser, men jag tror inte att vi har gjort vår bästa match för säsongen än, säger Åmotfors nye tränare Henrik Skarfelt, som i söndags fick se sitt lag följa upp premiärens 18-5-seger mot Åmål U med en ny viktoria.

Den här gången var det Grums U som fick se sig besegrat av Åmotfors, som ”bortavann” med 9-5 (6-2, 2-2, 1-1) efter tre mål av Oskar Adolfsson, två vardera av Reidar Spets och Jonas Karlsson och ett varsitt av Jimmy Jonsson och Emil Granander.

Dottevik favoriter

Därmed har Åmotfors 27-10 i målskillnad, och toppar i kraft av det tabellen före de tre andra fullpoängarna från Västvärmland: Dottevik, Arvika U och Stavnäs.

– Vi vill ligga med i toppen, sedan får vi se hur långt det räcker, säger Skarfelt.

– Dottevik är favoriter, och med det laget de har så ska de vara det, sedan ska vi vara med därbakom hoppas vi, fortsätter han.

– Vi har en stor trupp, så det är angenäma problem att ta ut A-truppen. Det triggar pojkarna, de måste ta i på varje träning och i varje byte på matcherna, annars är det någon annan som knackar på dörren.

Storseger för ungt U-lag

Närmast bakom Åmotfors i tabellen skuggar just Dottevik, som efter fredagens 6-1 (1-0, 5-0, 0-1)-seger borta mot Sunnanå har 15-3 i målskillnad.

Målskyttar för Dottevik i Kil var Robin Andersson och Viktor Eriksson och tvåmålsskyttarna Peter Ek och Mikael Ranta.

Två tvåmålsskyttar, i form av unga, födda -00, duon Anton Ingman och Pontus Jansson, hittar vi även i Arvika U:s 10-2 (3-1, 2-0, 5-1)-seger borta mot Åmål U i fredags. Martin Johansson, Jimmie Peeters – även han född -00, Frans Gjinaj, Pontus Westberg, Ville Pesonen och Hugo Arvidsson gjorde dem sällskap i målprotokollet för Arvika U:s räkning, och det unga laget ligger nu trea i tabellen med 17-6 i målskillnad.

Johan i målform

På fjärde plats i tabellen hittar vi Stavnäs, som har 11-5 i målskillnad efter 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)-segern mot Lennartsfors i fredags – en match där Johan var ett gångbart namn bland Stavnäs målskyttar, då Myhrman svarade för två och hans namnar Gustafsson och Nelson för varsitt.

Oavgjort i Säffle

För det femte västlaget i serien, Koppom, kom säsongens första poäng i fredags via 4-4 (0-1, 1-0, 3-3) borta i Säffle mot Sifhälla.

Poängfixare blev Joel Djurberg som kvitterade till 4-4 med knappa fem minuter kvar av matchen, och därmed gjorde David Högberg, Joakim Fjällström och Rasmus Augustsson sällskap i målprotokollet.