2016-09-26 06:00

2016-09-26 06:00

Jösse besegrade Falkenberg i tajt hemmadrabbning

ARVIKA: Bowling

BKF Falkenbergs segersvit krossades när de mötte BK Jösse under lördagen. Men det blev en tajt match.

Gästande Falkenberg kom med två raka hemmasegrar i ryggen; 13-7 mot Kaskad och 11-9 mot Engelholm. Jösse, däremot, hade en hemmaförlust i ryggsäcken; 13-7 mot Team Pergamon.

Inför matchen hoppades Jösse kunna ändra de båda sviterna, vilket man lyckades med. Det blev en tajt match, men Jösse kunde till slut sätta punkt på matchen med siffrorna 12-8.

Det började bra för Arvikaspelarna, med en ledning med 4-1 efter första serien. Sedan kunde gästande Falkenberg komma igen med 2-3 i andra, följt av 2-3 igen i tredje. Sista serien avgjordes i slutminuterna och siffrorna blev till sista 4-1.

Jössespelaren Raymond Jansson var nöjd efter segern och han säger att både spelare och publik kan vänta sig fler rysarmatcher som denna under seriens gång.

– Jag tror att det är så här matcherna kommer att se ut i och med de nya oljeprofilerna. Det kommer alltid att bli så här tajt. Det har vi sett hittills och det kommer alltid att avgöras på slutminuterna. Den här gången var det vår tur att få till det, säger han.

Han syftar på de förändringar som gjorts angående oljeprofilerna, som förenklat innebär minskad olja på banan. Vilket kan innebära en jämnare serie.

Är det bra eller dåligt?

– Jag tror att det är jättebra för sporten. Framförallt när man åker på bortamatch och känner att man alltid har chansen. Det gör att man kan hålla ihop gruppen, göra gemensam sak och göra det tillräckligt bra, säger han.

Lördagens match medförde en viktig seger för västvärmlänningarna.

Måstematcher

– Den här matchen och nästa hemmamatch mot Köping är ett måste för att vi fortfarande ska vara kvar uppe i tabellen, sedan åker vi på en dubbelresa igen där vi bör ta två poäng, säger Raymond.

En förändring i truppen hade också gjorts till lördagens match då man valde att ta in Mattias Melin istället för Linus Carle.

– Carle har varit borta hela veckan och inte kunnat träna någonting så han tyckte att det var helt okej. Det gör ju att det blir lite lyxproblem för Markus Jansson att ta ut laget, och det är bara positivt. Nu har vi ett litet uppehåll och jag hoppas att vi kan träna bra under det så kan vi spetsa till spelet lite, säger Raymond Jansson.

Poängen i Jösse: Björn Lindqvist 907, Mattias Nilsson 856, Fredrik Tjernes 848, Mattias Melin 820, Raymond Jansson 802, Markus Jansson 802, Karl-Johan Eliasson 783, Kristian Persson 678, Mattias Jansson 141.

Gästande Falkenberg kom med två raka hemmasegrar i ryggen; 13-7 mot Kaskad och 11-9 mot Engelholm. Jösse, däremot, hade en hemmaförlust i ryggsäcken; 13-7 mot Team Pergamon.

Inför matchen hoppades Jösse kunna ändra de båda sviterna, vilket man lyckades med. Det blev en tajt match, men Jösse kunde till slut sätta punkt på matchen med siffrorna 12-8.

Det började bra för Arvikaspelarna, med en ledning med 4-1 efter första serien. Sedan kunde gästande Falkenberg komma igen med 2-3 i andra, följt av 2-3 igen i tredje. Sista serien avgjordes i slutminuterna och siffrorna blev till sista 4-1.

Jössespelaren Raymond Jansson var nöjd efter segern och han säger att både spelare och publik kan vänta sig fler rysarmatcher som denna under seriens gång.

– Jag tror att det är så här matcherna kommer att se ut i och med de nya oljeprofilerna. Det kommer alltid att bli så här tajt. Det har vi sett hittills och det kommer alltid att avgöras på slutminuterna. Den här gången var det vår tur att få till det, säger han.

Han syftar på de förändringar som gjorts angående oljeprofilerna, som förenklat innebär minskad olja på banan. Vilket kan innebära en jämnare serie.

Är det bra eller dåligt?

– Jag tror att det är jättebra för sporten. Framförallt när man åker på bortamatch och känner att man alltid har chansen. Det gör att man kan hålla ihop gruppen, göra gemensam sak och göra det tillräckligt bra, säger han.

Lördagens match medförde en viktig seger för västvärmlänningarna.

Måstematcher

– Den här matchen och nästa hemmamatch mot Köping är ett måste för att vi fortfarande ska vara kvar uppe i tabellen, sedan åker vi på en dubbelresa igen där vi bör ta två poäng, säger Raymond.

En förändring i truppen hade också gjorts till lördagens match då man valde att ta in Mattias Melin istället för Linus Carle.

– Carle har varit borta hela veckan och inte kunnat träna någonting så han tyckte att det var helt okej. Det gör ju att det blir lite lyxproblem för Markus Jansson att ta ut laget, och det är bara positivt. Nu har vi ett litet uppehåll och jag hoppas att vi kan träna bra under det så kan vi spetsa till spelet lite, säger Raymond Jansson.

Poängen i Jösse: Björn Lindqvist 907, Mattias Nilsson 856, Fredrik Tjernes 848, Mattias Melin 820, Raymond Jansson 802, Markus Jansson 802, Karl-Johan Eliasson 783, Kristian Persson 678, Mattias Jansson 141.