2016-09-25 20:18

2016-09-25 20:18

Fiskevik tappade seriesegern

KIL: Fotboll

Det var upplagt till att kunna bli en riktig rysare till seriefinal mellan serieledande Fiskevik och tvåan Kil under lördagen.
Men hemmalaget Kil visade sig vara snäppet vassare och snodde därmed seriesegern mitt framför ögonen på Fiskevik, genom att till slut vinna med hela 5-1.

– Kil var för bra, det är inte så mycket att säga om. Tyvärr har vi lite tunt i dag, spelarmässigt, men det är inget att skylla ifrån sig på, för Kil är bättre, så de är värda att vinna, säger Fiskeviks lagkapten Johan Andersson med en besviken ton efter 1-5-förlusten.

Trots att oavgjort hade räckt för att säkra seriesegern var det vinst som gällde.

– Vi har alltid förhoppningar om att försöka vinna alla matcher, så är det ju. Det är aldrig säkert att spela på ett oavgjort resultat, 0-0, det kan man inte göra. Tanken var ju från början att försöka att få in 1-0, och försöka att spela lite smart efter det, fortsätter Johan.

Men hemmalaget var inte sena med att utnyttja gästernas misstag, och redan efter första halvlek stod det 3-0 på tavlan, efter två snabba mål precis innan halvtid.

Dock fick man ett bra läge till kvittering ganska strax efter 1-0-målet, ett mål där och matchen kunde ha fått en helt annan karaktär.

– Det kunde ha vänt matchen lite grann, ja. 2-0 går väl att hämta sig ifrån, men 3-0, då kändes det tomt. Dessutom i sista sekunden, i stort sett, innan halvtid, då var det psykologiskt tungt, säger lagkaptenen.

Får stanna i femman

Bättre blev det inte heller av att Kil tio minuter in i andra utökade till 4-0. Peter Ek sköt visserligen in 4-1 riktigt snyggt på volley nästan direkt efter. Men närmre än så kom man inte.

Kil kunde i stället sätta jobbiga 5-1 på tilläggstid.

Och eftersom det rann iväg såpass som det gjorde försämrades Fiskeviks målskillnad dramatiskt, vilket gjorde att Svanskog, som jagade kvalplats, hade känning och kunde gå för fullt i sim match mot Värmskog.

En match Svanskog vann med hela 7-1, vilket betyder att Fiskevik får husera i division V även nästa år.

Men på lite distans kan man ändå se tillbaka på en ganska lyckad säsong som nykomling i herrfemman.

– Självklart. Vi är nykomlingar i division V och vi har legat etta och tvåa under i stort sett hela säsongen. Det måste vara godkänt, faktiskt. Så oavsett om vi blir tvåa och får kvala eller om bi blir trea så går vi med huvudet högt, menade spelande tränaren Amer Arnautovic direkt efter lördagens match då han inte visste utgången av serien.

– Kil var för bra, det är inte så mycket att säga om. Tyvärr har vi lite tunt i dag, spelarmässigt, men det är inget att skylla ifrån sig på, för Kil är bättre, så de är värda att vinna, säger Fiskeviks lagkapten Johan Andersson med en besviken ton efter 1-5-förlusten.

Trots att oavgjort hade räckt för att säkra seriesegern var det vinst som gällde.

– Vi har alltid förhoppningar om att försöka vinna alla matcher, så är det ju. Det är aldrig säkert att spela på ett oavgjort resultat, 0-0, det kan man inte göra. Tanken var ju från början att försöka att få in 1-0, och försöka att spela lite smart efter det, fortsätter Johan.

Men hemmalaget var inte sena med att utnyttja gästernas misstag, och redan efter första halvlek stod det 3-0 på tavlan, efter två snabba mål precis innan halvtid.

Dock fick man ett bra läge till kvittering ganska strax efter 1-0-målet, ett mål där och matchen kunde ha fått en helt annan karaktär.

– Det kunde ha vänt matchen lite grann, ja. 2-0 går väl att hämta sig ifrån, men 3-0, då kändes det tomt. Dessutom i sista sekunden, i stort sett, innan halvtid, då var det psykologiskt tungt, säger lagkaptenen.

Får stanna i femman

Bättre blev det inte heller av att Kil tio minuter in i andra utökade till 4-0. Peter Ek sköt visserligen in 4-1 riktigt snyggt på volley nästan direkt efter. Men närmre än så kom man inte.

Kil kunde i stället sätta jobbiga 5-1 på tilläggstid.

Och eftersom det rann iväg såpass som det gjorde försämrades Fiskeviks målskillnad dramatiskt, vilket gjorde att Svanskog, som jagade kvalplats, hade känning och kunde gå för fullt i sim match mot Värmskog.

En match Svanskog vann med hela 7-1, vilket betyder att Fiskevik får husera i division V även nästa år.

Men på lite distans kan man ändå se tillbaka på en ganska lyckad säsong som nykomling i herrfemman.

– Självklart. Vi är nykomlingar i division V och vi har legat etta och tvåa under i stort sett hela säsongen. Det måste vara godkänt, faktiskt. Så oavsett om vi blir tvåa och får kvala eller om bi blir trea så går vi med huvudet högt, menade spelande tränaren Amer Arnautovic direkt efter lördagens match då han inte visste utgången av serien.