2016-09-19 06:00

2016-09-19 06:00

Poäng i sista minuten för Eda

KARLSTAD: Fotboll

Eda fick med sig en poäng från bortamötet mot Råtorp på lördagen. Tränare Morten Lund är nöjd med tjejernas insats.
– Vi kämpar, jobbar och ger aldrig upp, det är så härligt att se.

Det var en jämn match som utspelade sig på Råtorpsvallen under lördagen. Hemmalaget tog ledningen efter 15 minuters spel, trots att Eda var det lag som var bäst i första halvlek, enligt Edatränaren Morten Lund.

– Vi hade de vassaste chanserna och jag tycker att vi har bra kontroll på matchen, men i den femtonde minuten dömer domaren en straff efter en hörna. Helt ärligt förstod ingen av oss, och inte motståndarna heller, varför de fick en straff – om de sedan gjorde mål på, säger han.

Inför andra halvlek bestämde sig Eda för att fortsätta skapa chanser, men det visade sig bli mycket färre målchanser till båda lagen. Det dröjde till 89:e minuten innan gästerna fick till sin kvittering genom Ellen Holmkvist.

– När man får utdelning så sent i matchen så känns det nästan som en vinst för oss, och helt säkert som ett tapp för dem, säger Morten, som gärna vill ge en extra stjärna till Edas målvakt, Wilma Lindmark.

– Hon gör en prickfri match och hon är millimeter från att ta straffen också. Men det är inget tvivel om att det är laginsatsen som är det stora i den här matchen. Vi kämpar, jobbar och ger aldrig upp, det är så härligt att se.

Det var en jämn match som utspelade sig på Råtorpsvallen under lördagen. Hemmalaget tog ledningen efter 15 minuters spel, trots att Eda var det lag som var bäst i första halvlek, enligt Edatränaren Morten Lund.

– Vi hade de vassaste chanserna och jag tycker att vi har bra kontroll på matchen, men i den femtonde minuten dömer domaren en straff efter en hörna. Helt ärligt förstod ingen av oss, och inte motståndarna heller, varför de fick en straff – om de sedan gjorde mål på, säger han.

Inför andra halvlek bestämde sig Eda för att fortsätta skapa chanser, men det visade sig bli mycket färre målchanser till båda lagen. Det dröjde till 89:e minuten innan gästerna fick till sin kvittering genom Ellen Holmkvist.

– När man får utdelning så sent i matchen så känns det nästan som en vinst för oss, och helt säkert som ett tapp för dem, säger Morten, som gärna vill ge en extra stjärna till Edas målvakt, Wilma Lindmark.

– Hon gör en prickfri match och hon är millimeter från att ta straffen också. Men det är inget tvivel om att det är laginsatsen som är det stora i den här matchen. Vi kämpar, jobbar och ger aldrig upp, det är så härligt att se.

  • Lisa Harkman