2016-10-10 06:00

2016-10-10 06:00

Simon på pallen i RallyX Nordic

GRENLAND: Rallycross

Simon Olofsson körde i mål som trea i finalen i RallyX Lites-klassen när den sista deltävlingen i RallyX Nordic avgjordes i norska Grenland i lördags.
Totalt i mästerskapet blev det ett snäpp bättre för Edasonen, som slutade tvåa i klassen bakom Thomas Bryntesson från Töcksfors.

Den sista deltävlingen i RallyX Nordic avgjordes i lördags i Norge, på Grenlands Motorsportsenter, strax norr om Skien.

Där blev det till slut en tredjeplats i finalen i Supercar Lites för SMK Edas Simon Olofsson, som dessförinnan hade varit kvaletta – efter placeringarna etta, femma och två i de tre omgångarna – och kört i mål som tvåa i sin semifinal, bakom segrande Thomas Bryntesson.

Bryntesson från Töcksfors, som blev trea i kvalet, var först över mållinjen även i finalen, säkrade därmed 28 poäng i helgens deltävling och slutade i och med det på 141 poäng totalt som segrare i mästerskapet.

Simon körde in 25 poäng i Grenland och slutade tvåa i mästerskapet på 124 poäng, närmast följd av Jörgen Brink, Eslöv, på 109 poäng.

Med i Supercar Lites-fältet i lördags fanns även Simons syster Sandra Hultgren, som efter en sjundeplats i kvalet placerade sig som fyra i samma semifinal som Simon slutade tvåa i.

Hvaal trea i Supercar

Västintressen fanns det även i värstingklassen Supercar, där Per Eklunds team kom till start med två bilar, då Alexander Hvaal denna gång fick sällskap i teamet av sin kusin, Ada Marie Hvaal, som gjorde debut i klassen.

Alexander har kört i mästerskapet hela säsongen, och inför avslutningen på hans hemmabana låg han på tredje plats.

En tredjeplats blev det även i lördags för Alexanders del – hans femte raka pallplats i mästerskapet – och därmed behöll han även tredjeplatsen i mästerskapet, med fyra poäng till godo på Peter Hedström, Torsby, som slutade tvåa i lördags.

Segrare i Supercar, såväl i lördags som totalt, blev Kevin Eriksson, Nynäshamn, som totalt körde ihop 138 poäng i mästerskapet.

Tvåa totalt, efter en femteplats i lördags, slutade Lukas Walfridsson, Torsby, på 111 poäng – en poäng före Alexander Hvaal på tredjeplatsen.

Den sista deltävlingen i RallyX Nordic avgjordes i lördags i Norge, på Grenlands Motorsportsenter, strax norr om Skien.

Där blev det till slut en tredjeplats i finalen i Supercar Lites för SMK Edas Simon Olofsson, som dessförinnan hade varit kvaletta – efter placeringarna etta, femma och två i de tre omgångarna – och kört i mål som tvåa i sin semifinal, bakom segrande Thomas Bryntesson.

Bryntesson från Töcksfors, som blev trea i kvalet, var först över mållinjen även i finalen, säkrade därmed 28 poäng i helgens deltävling och slutade i och med det på 141 poäng totalt som segrare i mästerskapet.

Simon körde in 25 poäng i Grenland och slutade tvåa i mästerskapet på 124 poäng, närmast följd av Jörgen Brink, Eslöv, på 109 poäng.

Med i Supercar Lites-fältet i lördags fanns även Simons syster Sandra Hultgren, som efter en sjundeplats i kvalet placerade sig som fyra i samma semifinal som Simon slutade tvåa i.

Hvaal trea i Supercar

Västintressen fanns det även i värstingklassen Supercar, där Per Eklunds team kom till start med två bilar, då Alexander Hvaal denna gång fick sällskap i teamet av sin kusin, Ada Marie Hvaal, som gjorde debut i klassen.

Alexander har kört i mästerskapet hela säsongen, och inför avslutningen på hans hemmabana låg han på tredje plats.

En tredjeplats blev det även i lördags för Alexanders del – hans femte raka pallplats i mästerskapet – och därmed behöll han även tredjeplatsen i mästerskapet, med fyra poäng till godo på Peter Hedström, Torsby, som slutade tvåa i lördags.

Segrare i Supercar, såväl i lördags som totalt, blev Kevin Eriksson, Nynäshamn, som totalt körde ihop 138 poäng i mästerskapet.

Tvåa totalt, efter en femteplats i lördags, slutade Lukas Walfridsson, Torsby, på 111 poäng – en poäng före Alexander Hvaal på tredjeplatsen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.