2016-09-19 06:00

2016-09-19 06:00

Jättekross i femte raka för Arvika

ARVIKA: Fotboll

Arvika fortsätter gå riktigt starkt i herrfyran. Under lördagen spelade man tidig match på Solviksvallen mot gästande Torsby – men var långt ifrån trögstartade. Redan efter första halvlek hade hemmalaget gått ifrån till 5-0.
– Första 20-30 minuterna är det bästa vi har spelat i år, konstaterar tränaren Mikael Holgersson.

Det som såg så nattsvart ut under våren har under hösten förvandlats till ett läge i tabellen som ser desto ljusare ut för Arvika Fotbolls herrar. Med två omgångar kvar ligger laget på en sjätteplats – och har fyra poäng till godo på Ås/Åmotfors som innehar kvalplatsen.

– Det är bra, men vi måste fortsätta köra. Det är två matcher kvar, man ska inte tro att någonting ordnar sig här nu, för det gör det inte. 27 poäng, det har vi, men det räcker inte. Vi måste fortsätta jobba hårt, menar Arvikas tränare Mikael Holgersson.

Fortsätter man att spela som man har gjort de fem senaste matcherna, där det har blivit vinst i samtliga, talar dock mycket för att man ska kunna fixa kontraktet utan att behöva kvala.

I lördagens hemmamatch på Solviksvallen körde man över gästande Torsby, som också har 27 poäng, fullständigt. En fantastisk första halvlek bäddade för storsegern.

Gemensam frukost

Aleksandar ”Pixi” Dimic var den som öppnade målskyttet, då han enkelt kunde rulla bollen förbi målvakten i Torsbylaget.

Sedan rullade det på med två mål från storskytten Elvin Suljic. Khalid Mohammed kunde slå in sin egen retur och Sebastian Hammertoft bombade i slutet in 5-0 på en frispark.

– Första 20-30 minuterna är det bästa vi har spelat i år, då är det hög klass på det. Det är fart, rörelse, vi sätter fart i bollen och vi nyttjar plan och medspelare på ett bra sätt. Vi har ju ett par-tre bra lägen att göra mål på redan innan 1-0, berättar Holgersson och fortsätter:

– Det är en jävla vilja och beslutsamhet i det vi gör. I och med att det är en väldigt speciell matchtid så hade vi krav på spelarna att de skulle vara uppe åtta, och klockan nio hade vi gemensam frukost för att alla skulle vara i gång och få i sig ordentligt med frukost. Vi var mentalt på plats när det startade.

Onödiga kort

I den andra halvleken lyckades man inte riktigt hålla uppe det fina spelet, men tio minuter in kunde Suljic i alla fall fastställa slutresultatet till 6-0, och därmed bli tremålsskytt.

– Det saknas några procent i allt vi gör. Ska man gnälla på något så är det att vi drar på oss ett par onödiga gula kort, i och med att vi är lite färdiga med dagen redan.

Vilket, bland annat, gör att lagkaptenen Pierre Thunberg inte kommer att finnas med i nästa match hemma mot Hertzöga.

Tillbaka från skador

Positivt för laget är däremot att både Tobias Ingman och Walid Ahmed är tillbaka från sina skador.

– Det är en och en halv månad sen som jag var ute på en fotbollsplan sist, så det var skönt att komma i gång igen, speciellt på det här sättet, genom att vinna med 6-0, säger Ingman, som är inne på samma sak som sin tränare om varför det gick som det gick:

– Det märks ju redan på uppvärmningen att vi är där, vi är på plats liksom, och sen tar vi med det in i spelet också. Jag tycker vi kör över dem fullständigt i första halvlek, dem har ingenting. Sen spelar vi bara av det i andra.

Det som såg så nattsvart ut under våren har under hösten förvandlats till ett läge i tabellen som ser desto ljusare ut för Arvika Fotbolls herrar. Med två omgångar kvar ligger laget på en sjätteplats – och har fyra poäng till godo på Ås/Åmotfors som innehar kvalplatsen.

– Det är bra, men vi måste fortsätta köra. Det är två matcher kvar, man ska inte tro att någonting ordnar sig här nu, för det gör det inte. 27 poäng, det har vi, men det räcker inte. Vi måste fortsätta jobba hårt, menar Arvikas tränare Mikael Holgersson.

Fortsätter man att spela som man har gjort de fem senaste matcherna, där det har blivit vinst i samtliga, talar dock mycket för att man ska kunna fixa kontraktet utan att behöva kvala.

I lördagens hemmamatch på Solviksvallen körde man över gästande Torsby, som också har 27 poäng, fullständigt. En fantastisk första halvlek bäddade för storsegern.

Gemensam frukost

Aleksandar ”Pixi” Dimic var den som öppnade målskyttet, då han enkelt kunde rulla bollen förbi målvakten i Torsbylaget.

Sedan rullade det på med två mål från storskytten Elvin Suljic. Khalid Mohammed kunde slå in sin egen retur och Sebastian Hammertoft bombade i slutet in 5-0 på en frispark.

– Första 20-30 minuterna är det bästa vi har spelat i år, då är det hög klass på det. Det är fart, rörelse, vi sätter fart i bollen och vi nyttjar plan och medspelare på ett bra sätt. Vi har ju ett par-tre bra lägen att göra mål på redan innan 1-0, berättar Holgersson och fortsätter:

– Det är en jävla vilja och beslutsamhet i det vi gör. I och med att det är en väldigt speciell matchtid så hade vi krav på spelarna att de skulle vara uppe åtta, och klockan nio hade vi gemensam frukost för att alla skulle vara i gång och få i sig ordentligt med frukost. Vi var mentalt på plats när det startade.

Onödiga kort

I den andra halvleken lyckades man inte riktigt hålla uppe det fina spelet, men tio minuter in kunde Suljic i alla fall fastställa slutresultatet till 6-0, och därmed bli tremålsskytt.

– Det saknas några procent i allt vi gör. Ska man gnälla på något så är det att vi drar på oss ett par onödiga gula kort, i och med att vi är lite färdiga med dagen redan.

Vilket, bland annat, gör att lagkaptenen Pierre Thunberg inte kommer att finnas med i nästa match hemma mot Hertzöga.

Tillbaka från skador

Positivt för laget är däremot att både Tobias Ingman och Walid Ahmed är tillbaka från sina skador.

– Det är en och en halv månad sen som jag var ute på en fotbollsplan sist, så det var skönt att komma i gång igen, speciellt på det här sättet, genom att vinna med 6-0, säger Ingman, som är inne på samma sak som sin tränare om varför det gick som det gick:

– Det märks ju redan på uppvärmningen att vi är där, vi är på plats liksom, och sen tar vi med det in i spelet också. Jag tycker vi kör över dem fullständigt i första halvlek, dem har ingenting. Sen spelar vi bara av det i andra.