2016-10-05 06:00

2016-10-05 06:00

Markus tog sig tillfinal i Vienna Open

WIEN: Bowling

Markus Jansson var förra veckan på plats i Wien, där han inledningsvis spelade bra i Europatourtävlingen Vienna Open.
– Det var längesedan det kändes så bra när jag har spelat som det gjorde i kvalet nu. I finalen gick det tyvärr inte lika bra, säger Markus, som till slut fick nöja sig med en 32:a plats i tävlingen.

Deltävlingarna i Europatouren i bowling är indelade i olika kategorier, och förra veckans Vienna Open tillhör den näst högsta, Gold, vilket innebär att det fanns en del tourpoäng på spel nere i den österrikiska huvudstaden.

Markus Jansson fick med sig 18 tourpoäng hem, efter att ha slutat på 32:a plats i tävlingen.

– Det var dåligt, säger Markus.

– Jag spelade inte alls bra i finalen. Jag drog väldigt många bollar inåt, till vänster. Jag tror jag hade sju sjuor på de tre första serierna, och det är inte tillräckligt bra. Ändå var jag bara fyra poäng ifrån att gå vidare, fortsätter Markus och suckar.

Bra känsla i kvalet

Totalt på sina sex serier i den första finalomgången fick Markus ihop 1280 poäng, vilket placerade honom som 24:a där – fyra poäng ifrån 22:a platsen som innebar fortsatt spel.

Jämfört med kvalet var det ett rejält steg i fel rikting för Markus, som då på sina sex serier fick ihop 1399 poäng, vilket gav honom 20:e plats i den tuffa konkurrensen.

– Då kändes det riktigt bra. Så bra har jag inte spelat på hela året. Det börjar komma på plats nu, säger Markus, som själv inte har varit nöjd med sitt spel under 2016 – trots att han under året varit med och fört Jösse till SM-slutspel och tagit dubbla medaljer på EM.

– Jag tycker ändå inte att jag har spelat bra. Det har inte varit jättedåligt, men det har inte varit bra heller.

Jagar plats i tourfinal

Förra året slutade Markus bland de tolv bästa på Europatouren, och kvalificerade sig därmed av egen kraft till tourens final, EBT Masters.

På årets tour, där 13 av 16 deltävlingar spelats, ligger han nu, med de 18 poängen han fick för insatsen i Wien, på 19:e plats med 227 poäng, vilket är 106 poäng förre än engelsmannen Stuart Williams på tolfteplatsen.

– Jag hade nog behövt göra bättre i Wien för att ta mig vidare till Masters, säger Markus, som har två tourtävlingar till inplanerade i kalendern – Norwegian Open som inleds i Oslo på fredag och Qatar Bowling Open, en tävling som spelas i december och som tillhör den högsta kategorin på touren, Platinum.

– Så chansen finns fortfarande, även om det blir svårt. Gör jag det riktigt bra i Qatar så kan jag ta mig vidare, avslutar Markus.

Fyra i tvåmanna

Segrare i tävlingen i Wien blev Markus landslagskollega Jesper Svensson, som belönades med 150 nya tourpoäng och därmed tog över förstaplatsen totalt från engelsmannen Richard Teece – där svensken nu toppar med fyra poängs marginal, 522 mot 519.

I Vienna Open tävlades det också i tvåmanna, en tävling som baserades på resultat i det individuella kvalet. Här kamperade Markus Jansson ihop med en annan landslagskollega, Pontus Andersson, och deras samarbete utmynnade i 2787 poäng.

Det räckte till en fjärdeplats i tävlingen, som vanns av svenskan Jenny Wegner och irländaren Christopher Sloan, som tillsammans fick ihop 2881 poäng.

Deltävlingarna i Europatouren i bowling är indelade i olika kategorier, och förra veckans Vienna Open tillhör den näst högsta, Gold, vilket innebär att det fanns en del tourpoäng på spel nere i den österrikiska huvudstaden.

Markus Jansson fick med sig 18 tourpoäng hem, efter att ha slutat på 32:a plats i tävlingen.

– Det var dåligt, säger Markus.

– Jag spelade inte alls bra i finalen. Jag drog väldigt många bollar inåt, till vänster. Jag tror jag hade sju sjuor på de tre första serierna, och det är inte tillräckligt bra. Ändå var jag bara fyra poäng ifrån att gå vidare, fortsätter Markus och suckar.

Bra känsla i kvalet

Totalt på sina sex serier i den första finalomgången fick Markus ihop 1280 poäng, vilket placerade honom som 24:a där – fyra poäng ifrån 22:a platsen som innebar fortsatt spel.

Jämfört med kvalet var det ett rejält steg i fel rikting för Markus, som då på sina sex serier fick ihop 1399 poäng, vilket gav honom 20:e plats i den tuffa konkurrensen.

– Då kändes det riktigt bra. Så bra har jag inte spelat på hela året. Det börjar komma på plats nu, säger Markus, som själv inte har varit nöjd med sitt spel under 2016 – trots att han under året varit med och fört Jösse till SM-slutspel och tagit dubbla medaljer på EM.

– Jag tycker ändå inte att jag har spelat bra. Det har inte varit jättedåligt, men det har inte varit bra heller.

Jagar plats i tourfinal

Förra året slutade Markus bland de tolv bästa på Europatouren, och kvalificerade sig därmed av egen kraft till tourens final, EBT Masters.

På årets tour, där 13 av 16 deltävlingar spelats, ligger han nu, med de 18 poängen han fick för insatsen i Wien, på 19:e plats med 227 poäng, vilket är 106 poäng förre än engelsmannen Stuart Williams på tolfteplatsen.

– Jag hade nog behövt göra bättre i Wien för att ta mig vidare till Masters, säger Markus, som har två tourtävlingar till inplanerade i kalendern – Norwegian Open som inleds i Oslo på fredag och Qatar Bowling Open, en tävling som spelas i december och som tillhör den högsta kategorin på touren, Platinum.

– Så chansen finns fortfarande, även om det blir svårt. Gör jag det riktigt bra i Qatar så kan jag ta mig vidare, avslutar Markus.

Fyra i tvåmanna

Segrare i tävlingen i Wien blev Markus landslagskollega Jesper Svensson, som belönades med 150 nya tourpoäng och därmed tog över förstaplatsen totalt från engelsmannen Richard Teece – där svensken nu toppar med fyra poängs marginal, 522 mot 519.

I Vienna Open tävlades det också i tvåmanna, en tävling som baserades på resultat i det individuella kvalet. Här kamperade Markus Jansson ihop med en annan landslagskollega, Pontus Andersson, och deras samarbete utmynnade i 2787 poäng.

Det räckte till en fjärdeplats i tävlingen, som vanns av svenskan Jenny Wegner och irländaren Christopher Sloan, som tillsammans fick ihop 2881 poäng.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.