2016-09-19 06:00

2016-09-19 06:00

Sliten "K-J" sexa i Ironman Wales

TENBY: Triathlon

Karl-Johan ”K-J” Danielsson sprang i går i mål som sexa i Ironman Wales, rejält sliten och långtifrån nöjd.
– Det var inte en sjätteplats jag åkte hit för, säger ”K-J”.

I går avgjordes årets upplaga av Ironman Wales, och det blev en oväntat tuff resa mot målet för Karl-Johan ”K-J” Danielsson.

– Jag blev helt slut på cyklingen, säger ”K-J”.

– Jag tyckte att cykeldelen av den här tävlingen var jobbigare än en hel Ironman brukar vara annars. Ett tag funderade jag på att kliva av på löpningen.

Tävlingen i Pembrokeshire i sydvästra Wales inleddes med simning i havet, och så långt kändes allt bra berättar ”K-J”.

– Det kändes sjukt bra. Jag låg med i täten, och bestämde mig för att inte vara först upp, annars hade jag kunnat vara det.

Först upp ur vattnet var österrikaren Daniel Niederreiter, men han hade följe av engelsmannen Philip Graves och ”K-J” som var en respektive tre sekunder bakom.

Tysk seger

Under cyklingen tog Graves hand om ledningen, och han hade ett stort försprång gentemot övriga fältet ut på löpningen. Där tog sig dock tysken Marc Duelsen såväl i kapp som förbi, och han sprang till slut i mål som segrare på 9.01,39, före Graves, som blev tvåa på 9.02,56.

”K-J” sprang till slut i mål som sexa på tiden 9.31,06, efter att ha sprungit det avslutande maratonloppet på 3.17,25.

– Nöjd är jag inte. Jag ville mer, men en sjätteplats är ändå inte dåligt. Det är inte så många svenskar som har varit topp tio på en Ironman överhuvudtaget, så sett var det inte så dåligt, men jag vill ju mer, säger ”K-J”.

– Nu har jag testat den här banan, det var en liten chansning, och den gick inte riktigt hem.

I går avgjordes årets upplaga av Ironman Wales, och det blev en oväntat tuff resa mot målet för Karl-Johan ”K-J” Danielsson.

– Jag blev helt slut på cyklingen, säger ”K-J”.

– Jag tyckte att cykeldelen av den här tävlingen var jobbigare än en hel Ironman brukar vara annars. Ett tag funderade jag på att kliva av på löpningen.

Tävlingen i Pembrokeshire i sydvästra Wales inleddes med simning i havet, och så långt kändes allt bra berättar ”K-J”.

– Det kändes sjukt bra. Jag låg med i täten, och bestämde mig för att inte vara först upp, annars hade jag kunnat vara det.

Först upp ur vattnet var österrikaren Daniel Niederreiter, men han hade följe av engelsmannen Philip Graves och ”K-J” som var en respektive tre sekunder bakom.

Tysk seger

Under cyklingen tog Graves hand om ledningen, och han hade ett stort försprång gentemot övriga fältet ut på löpningen. Där tog sig dock tysken Marc Duelsen såväl i kapp som förbi, och han sprang till slut i mål som segrare på 9.01,39, före Graves, som blev tvåa på 9.02,56.

”K-J” sprang till slut i mål som sexa på tiden 9.31,06, efter att ha sprungit det avslutande maratonloppet på 3.17,25.

– Nöjd är jag inte. Jag ville mer, men en sjätteplats är ändå inte dåligt. Det är inte så många svenskar som har varit topp tio på en Ironman överhuvudtaget, så sett var det inte så dåligt, men jag vill ju mer, säger ”K-J”.

– Nu har jag testat den här banan, det var en liten chansning, och den gick inte riktigt hem.