2016-09-26 06:00

2016-09-26 06:00

Uppryckning räckte inte

ARVIKA: Innebandy

Efter två perioder såg det minst sagt mörkt ut för Arvika i hemmapremiären och det första Värmlandsderbyt för säsongen i division I, med underläge 0-3 mot gästande Hagfors.
Men matchen togs ändå till sudden death efter en stark tredjeperiod – där bortalaget snabbt kunde avgöra.

– Men det kanske var ett rättvist resultat. Om vi ser till hela matchen så är vi inte värda att vinna. Det är ingen ordning på någonting tycker jag, faktiskt, säger Arvikatränaren Björn Arvidsson efter fredagens 4-5-förlust mot gästande Hagfors hemma i Sporthallen.

– Det blir ju först när vi går ner på folk här i tredje som vi får någonting med oss, och vinner tredje med 4-1. Men det var väl inte meningen att vi skulle vinna matchen, vi gör för mycket misstag och vinner för få närkamper de första 40 minuterna, konstaterar Björn.

Pallade inte pressen

Hagfors var alltså det klart spelförande laget i de två första perioderna. Hemmalaget skapade ströchanser som kunde ha gett utdelning, men när gästerna knappt 17 minuter in i den första perioden tog ledningen var det inte på något sätt oförtjänt.

– De sätter ju en jättepress på oss, och det verkar som att vi inte pallade det, menar Arvidsson, som i den andra perioden fick se sitt Arvika släppa in två snabba mål i mitten av perioden.

Fick extra energi

I den tredje perioden gick man ner på folk i hemmalaget, vilket också gav resultat. Emil Sjöberg gjorde det viktiga reduceringsmålet efter bara minuten spelad, vilket följdes av ytterligare två snabba några minuter senare, genom Gustav Arvidsson och Fredrik Sjöberg.

Arvika fick därmed extra energi och pressade på för ett ledningsmål för första gången i matchen. Hagfors kom dock snabbt tillbaka och svarade med att återigen ta kommandot genom att göra 3-4.

Lagkaptenen Christoffer ”Kicken” Nilsson såg kort därefter till att utjämna ännu en gång och tack vare storspelande målvakten Kenny Skovlund kunde man åtminstone få med sig en poäng från derbyt.

”Signifikativt för oss”

– Vi var tvungna att bli lite arga i pausen där inför tredje, vi behövde komma upp i någorlunda nivå. Det är ju jättestarkt att vinna sista med 4-1, det är lite signifikativt för oss också. Jag vet inte hur många gånger vi har legat under med tre-fyra bollar och ändå vunnit till slut, säger Kenny Skovlund.

Men i förlängningen dröjde det inte mer än 18 sekunder innan gästerna kunde avgöra tillställningen.

– Vi får nog vara nöjda med en poäng så som det såg ut de första två, menar Skovlund, som svarade för ett antal viktiga räddningar:

– Ja, det gick bra i början, skönt att få en sån start. Sen är det ju ett självmål vid 1-0 där, så det var lite surt kanske. Men sen så tycker jag Hagfors gör det bra i dag, de läser sönder oss lite här på hemmaplan, annars brukar det vara våran styrka med liten plan och så.

– Men det kanske var ett rättvist resultat. Om vi ser till hela matchen så är vi inte värda att vinna. Det är ingen ordning på någonting tycker jag, faktiskt, säger Arvikatränaren Björn Arvidsson efter fredagens 4-5-förlust mot gästande Hagfors hemma i Sporthallen.

– Det blir ju först när vi går ner på folk här i tredje som vi får någonting med oss, och vinner tredje med 4-1. Men det var väl inte meningen att vi skulle vinna matchen, vi gör för mycket misstag och vinner för få närkamper de första 40 minuterna, konstaterar Björn.

Pallade inte pressen

Hagfors var alltså det klart spelförande laget i de två första perioderna. Hemmalaget skapade ströchanser som kunde ha gett utdelning, men när gästerna knappt 17 minuter in i den första perioden tog ledningen var det inte på något sätt oförtjänt.

– De sätter ju en jättepress på oss, och det verkar som att vi inte pallade det, menar Arvidsson, som i den andra perioden fick se sitt Arvika släppa in två snabba mål i mitten av perioden.

Fick extra energi

I den tredje perioden gick man ner på folk i hemmalaget, vilket också gav resultat. Emil Sjöberg gjorde det viktiga reduceringsmålet efter bara minuten spelad, vilket följdes av ytterligare två snabba några minuter senare, genom Gustav Arvidsson och Fredrik Sjöberg.

Arvika fick därmed extra energi och pressade på för ett ledningsmål för första gången i matchen. Hagfors kom dock snabbt tillbaka och svarade med att återigen ta kommandot genom att göra 3-4.

Lagkaptenen Christoffer ”Kicken” Nilsson såg kort därefter till att utjämna ännu en gång och tack vare storspelande målvakten Kenny Skovlund kunde man åtminstone få med sig en poäng från derbyt.

”Signifikativt för oss”

– Vi var tvungna att bli lite arga i pausen där inför tredje, vi behövde komma upp i någorlunda nivå. Det är ju jättestarkt att vinna sista med 4-1, det är lite signifikativt för oss också. Jag vet inte hur många gånger vi har legat under med tre-fyra bollar och ändå vunnit till slut, säger Kenny Skovlund.

Men i förlängningen dröjde det inte mer än 18 sekunder innan gästerna kunde avgöra tillställningen.

– Vi får nog vara nöjda med en poäng så som det såg ut de första två, menar Skovlund, som svarade för ett antal viktiga räddningar:

– Ja, det gick bra i början, skönt att få en sån start. Sen är det ju ett självmål vid 1-0 där, så det var lite surt kanske. Men sen så tycker jag Hagfors gör det bra i dag, de läser sönder oss lite här på hemmaplan, annars brukar det vara våran styrka med liten plan och så.