2016-10-04 16:38

2016-10-04 16:38

Två förluster för Arvika P16

UPPSALA

Arvika Fotbolls P16-lag åkte i helgen på en bortaturné mot tufft motstånd, i form av Franke och Sunnersta, och fick vända hemåt tomhänta efter förlust med 1-3 mot Franke och 2-4 mot Sunnersta.

Mot Franke blev man först och främst straffade för taffligt agerande vid fasta situationer.

– Den matchen avgörs för att vi är för dåliga i spelet i straffområdena. Vi har flera chanser att komma tillbaka in i matchen, men är inte tillräckligt distinkta när vi får dem. Vi spelar i samma lunk oavsett om det är situation mitt på plan eller i straffområdet. Vi måste lära oss att det är där som matcher avgörs och där måste vi vara mer bestämda, konstaterar tränaren Fredrik Tholén.

Melker Norén svarade för västvärmlänningarnas mål.

I match nummer två, mot Sunnersta, inledde man mycket sämre än mot Franke och hamnade i ett tidigt underläge.

– Vi är tvåa på det mesta i första halvlek och de skapar en mängd målchanser, men Emil Lundgren i mål tar det mesta. Vi lyckas göra två mål på de enda två vettiga anfallsförsöken vi har och leder med 2-1 i halvtid, men spelmässigt är det den sämsta halvleken vi gör den här helgen.

Melker Norén och Patrik Magnusson gjorde målen.

Arvika presterade mycket bättre spel i andra, men den förlorade man å andra sidan med 0-3.

– De har en spelare som vi inte klarade av att hantera och han gör tre mål.

Totalt sett under helgen utgår bästa betyget till 01:an Adam Söderberg.

Mot Franke blev man först och främst straffade för taffligt agerande vid fasta situationer.

– Den matchen avgörs för att vi är för dåliga i spelet i straffområdena. Vi har flera chanser att komma tillbaka in i matchen, men är inte tillräckligt distinkta när vi får dem. Vi spelar i samma lunk oavsett om det är situation mitt på plan eller i straffområdet. Vi måste lära oss att det är där som matcher avgörs och där måste vi vara mer bestämda, konstaterar tränaren Fredrik Tholén.

Melker Norén svarade för västvärmlänningarnas mål.

I match nummer två, mot Sunnersta, inledde man mycket sämre än mot Franke och hamnade i ett tidigt underläge.

– Vi är tvåa på det mesta i första halvlek och de skapar en mängd målchanser, men Emil Lundgren i mål tar det mesta. Vi lyckas göra två mål på de enda två vettiga anfallsförsöken vi har och leder med 2-1 i halvtid, men spelmässigt är det den sämsta halvleken vi gör den här helgen.

Melker Norén och Patrik Magnusson gjorde målen.

Arvika presterade mycket bättre spel i andra, men den förlorade man å andra sidan med 0-3.

– De har en spelare som vi inte klarade av att hantera och han gör tre mål.

Totalt sett under helgen utgår bästa betyget till 01:an Adam Söderberg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.