2016-10-02 21:13

2016-10-02 21:13

Pontus och Jonas vann SM

RALLY: Uppsala

Pontus Tidemand bjöd på VM-tempo när han gästade Rally-SM:s final i Uppsala. Den förväntade fighten uteblev, men Pontus och hans co-driver Jonas Andersson laddade ändå på rejält och tog hem segern med två och en halv minuts marginal.

– Perfekt träning inför VM i Spanien, säger Pontus.

Det var upplagt för en kittlande kamp mellan VM-åkaren Pontus Tidemand och den redan korade svenska mästare och tidigare VM-föraren P-G Andersson. Men fighten tog slut innan den ens hade börjat när Andersson bröt redan efter första sträckan.

– Jag såg verkligen fram emot en tajt och vänskaplig fight med P-G som alltid håller ett högt tempo, det var riktigt synd att vi gick miste om den, säger Pontus. Men vi fokuserade helt och fullt på vårt eget race för att dra så mycket nytta som möjligt av tävlingen. Det är mindre än 14 dagar till VM-rallyt i Spanien och där har vi tolv mil på grus under fredagen.

I en SKODA Fabia R5, inhyrd från Toni Gardemeister och hans team TGS, tog Pontus kommandot över Rally Uppsala direkt från start. Redan efter de två mörkersträckorna på fredagskvällen hade han skaffat sig en ledning på 40 sekunder och den drygades ut allteftersom lördagens sträckor avverkades. Han var snabbast tävlingen igenom, tog 11 av 11 möjliga sträckvinster och när de 104 km var bemästrade stod han som dominant segrare - två och en halv minut före tvåan Mattias Adielsson.

– Det har varit grymt kul att få köra mer eller mindre på hemmaplan igen. Så mycket åskådare i skogen, fantastisk stämning och ett utmärkt tillfälle att få visa upp Fabia R5 i Sverige. Vi har fått perfekt träning och en hel del att ta med oss till Spanien. Vi känner oss ordentligt taggade inför vad som komma skall, säger en nöjd Pontus.

Det var upplagt för en kittlande kamp mellan VM-åkaren Pontus Tidemand och den redan korade svenska mästare och tidigare VM-föraren P-G Andersson. Men fighten tog slut innan den ens hade börjat när Andersson bröt redan efter första sträckan.

– Jag såg verkligen fram emot en tajt och vänskaplig fight med P-G som alltid håller ett högt tempo, det var riktigt synd att vi gick miste om den, säger Pontus. Men vi fokuserade helt och fullt på vårt eget race för att dra så mycket nytta som möjligt av tävlingen. Det är mindre än 14 dagar till VM-rallyt i Spanien och där har vi tolv mil på grus under fredagen.

I en SKODA Fabia R5, inhyrd från Toni Gardemeister och hans team TGS, tog Pontus kommandot över Rally Uppsala direkt från start. Redan efter de två mörkersträckorna på fredagskvällen hade han skaffat sig en ledning på 40 sekunder och den drygades ut allteftersom lördagens sträckor avverkades. Han var snabbast tävlingen igenom, tog 11 av 11 möjliga sträckvinster och när de 104 km var bemästrade stod han som dominant segrare - två och en halv minut före tvåan Mattias Adielsson.

– Det har varit grymt kul att få köra mer eller mindre på hemmaplan igen. Så mycket åskådare i skogen, fantastisk stämning och ett utmärkt tillfälle att få visa upp Fabia R5 i Sverige. Vi har fått perfekt träning och en hel del att ta med oss till Spanien. Vi känner oss ordentligt taggade inför vad som komma skall, säger en nöjd Pontus.