2016-09-25 20:18

2016-09-25 20:19

Johan trea i STCC – efter ny seger

KNUTSTORP: Racing/rallycross

Johan Kristoffersson hade en riktigt bra tävling när årets STCC avrundades i Knutstorp. Under fredagen var han snabbast i båda kvalomgångarna – för att sedan under lördagen vinna i första finalheatet.
Detta gav honom en tredjeplats totalt i mästerskapet.

Tävlingen i Knutstorp var en bra tävling sett ur ett västvärmländskt perspektiv. Både Johan Kristoffersson, STCC, och Simon Olofsson, RallyX, tog hem segrar.

I den avslutande STCC-tävlingen jagade Johan Kristoffersson tredjeplatsen, och efter felfria kvalomgångar – där han var snabbast i båda loppen – tog han sedan hem segern i det första finalheatet under lördagen. I det andra racet slutade han dock på en lite mer blygsam sjundeplats.

Detta räckte alltså ändå till en fin tredjeplats i mästerskapet.

– Det får väl sägas vara ganska ok. Jag är väldigt nöjd med helgen och säsongen. Vi tappade för mycket poäng i början av säsongen men har bjudit upp till dans, utmanat Volvo och vunnit några race. För mig har det varit ett nytt team och en ny bil så jag är nöjd med vad vi gjort tillsammans, summerade Johan sin avslutningshelg och säsong.

Även Simon Olofsson hade alltså en lyckad helg. Han tog nämligen hem segern i Supercar lites-klassen i RallyX. Detta var Simons första seger i RallyX för säsongen.

– Det var en riktigt skön seger. När allting äntligen stämmer så visar vi verkligen att vi kan, säger Olofsson, som tog segern i en stökig final.

Olofsson ligger nu tvåa i mästerskapet.

Tävlingen i Knutstorp var en bra tävling sett ur ett västvärmländskt perspektiv. Både Johan Kristoffersson, STCC, och Simon Olofsson, RallyX, tog hem segrar.

I den avslutande STCC-tävlingen jagade Johan Kristoffersson tredjeplatsen, och efter felfria kvalomgångar – där han var snabbast i båda loppen – tog han sedan hem segern i det första finalheatet under lördagen. I det andra racet slutade han dock på en lite mer blygsam sjundeplats.

Detta räckte alltså ändå till en fin tredjeplats i mästerskapet.

– Det får väl sägas vara ganska ok. Jag är väldigt nöjd med helgen och säsongen. Vi tappade för mycket poäng i början av säsongen men har bjudit upp till dans, utmanat Volvo och vunnit några race. För mig har det varit ett nytt team och en ny bil så jag är nöjd med vad vi gjort tillsammans, summerade Johan sin avslutningshelg och säsong.

Även Simon Olofsson hade alltså en lyckad helg. Han tog nämligen hem segern i Supercar lites-klassen i RallyX. Detta var Simons första seger i RallyX för säsongen.

– Det var en riktigt skön seger. När allting äntligen stämmer så visar vi verkligen att vi kan, säger Olofsson, som tog segern i en stökig final.

Olofsson ligger nu tvåa i mästerskapet.