2016-09-30 06:00

2016-09-30 06:00

Diskbråck håller Lang borta från spel

KARLSKOGA: Ishockey

Viktor Lang fanns med på isen under BIK Karlskogas två första matcher i Hockeyallsvenskan, men de tre senaste har Arvikasonen följt från åskådarplats.
– Jag har lite problem med ett diskbråck, förklarar Viktor sin frånvaro.

En bit in i BIK Karlskogas andra match för säsongen i Hockeyallsvenskan tvingades Viktor Lang lämna isen, och sedan dess, den 16 september, har han inte funnits med i matcherna.

– Jag har precis kommit hem från träningen nu, säger Viktor när vi når honom under gårdagseftermiddagen.

– Det var första träningen som jag var med och körde för fullt sedan jag fick kliva av i matchen mot Västerås, och det kändes bra, fortsätter Viktor.

– Eller för fullt, jag var med och körde alla övningar och så, men jag försökte vara lite smart i vissa lägen. Jag höll igen lite i vissa situationer.

Matchen mot Västerås spelades alltså den 16 september, men problemen har Viktor dragits med längre än så.

Ända sedan i våras, i början av försäsongen, då han skadade sig under en fysträning.

Irriterad nerv

– Det är restsymptom efter ett diskbråck som jag har problem med nu, förklarar Viktor.

– Det är en nerv som är irriterad. Jag har inte ont i själva ryggen längre, utan det sitter i benet, fortsätter Viktor, som i dagläget inte vet hur länge det kommer att ta innan han kan gå riktigt för fullt.

– Det är just det som är så frustrerande, har man ett benbrott så kan man säga att om sex-åtta veckor så är det bra, då kan du köra för fullt igen. Med den här skadan kan det bli bra om en vecka, eller om tre månader, eller ett halvår, säger Viktor.

Ligger lågt

– Jag kan bara vänta och se, och försöka hitta ett sätt att köra på som gör att det fungerar att vara med och spela.

Något spel i hemmamatchen mot AIK på lördag lär det dock inte bli för Viktors del.

– Jag får ligga lite lågt än så länge. Det har jag inte gjort under försäsongen, och det kanske har bidragit till att jag fortfarande har de här problemen, säger Viktor.

– Jag har haft lite bråttom tillbaka, man vill ju vara med och spela och det kanske inte är så smart alla gånger. Ibland kanske det är bättre att vänta lite, och ge kroppen en chans att återhämta sig.

Erik väntar på chansen

Återhämtat sig, från såväl ljumskproblemen som han hade under sommaren och magsjukan han drabbades av två dagar innan premiären för ett par veckor sedan, har Erik Olsson gjort.

Men något spel har det inte blivit för honom än så länge i Vita Hästens matcher.

– Jag har varit med i truppen i en match, men då blev det inget spel, säger Erik.

– Det är klart att man är frustrerad när man inte får spela, man har ju en ambition att spela, men man får acceptera att problemen jag har haft fram tills nu har satt lite käppar i hjulen för mig, fortsätter Erik.

– Men nu har jag tränat i kapp det jag har förlorat, och lite till. Jag tror aldrig att jag har varit bättre tränad.

Ny tränare på plats

Det hoppas Erik att han snart ska få chansen att visa för publiken i Hockeyallsvenskan av Vita Hästens nye tränare Jonas Johnsson – som på meritlistan från sin aktiva spelarkarriär bland annat har 36 matcher i Tre Kornor, och SM-guld med såväl Brynäs som Frölunda.

Som tränare för Vita Hästen har han också inlett som en vinnare, med 4-2 hemma mot AIK och 4-1 borta mot Södertälje.

– När man vinner kanske det är dumt att ändra på något också, det tycker i alla fall jag, så jag får nog vänta ett tag till innan jag får chansen att spela, konstaterar Erik.

– För mig gäller det att fortsätta att ligga i och köra extra, och visa att jag vill vara med och spela, sedan får vi se när det blir.

En bit in i BIK Karlskogas andra match för säsongen i Hockeyallsvenskan tvingades Viktor Lang lämna isen, och sedan dess, den 16 september, har han inte funnits med i matcherna.

– Jag har precis kommit hem från träningen nu, säger Viktor när vi når honom under gårdagseftermiddagen.

– Det var första träningen som jag var med och körde för fullt sedan jag fick kliva av i matchen mot Västerås, och det kändes bra, fortsätter Viktor.

– Eller för fullt, jag var med och körde alla övningar och så, men jag försökte vara lite smart i vissa lägen. Jag höll igen lite i vissa situationer.

Matchen mot Västerås spelades alltså den 16 september, men problemen har Viktor dragits med längre än så.

Ända sedan i våras, i början av försäsongen, då han skadade sig under en fysträning.

Irriterad nerv

– Det är restsymptom efter ett diskbråck som jag har problem med nu, förklarar Viktor.

– Det är en nerv som är irriterad. Jag har inte ont i själva ryggen längre, utan det sitter i benet, fortsätter Viktor, som i dagläget inte vet hur länge det kommer att ta innan han kan gå riktigt för fullt.

– Det är just det som är så frustrerande, har man ett benbrott så kan man säga att om sex-åtta veckor så är det bra, då kan du köra för fullt igen. Med den här skadan kan det bli bra om en vecka, eller om tre månader, eller ett halvår, säger Viktor.

Ligger lågt

– Jag kan bara vänta och se, och försöka hitta ett sätt att köra på som gör att det fungerar att vara med och spela.

Något spel i hemmamatchen mot AIK på lördag lär det dock inte bli för Viktors del.

– Jag får ligga lite lågt än så länge. Det har jag inte gjort under försäsongen, och det kanske har bidragit till att jag fortfarande har de här problemen, säger Viktor.

– Jag har haft lite bråttom tillbaka, man vill ju vara med och spela och det kanske inte är så smart alla gånger. Ibland kanske det är bättre att vänta lite, och ge kroppen en chans att återhämta sig.

Erik väntar på chansen

Återhämtat sig, från såväl ljumskproblemen som han hade under sommaren och magsjukan han drabbades av två dagar innan premiären för ett par veckor sedan, har Erik Olsson gjort.

Men något spel har det inte blivit för honom än så länge i Vita Hästens matcher.

– Jag har varit med i truppen i en match, men då blev det inget spel, säger Erik.

– Det är klart att man är frustrerad när man inte får spela, man har ju en ambition att spela, men man får acceptera att problemen jag har haft fram tills nu har satt lite käppar i hjulen för mig, fortsätter Erik.

– Men nu har jag tränat i kapp det jag har förlorat, och lite till. Jag tror aldrig att jag har varit bättre tränad.

Ny tränare på plats

Det hoppas Erik att han snart ska få chansen att visa för publiken i Hockeyallsvenskan av Vita Hästens nye tränare Jonas Johnsson – som på meritlistan från sin aktiva spelarkarriär bland annat har 36 matcher i Tre Kornor, och SM-guld med såväl Brynäs som Frölunda.

Som tränare för Vita Hästen har han också inlett som en vinnare, med 4-2 hemma mot AIK och 4-1 borta mot Södertälje.

– När man vinner kanske det är dumt att ändra på något också, det tycker i alla fall jag, så jag får nog vänta ett tag till innan jag får chansen att spela, konstaterar Erik.

– För mig gäller det att fortsätta att ligga i och köra extra, och visa att jag vill vara med och spela, sedan får vi se när det blir.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.