2016-10-12 06:00

2016-10-12 06:00

Klart med bidrag till garage

RACKSTAD: Alpint

Arvika kommun har beviljat en ansökan om bidrag från Arvika Slalomklubb till ett nytt garage vid slalombacken i Rackstad.
Bidraget är på totalt 685 000 kronor och kommer att betalas ut under två år.

– Det ska täcka materialkostnaden för garaget. Hela uppförandet sker på ideell basis, säger Erik Sundström, ordförande i Arvika SLK.

Beslutet att bevilja slalomklubbens ansökan togs på kommunledningsutskottets möte förra måndagen, och det var ett välkommet beslut.

– Vi har arbetat några år med att få till det här, säger Erik, som räknar med att arbetet med det nya garaget – som kommer att bli ett lyft sett till arbetsmiljön för de som servar pistmaskinen, snökanonerna och annat, och sett till miljön i stort – kommer i gång inom kort.

– Vi kommer att gjuta plattan innan säsongen är i gång. När allt är klart, som vi räknar med att det blir under nästa år, kommer vi att ha ett garage med värme, och eftersom det kommer att ha en platta kommer vi lättare att kunna samla in allt som eventuellt rinner ut ur maskinen när vi servar den.

– Det ska täcka materialkostnaden för garaget. Hela uppförandet sker på ideell basis, säger Erik Sundström, ordförande i Arvika SLK.

Beslutet att bevilja slalomklubbens ansökan togs på kommunledningsutskottets möte förra måndagen, och det var ett välkommet beslut.

– Vi har arbetat några år med att få till det här, säger Erik, som räknar med att arbetet med det nya garaget – som kommer att bli ett lyft sett till arbetsmiljön för de som servar pistmaskinen, snökanonerna och annat, och sett till miljön i stort – kommer i gång inom kort.

– Vi kommer att gjuta plattan innan säsongen är i gång. När allt är klart, som vi räknar med att det blir under nästa år, kommer vi att ha ett garage med värme, och eftersom det kommer att ha en platta kommer vi lättare att kunna samla in allt som eventuellt rinner ut ur maskinen när vi servar den.