2016-10-02 21:13

2016-10-02 21:13

Arvika avslutade tufft år med seger

FOTBOLL: Säffle

Arvikas herrar rundade av säsongen med seger mot Säffle 2 på bortaplan och fortsatt kontrakt i division fyra, med en åttondeplats i tabellen.
– En stor heder till killarna, det har varit ett rätt turbulent år, säger Arvikatränaren Mikael Holgersson.

Det handlade inte om någon måstematch, Säffle 2 hade sedan en längre tid parkerat under nedflyttningsstrecket och för Arvikas del var kontraktet i division fyra redan säkrat. Men att få runda av med vinst var nog så viktigt.

– Naturligtvis skönt. Även om det inte var en stor match från vår sida så känns det bra att få avsluta hösten så här, säger tränare Mikael Holgersson.

Och en bra höst har det varit. De senaste nio matcherna har Arvika plockat sex segrar, två oavgjorda och en förlust. Mot tabelljumbon Säffle 2 adderade de ytterligare tre poäng till sina totalt 30 i tabellen.

Arvika fick en smakstart tack vare Khalid Mohammed som kom fri och behärskat kunde lägga in 0-1 i det bortre hörnet. Två minuter senare var Khalid framme igen som chippade till Elvin Suljic och gjorde 0-2.

Missade frilägen

Arvika fick sedan två frilägen de inte lyckades förvalta och första halvlek slutade 0-2.

Andra halvlek inleddes med ytterligare ett missat friläge. Men i 65:e minuten presenterade sig Elvin igen och justerade till 0-3.

– Vi får ett par rejäla chanser till sen på friläge, ett av dem på öppet mål som vi missar.

Med elva minuter kvar reducerade Säffle 2 till 1-3 men sista ordet kom från Arvika då Sadzid Fazlic la in 1-4.

– Vi kunde ha gjort tre-fyra mål till och Säffle kunde också ha gjort ett par. Men det var en match där det inte brann för någon av oss. Vi vinner ändå rättvist och det blir ett bra avslut på säsongen. Emil Eriksson gör det allra bäst i dag.

Vad säger du om er åttondeplats i tabellen?

– På förhand är det ju inte bra men man måste se det utifrån den start vi fick och de förutsättningarna vi hade. Vi slapp undan kval och vi plockade 30 poäng till slut. En stor heder till killarna, det har varit ett rätt turbulent år med tränarbyte och spelare som kommit och fått åka hem innan vi kom i ordning och lyckades få en homogen grupp, säger Mikael Holgersson och fortsätter:

– Extra beröm till de killar som har varit med hela resan och stått upp, gjort jobben och rott oss i land. Det betyder mycket för föreningen att vi är kvar i fyran.

Tränarfrågan för nästa säsong i division fyra är redan i process.

– Det diskuteras en hel del och jobbas på saker och ting, men inget vi pratar öppet om än.

Det handlade inte om någon måstematch, Säffle 2 hade sedan en längre tid parkerat under nedflyttningsstrecket och för Arvikas del var kontraktet i division fyra redan säkrat. Men att få runda av med vinst var nog så viktigt.

– Naturligtvis skönt. Även om det inte var en stor match från vår sida så känns det bra att få avsluta hösten så här, säger tränare Mikael Holgersson.

Och en bra höst har det varit. De senaste nio matcherna har Arvika plockat sex segrar, två oavgjorda och en förlust. Mot tabelljumbon Säffle 2 adderade de ytterligare tre poäng till sina totalt 30 i tabellen.

Arvika fick en smakstart tack vare Khalid Mohammed som kom fri och behärskat kunde lägga in 0-1 i det bortre hörnet. Två minuter senare var Khalid framme igen som chippade till Elvin Suljic och gjorde 0-2.

Missade frilägen

Arvika fick sedan två frilägen de inte lyckades förvalta och första halvlek slutade 0-2.

Andra halvlek inleddes med ytterligare ett missat friläge. Men i 65:e minuten presenterade sig Elvin igen och justerade till 0-3.

– Vi får ett par rejäla chanser till sen på friläge, ett av dem på öppet mål som vi missar.

Med elva minuter kvar reducerade Säffle 2 till 1-3 men sista ordet kom från Arvika då Sadzid Fazlic la in 1-4.

– Vi kunde ha gjort tre-fyra mål till och Säffle kunde också ha gjort ett par. Men det var en match där det inte brann för någon av oss. Vi vinner ändå rättvist och det blir ett bra avslut på säsongen. Emil Eriksson gör det allra bäst i dag.

Vad säger du om er åttondeplats i tabellen?

– På förhand är det ju inte bra men man måste se det utifrån den start vi fick och de förutsättningarna vi hade. Vi slapp undan kval och vi plockade 30 poäng till slut. En stor heder till killarna, det har varit ett rätt turbulent år med tränarbyte och spelare som kommit och fått åka hem innan vi kom i ordning och lyckades få en homogen grupp, säger Mikael Holgersson och fortsätter:

– Extra beröm till de killar som har varit med hela resan och stått upp, gjort jobben och rott oss i land. Det betyder mycket för föreningen att vi är kvar i fyran.

Tränarfrågan för nästa säsong i division fyra är redan i process.

– Det diskuteras en hel del och jobbas på saker och ting, men inget vi pratar öppet om än.