2016-10-11 17:22

2016-10-11 17:22

Succéanfallaren fortsätter i AF

ARVIKA: Fotboll

Anfallaren Elvin Suljic var en starkt bidragande orsak till Arvika Fotbolls lyckade höst, där han bland annat bidrog med 14 mål under den andra halvan av säsongen.
Nu står det klart att bosniern kommer att spela i AF även nästa säsong.

– Vi är jättenöjda. Det är en duktig forward och en målskytt av rang. Han har stora kvalitéer och det var prio ett för oss att knyta honom till oss nästa år också, konstaterar Arvika Fotbolls ordförande, Jan Nordenberg.

I uppgörelsen ingår det att Arvika ska ordna ett jobb åt Suljic, som nu återvänt till Bosnien och kommer att återvända till Västvärmland i slutet av februari.

– Det hänger på att vi kan skaffa ett jobb åt honom och det tror jag vi har stora förutsättningar att göra, fortsätter Nordenberg.

Att klubben har tecknat ett kontrakt med Suljic innebär dock inte att man kommer ha en liknande uppställning som i år, med långväga under-säsongs-förvärv som Aleksandar ”Pixie” Dimic, Zeljko Trivic och Sadzid Fazlic.

– Vi har utgångspunkten att Arvika på sikt ska vara ett lag med egenfostrade spelare och att vi kommer att ha en trupp med en västvärmländsk profil. Det kommer inte att bli på samma sätt nästa år som det var i år. Nu har vi Elvin och så får vi se vad vi behöver förstärka med ytterligare.

Målsättningen är i alla fall redan nu uttalat högre än att kämpa för att undvika kval.

– Vår målsättning är att vi ska vara med i toppstriden i fyran. Sedan får vi se om vi med det materialet vi får ihop kan uppnå den målsättningen.

Positiva samtal

Nordenberg ser i alla fall positivt på situationen i truppen i övrigt.

– Vi har genomfört samtal med samtliga spelare i truppen och de har varit positiva, men vi väntar på att herrsektionen ska ha gjort klart med en ny tränare innan vi kan ge definitiva besked.

Han förnekar att klubben redan nu ska ha en ny tränare klar.

– Vi kommer inte att ha klart med en ny tränare förrän i slutet av oktober, när vi slutfört förhandlingarna.

Ingen fortsättning

Klart är i alla fall att Mikael Holgersson inte kommer att fortsätta som tränare för laget.

– Mikael fick hoppa in och lösa den situationen som uppstod i år och gjorde det på ett bra sätt. Samtidigt är han vår nyckelman i organisationen, som kanslichef och sportchef på ungdomssidan, och det är på ungdomssidan vår stora satsning ligger – för att ge ett bra underlag både på herr- och damsidan.

De båda Arvikapojkarna, från den framgångsrika 96-97-kullen, som vände hemåt under säsongen, Adis Tucek från Degerfors U och Andres Oviedo Parra från Göteborgsklubben Kärra, ser båda ut att bli kvar i Arvika nästa säsong.

– Adis läser på universitetet och är en av spelarna som deklarerat att han satsar på Arvika. Andres har också varit med och visat framfötterna och han söker någon form av jobb och det försöker vi hjälpa till med.

– Vi är jättenöjda. Det är en duktig forward och en målskytt av rang. Han har stora kvalitéer och det var prio ett för oss att knyta honom till oss nästa år också, konstaterar Arvika Fotbolls ordförande, Jan Nordenberg.

I uppgörelsen ingår det att Arvika ska ordna ett jobb åt Suljic, som nu återvänt till Bosnien och kommer att återvända till Västvärmland i slutet av februari.

– Det hänger på att vi kan skaffa ett jobb åt honom och det tror jag vi har stora förutsättningar att göra, fortsätter Nordenberg.

Att klubben har tecknat ett kontrakt med Suljic innebär dock inte att man kommer ha en liknande uppställning som i år, med långväga under-säsongs-förvärv som Aleksandar ”Pixie” Dimic, Zeljko Trivic och Sadzid Fazlic.

– Vi har utgångspunkten att Arvika på sikt ska vara ett lag med egenfostrade spelare och att vi kommer att ha en trupp med en västvärmländsk profil. Det kommer inte att bli på samma sätt nästa år som det var i år. Nu har vi Elvin och så får vi se vad vi behöver förstärka med ytterligare.

Målsättningen är i alla fall redan nu uttalat högre än att kämpa för att undvika kval.

– Vår målsättning är att vi ska vara med i toppstriden i fyran. Sedan får vi se om vi med det materialet vi får ihop kan uppnå den målsättningen.

Positiva samtal

Nordenberg ser i alla fall positivt på situationen i truppen i övrigt.

– Vi har genomfört samtal med samtliga spelare i truppen och de har varit positiva, men vi väntar på att herrsektionen ska ha gjort klart med en ny tränare innan vi kan ge definitiva besked.

Han förnekar att klubben redan nu ska ha en ny tränare klar.

– Vi kommer inte att ha klart med en ny tränare förrän i slutet av oktober, när vi slutfört förhandlingarna.

Ingen fortsättning

Klart är i alla fall att Mikael Holgersson inte kommer att fortsätta som tränare för laget.

– Mikael fick hoppa in och lösa den situationen som uppstod i år och gjorde det på ett bra sätt. Samtidigt är han vår nyckelman i organisationen, som kanslichef och sportchef på ungdomssidan, och det är på ungdomssidan vår stora satsning ligger – för att ge ett bra underlag både på herr- och damsidan.

De båda Arvikapojkarna, från den framgångsrika 96-97-kullen, som vände hemåt under säsongen, Adis Tucek från Degerfors U och Andres Oviedo Parra från Göteborgsklubben Kärra, ser båda ut att bli kvar i Arvika nästa säsong.

– Adis läser på universitetet och är en av spelarna som deklarerat att han satsar på Arvika. Andres har också varit med och visat framfötterna och han söker någon form av jobb och det försöker vi hjälpa till med.