2016-09-26 06:00

2016-09-26 06:00

Sent mål fällde Arvika

ARVIKA: Fotboll

Höstlaget Arvika gästades av ett annat höstlag, nämligen Hertzöga, under lördagseftermiddagen på hemmaarenan Solviksvallen. En match som slutade i bortaseger efter att Hertzöga avgjorde med sitt 3-4 mål med endast 30 sekunder kvar av matchen.

Sista seriematchen för året och en strålande form samt chansen att spela bort kvalspöket en gång för alla, trodde nog de flesta att Arvika skulle knipa sin sjätte raka seger, men så blev det alltså inte.

Vårkänslorna var tillbaka på Vik både sett till resultatet, spelet och att man inte hade något direkt flyt efter Hertzögas sena vinstmål.

– Vi gör en riktigt dålig match, vi är inte där, vi läser av situationerna dåligt och har ett dåligt försvarsspel. Det är märkligt, om man jämför med förra veckans match var vi otroligt på tå och fokuserade. Vi ska inte förlora en sådan här match på hemmaplan och att vi ledde med 3-1 var enbart för att Hertzöga bjöd oss på tre mål i första halvlek, konstaterade Arvikas tränare Mikael Holgersson.

Strulade i försvaret

Det var Hertzöga som tog ledningen i den nionde minuten efter ett friläge. Arvika kom dock igen och kunde kvittera fem minuter senare genom Sadzic Fazlic.

I den 18:e minuten kom Arvikas andra mål och detta svarade Khalid Mohammed för. Båda Arvikas mål kom efter att Hertzöga strulat rejält med sitt försvarsspel.

I den 22:a minuten gjorde Sadzic sitt andra mål för dagen efter att ha blivit fint framspelad av Aleksandar Dimic. Återigen var det inget vidare försvarsspel från bortalagets sida.

Billig straff

Glädjen blev dock kortvarig då Hertzöga blev tilldömda en straff fem minuter senare, en straff som satt otagbart för målvakten Patrik Hjalmarsson.

– Det var en billig straff och ingen visste egentligen vad han blåste för, kommenterade Mikael.

I andra halvlek hände inte speciellt mycket, Arvika bevakade sin ledning och Hertzöga skapade inte någonting. I den 65:e minuten fick Hertzöga hörna och bortalaget lyckades med konststycket att lägga den direkt i mål.

Sista chansen satt

Efter ett riktigt sömnpiller resten av matchen lyckades bortalaget skapa flera chanser när 90 minuter var passerade varav den sista chansen alltså satt i mål, i efterdyningarna av en frispark just utanför straffområdet.

Ås/Åmotfors förlorade sin match mot Sifhälla under lördagen, vilket innebär att Arvika nu är klara för spel i division IV även nästa säsong.

Sista seriematchen för året och en strålande form samt chansen att spela bort kvalspöket en gång för alla, trodde nog de flesta att Arvika skulle knipa sin sjätte raka seger, men så blev det alltså inte.

Vårkänslorna var tillbaka på Vik både sett till resultatet, spelet och att man inte hade något direkt flyt efter Hertzögas sena vinstmål.

– Vi gör en riktigt dålig match, vi är inte där, vi läser av situationerna dåligt och har ett dåligt försvarsspel. Det är märkligt, om man jämför med förra veckans match var vi otroligt på tå och fokuserade. Vi ska inte förlora en sådan här match på hemmaplan och att vi ledde med 3-1 var enbart för att Hertzöga bjöd oss på tre mål i första halvlek, konstaterade Arvikas tränare Mikael Holgersson.

Strulade i försvaret

Det var Hertzöga som tog ledningen i den nionde minuten efter ett friläge. Arvika kom dock igen och kunde kvittera fem minuter senare genom Sadzic Fazlic.

I den 18:e minuten kom Arvikas andra mål och detta svarade Khalid Mohammed för. Båda Arvikas mål kom efter att Hertzöga strulat rejält med sitt försvarsspel.

I den 22:a minuten gjorde Sadzic sitt andra mål för dagen efter att ha blivit fint framspelad av Aleksandar Dimic. Återigen var det inget vidare försvarsspel från bortalagets sida.

Billig straff

Glädjen blev dock kortvarig då Hertzöga blev tilldömda en straff fem minuter senare, en straff som satt otagbart för målvakten Patrik Hjalmarsson.

– Det var en billig straff och ingen visste egentligen vad han blåste för, kommenterade Mikael.

I andra halvlek hände inte speciellt mycket, Arvika bevakade sin ledning och Hertzöga skapade inte någonting. I den 65:e minuten fick Hertzöga hörna och bortalaget lyckades med konststycket att lägga den direkt i mål.

Sista chansen satt

Efter ett riktigt sömnpiller resten av matchen lyckades bortalaget skapa flera chanser när 90 minuter var passerade varav den sista chansen alltså satt i mål, i efterdyningarna av en frispark just utanför straffområdet.

Ås/Åmotfors förlorade sin match mot Sifhälla under lördagen, vilket innebär att Arvika nu är klara för spel i division IV även nästa säsong.

  • Mikael Mellerdal