2016-09-29 20:26

2016-09-29 20:26

Viktiga poäng på spel i Riga

RIGA: Rallycross

Jakten på medaljer i rallycross-VM fortsätter den här helgen när Riga gör entré i mästerskapet.

Det är på Bikernieki-banan strax utanför centrala Riga som säsongens tionde deltävling i rallycross-VM avgörs. Lettlands huvudstad är ny för året i kalendern och i Volkswagen RX Sweden ser man fram emot mötet med en helt ny tävlingsplats.

– Det ska bli spännande att komma till en ny bana. Banan verkar vara lite av en blandning mellan Lohéac och Barcelona och det bör inte vara någon nackdel för mig, säger Johan Kristoffersson som vann i Frankrike och körde final i Spanien.

Johan Kristoffersson är formstarkast av alla förare i VM just nu och hotar mästerskapets toppduo, Mattias Ekström och regerande mästaren Petter Solberg. På de fyra senaste deltävlingarna har värmlänningen tagit in 16 poäng på Ekström och 21 på Solberg. Med tre deltävlingar kvar återstår 26 respektive 16.

Hur kommer det att se ut poängmässigt på söndag?

– Det är inte lätt att säga. Vi ska givetvis göra vårt jobb så bra vi kan, men resultatet hänger inte bara på oss. Det beror så mycket på hur de andra sköter sig också. Halkar man lite fel får man en dålig plats i semifinalen och chanserna till final minskar. Dessutom svänger det fort. Se bara på Barcelona där Ekström tog hela 15 poäng på Solberg i toppen, säger Kristoffersson.

I Riga körs också Touringcar, med Westoms Daniel Lundh på en sjundeplats i mästerskapet, och RX Lites, med Edas Simon Olofsson på en tredjeplats inför helgens tävling.

Det är på Bikernieki-banan strax utanför centrala Riga som säsongens tionde deltävling i rallycross-VM avgörs. Lettlands huvudstad är ny för året i kalendern och i Volkswagen RX Sweden ser man fram emot mötet med en helt ny tävlingsplats.

– Det ska bli spännande att komma till en ny bana. Banan verkar vara lite av en blandning mellan Lohéac och Barcelona och det bör inte vara någon nackdel för mig, säger Johan Kristoffersson som vann i Frankrike och körde final i Spanien.

Johan Kristoffersson är formstarkast av alla förare i VM just nu och hotar mästerskapets toppduo, Mattias Ekström och regerande mästaren Petter Solberg. På de fyra senaste deltävlingarna har värmlänningen tagit in 16 poäng på Ekström och 21 på Solberg. Med tre deltävlingar kvar återstår 26 respektive 16.

Hur kommer det att se ut poängmässigt på söndag?

– Det är inte lätt att säga. Vi ska givetvis göra vårt jobb så bra vi kan, men resultatet hänger inte bara på oss. Det beror så mycket på hur de andra sköter sig också. Halkar man lite fel får man en dålig plats i semifinalen och chanserna till final minskar. Dessutom svänger det fort. Se bara på Barcelona där Ekström tog hela 15 poäng på Solberg i toppen, säger Kristoffersson.

I Riga körs också Touringcar, med Westoms Daniel Lundh på en sjundeplats i mästerskapet, och RX Lites, med Edas Simon Olofsson på en tredjeplats inför helgens tävling.