2016-09-30 06:00

2016-09-30 06:00

Swedish Open-brons till Alexander Dahlin

STOCKHOLM: Judo

Judo Arvikas Alexander Dahlin verkar ha tagit flytten till judogymnasiet till Lindesberg på ett bra sätt. Han inledde i alla fall hösten starkt, med en tredjeplats i Swedish Open i Stockholm under helgen.

– Ganska bra med tanke på att jag var sjuk dagen innan. Det var först när jag åkt till arenan och värmt upp på morgonen som jag kände att det nog kommer att gå, konstaterar Alexander.

Swedish Open är, tillsammans med Budo Nord, Sveriges största internationella turnering och de internationella inslagen märktes inte minst i 55-kilosklassen.

Alexander inledde resan i H18 med att besegra finländaren Patrick Pavlov och sedan vända underläge till seger mot holländaren Luc Bouwmeester i den andra.

I semifinalen mot Ivo Verhorstert tog det dock stopp.

– Jag fick en tidig varning, men när jag fick det greppet jag ville ha så gjorde jag attack på attack medan han var väldigt passiv. Det är väl en diskussionsfråga men han borde ha fått både tre och fyra varningar, men nu blev det bara en och matchen gick vidare till ”golden score”.

Där kunde holländaren kontra på en ”halvdålig” attack och belönades rikligt av domarna – som gav honom segern.

– Det var diskutabelt.

I bronsmatchen tog Alexander en enkel seger mot landslagskollegan Emil Henriksson.

– Jag var lite tjurig efter förlusten. Det var mycket pannben.

Den segern gav ett brons, vilket dessutom var första medaljen till en svensk i den här viktklassen på flera år.

Femma i H21

Alexander gjorde även en start i H21, där det blev en femteplats till slut, efter att han slagit ut holländaren Tristan Hekkelman på en matchavgörande ”ippon”, innan det återigen tog stopp mot Ivo Verhorstert.

– Han kastade mig på en ”wazari” och jag blev lite stressad, förklarar Alexander, som själv ändå lyckades med en egen ”wazari” – men där kantdomarna ändrade mattdomarens poäng i efterhand och därmed gav segern till Verhorstert, som sedan gick vidare och vann hela turneringen.

I bronsmatchen, mot Alfred Hansson, blev det förlust och därmed en femteplats.

– Han var stark och jag lite trött. Det är klart man vill vinna, men med tanke på att jag var sjuk innan så var det helt okej.

– Ganska bra med tanke på att jag var sjuk dagen innan. Det var först när jag åkt till arenan och värmt upp på morgonen som jag kände att det nog kommer att gå, konstaterar Alexander.

Swedish Open är, tillsammans med Budo Nord, Sveriges största internationella turnering och de internationella inslagen märktes inte minst i 55-kilosklassen.

Alexander inledde resan i H18 med att besegra finländaren Patrick Pavlov och sedan vända underläge till seger mot holländaren Luc Bouwmeester i den andra.

I semifinalen mot Ivo Verhorstert tog det dock stopp.

– Jag fick en tidig varning, men när jag fick det greppet jag ville ha så gjorde jag attack på attack medan han var väldigt passiv. Det är väl en diskussionsfråga men han borde ha fått både tre och fyra varningar, men nu blev det bara en och matchen gick vidare till ”golden score”.

Där kunde holländaren kontra på en ”halvdålig” attack och belönades rikligt av domarna – som gav honom segern.

– Det var diskutabelt.

I bronsmatchen tog Alexander en enkel seger mot landslagskollegan Emil Henriksson.

– Jag var lite tjurig efter förlusten. Det var mycket pannben.

Den segern gav ett brons, vilket dessutom var första medaljen till en svensk i den här viktklassen på flera år.

Femma i H21

Alexander gjorde även en start i H21, där det blev en femteplats till slut, efter att han slagit ut holländaren Tristan Hekkelman på en matchavgörande ”ippon”, innan det återigen tog stopp mot Ivo Verhorstert.

– Han kastade mig på en ”wazari” och jag blev lite stressad, förklarar Alexander, som själv ändå lyckades med en egen ”wazari” – men där kantdomarna ändrade mattdomarens poäng i efterhand och därmed gav segern till Verhorstert, som sedan gick vidare och vann hela turneringen.

I bronsmatchen, mot Alfred Hansson, blev det förlust och därmed en femteplats.

– Han var stark och jag lite trött. Det är klart man vill vinna, men med tanke på att jag var sjuk innan så var det helt okej.