2016-09-13 20:07

2016-09-13 20:07

Många täta fighter i spektakulärt Höstrace

RACKSTAD: Folkrace

Helgens folkracetävling på Westombanan blev en trevlig tillställning med lite över 140 startande och en publik som bjöds på många täta fighter med en del spektakulära situationer och en del rullningar både under lördagen och söndagen.

Bland de mer spektakulära var lördagens tvåvarvsrullning av Carina Tordegård.

– Lite värk i axlar och armar var det enda, som en glatt leende Carina kunde konstatera.

Lördagen bjöd på fint väder och tre kvalheat.

Söndagens två heat blev lite halkiga av det regn som kom under förmiddagen, men framemot elvatiden så sken solen igen, precis lagom till de väntande finalerna efter lunchpausen.

Westomförarna var ganska många, men också med konkurrens från både Treske och Eda.

Det som var extra roligt denna helg var nyblivne senioren Kevin Pihlgren, som delade bil med Anitra Nilsen, stod för en alldeles fantastisk insats med en andraplats och fyra heatsegerar under helgen. Detta gav honom direktplats i A-finalen, som han också tog hem.

– Det gick som en dans, konstaterade Kevin.

Det bjöds ju precis som det skall vara i folkrace på en hel del med tuffa närkamper och några rullningar. Mest spektakulärt var Carina Tordegårds tvåvarvsrullning på lördagen och Edas Adam Hedefur på söndagen när han visade publiken hur man skall tvåhjulsåka en bit för att sedan lägga taket mot räcket i depåsvängen.

Ingen fara där heller med Hedefur, men bilen kanske behöver en del översyn.

Tjejerna och veteranerna körde i samma klass och när finalerna var avklarade stod den mycket rutinerade Jenny Eliasson som slutsegrare, även om andra hälften i familjen, Per Bergström, var orolig de sista varven då han konstaterade att bilen kokade.

I juniorernas klass var Säfflekillen Jim Jansson helt outstanding, precis som ifjol, men en kille från Westom, Philip Reuter, körde perfekt och tog med sig många poäng sig till den B-final som han sedan vann. Philip tog sedan tredjeplatsen i A-finalen och därmed också klubbmästerskapet för Westoms juniorer.

Bland de mer spektakulära var lördagens tvåvarvsrullning av Carina Tordegård.

– Lite värk i axlar och armar var det enda, som en glatt leende Carina kunde konstatera.

Lördagen bjöd på fint väder och tre kvalheat.

Söndagens två heat blev lite halkiga av det regn som kom under förmiddagen, men framemot elvatiden så sken solen igen, precis lagom till de väntande finalerna efter lunchpausen.

Westomförarna var ganska många, men också med konkurrens från både Treske och Eda.

Det som var extra roligt denna helg var nyblivne senioren Kevin Pihlgren, som delade bil med Anitra Nilsen, stod för en alldeles fantastisk insats med en andraplats och fyra heatsegerar under helgen. Detta gav honom direktplats i A-finalen, som han också tog hem.

– Det gick som en dans, konstaterade Kevin.

Det bjöds ju precis som det skall vara i folkrace på en hel del med tuffa närkamper och några rullningar. Mest spektakulärt var Carina Tordegårds tvåvarvsrullning på lördagen och Edas Adam Hedefur på söndagen när han visade publiken hur man skall tvåhjulsåka en bit för att sedan lägga taket mot räcket i depåsvängen.

Ingen fara där heller med Hedefur, men bilen kanske behöver en del översyn.

Tjejerna och veteranerna körde i samma klass och när finalerna var avklarade stod den mycket rutinerade Jenny Eliasson som slutsegrare, även om andra hälften i familjen, Per Bergström, var orolig de sista varven då han konstaterade att bilen kokade.

I juniorernas klass var Säfflekillen Jim Jansson helt outstanding, precis som ifjol, men en kille från Westom, Philip Reuter, körde perfekt och tog med sig många poäng sig till den B-final som han sedan vann. Philip tog sedan tredjeplatsen i A-finalen och därmed också klubbmästerskapet för Westoms juniorer.

  • Jan-Olof Johansson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.