2016-10-10 06:00

2016-10-10 06:00

Mållöst på Liljevallen

VÄRMSKOG: Fotboll

Värmskog spelade på söndagen sin första av två matcher i kvalet till division V på ett kylslaget Liljevallen. Trots en handfull målchanser och ett något större bollinnehav än bortalaget Sifhälla II lyckades man inte få hål på dem utan matchen slutade 0-0.

Det syntes att det var en match med stor betydelse för både hemma- och bortalaget. Ingen varken vågade eller ville vårda bollen inom laget, detta med rädsla för att göra något misstag och bli straffade bakåt för det.

– Det var mycket nerver i den här matchen, men det är så det ska vara, det är också de här matcherna när det gäller mycket som är de roligaste. Det blir inte mycket finlir, dock så provade vi att rulla lite boll i första halvlek, men det såg inte riktigt säkert ut så jag sa till gubbarna att sluta med det, sa Värmskogs tränare Conny Carlsson.

Nära hemmamål

Hemmalaget var de som började matchen bäst och med tanke på spelövertaget i första halvlek borde de ha gjort något mål på de tre-fyra fina målchanserna.

I andra halvlek jämnade spelet ut sig, men det var trots allt Värmskog som stod för de farligaste målchanserna.

I den 60:e minuten hade man den farligaste möjligheten då bollen gick i insidan av stolpen och vidare längs mållinjen.

I den 76:e matchminuten hade hemmalaget dessutom en boll i mål, men det blev korrekt avvinkat för offside.

– Med tanke på vårt spelövertag samt alla missade chanser borde vi ha vunnit den här matchen, jag tycker vi äger den. Det vill sig inte riktigt i första halvlek och jag tror det är därför vi spelar sämre i andra, vi missar chanser och tappar tålamodet. Det såg väldigt bra ut inför matchen och som sagt även första, sen går det troll i det, konstaterade Conny.

Eftersom matchen slutade oavgjort så fick den avgöras på straffar.

Straffsparkläggningen slutade med vinst för hemmalaget, 5-4 efter att målvakten Mikael Andersson lagt den avgörande femte straffen i mål.

Detta innebär att Värmskog blir som sämst tvåa och med lite tur kan en andra plats räcka för att hålla sig kvar, det är dock endast förstaplatsen som ger direktavancemang.

– Ja så är det, vi åker till Ämtervik för att vinna något annat finns inte på kartan, blir vi tvåa måste vi ha tur med att något lag drar sig ur serien till exempel, säger Conny.

– En spelare som var extra bra i dag var John Gärdt, han gör en fenomenal match och äger planen, helt klart bäst på plan i dag. En annan som jag vill framhålla är forwarden Daniel Höglander Eriksson, som river och sliter, dock borde han väl ha gjort något mål. Nu ska vi träna bra en vecka, sen ska vi åka till Ämtervik och då är det bara att köra för seger, avslutar Conny, fylld med tillförsikt.

Det syntes att det var en match med stor betydelse för både hemma- och bortalaget. Ingen varken vågade eller ville vårda bollen inom laget, detta med rädsla för att göra något misstag och bli straffade bakåt för det.

– Det var mycket nerver i den här matchen, men det är så det ska vara, det är också de här matcherna när det gäller mycket som är de roligaste. Det blir inte mycket finlir, dock så provade vi att rulla lite boll i första halvlek, men det såg inte riktigt säkert ut så jag sa till gubbarna att sluta med det, sa Värmskogs tränare Conny Carlsson.

Nära hemmamål

Hemmalaget var de som började matchen bäst och med tanke på spelövertaget i första halvlek borde de ha gjort något mål på de tre-fyra fina målchanserna.

I andra halvlek jämnade spelet ut sig, men det var trots allt Värmskog som stod för de farligaste målchanserna.

I den 60:e minuten hade man den farligaste möjligheten då bollen gick i insidan av stolpen och vidare längs mållinjen.

I den 76:e matchminuten hade hemmalaget dessutom en boll i mål, men det blev korrekt avvinkat för offside.

– Med tanke på vårt spelövertag samt alla missade chanser borde vi ha vunnit den här matchen, jag tycker vi äger den. Det vill sig inte riktigt i första halvlek och jag tror det är därför vi spelar sämre i andra, vi missar chanser och tappar tålamodet. Det såg väldigt bra ut inför matchen och som sagt även första, sen går det troll i det, konstaterade Conny.

Eftersom matchen slutade oavgjort så fick den avgöras på straffar.

Straffsparkläggningen slutade med vinst för hemmalaget, 5-4 efter att målvakten Mikael Andersson lagt den avgörande femte straffen i mål.

Detta innebär att Värmskog blir som sämst tvåa och med lite tur kan en andra plats räcka för att hålla sig kvar, det är dock endast förstaplatsen som ger direktavancemang.

– Ja så är det, vi åker till Ämtervik för att vinna något annat finns inte på kartan, blir vi tvåa måste vi ha tur med att något lag drar sig ur serien till exempel, säger Conny.

– En spelare som var extra bra i dag var John Gärdt, han gör en fenomenal match och äger planen, helt klart bäst på plan i dag. En annan som jag vill framhålla är forwarden Daniel Höglander Eriksson, som river och sliter, dock borde han väl ha gjort något mål. Nu ska vi träna bra en vecka, sen ska vi åka till Ämtervik och då är det bara att köra för seger, avslutar Conny, fylld med tillförsikt.

  • Mikael Mellerdal

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.