2016-09-09 06:00

2016-09-09 06:00

Viktiga poäng på spel för Elmerssons Forward

ÖREBRO: Fotboll

Med drygt halva säsongen avklarad är Marcus Elmerssons BK Forward indraget i bottenstriden i division I norra.
– Det är inte enligt plan. Vi har inte presterat så bra som man behöver göra om man ska vara med i toppen i den här serien, säger Marcus.

Nio omgångar återstår innan säsongen är över för lagen i division I norra, och runt de nedre strecken i tabellen är det rena rama getingboet med sex lag inom fyra poängs marginal.

Bäst utgångsläge av de lagen har BK Forward, som ligger på åttonde plats i dagsläget med sina 19 poäng – och därmed har en poäng tillgodo på Team TG FF på elfteplatsen, som innebär kvalspel efter säsongen, och ytterligare en tillgodo på IFK Luleå, närmast under nedflyttningsstrecket.

Målvaktsbyte

– Jag skulle säga att det kommer att behövas 30 poäng för att hänga kvar, säger Marcus Elmersson.

– Det är ganska många poäng kvar att spela om, så vi får se till att ta de som vi behöver, fortsätter dem 20-årige Gunnarskogssonen som är inne på sin andra säsong med Forward i division I.

Förra säsongen fick Marcus chansen som förstemålvakt i laget under hösten, och tog den. I år har han spelat merparten av matcherna, men inte i den senaste, som slutade med storförlust, 0-5, borta mot Piteå.

– Jag har stått allting, förutom matchen mot Piteå, säger Marcus.

– Vi har haft väldiga problem på bortaplan hela säsongen. Inför den senaste matchen pratade vi om att vi behövde en nytändning, och kom överens om att pröva med ett målvaktsbyte, förklarar Marcus.

– Det är klart att man blir besviken när man inte får stå, men i det läget som vi är i nu går laget före jaget. Man får finna sig i de beslut som tas och försöka göra allt man kan för att stärka de som spelar om man är avbytare.

Bulgaren Vladislav Mitev fick alltså släppa fem bollar förbi sig i sin första seriematch för säsongen, men det innebär inte att Marcus känner sig säker på att få spela den här helgen, när Forward gästar Team TG i Umeå för en riktig ”sexpoängsmatch”.

– Jag vet inte vem som ska stå än. Det får vi se på söndag när matchen är, eller om vi får reda på det på lördag.

Nio omgångar återstår innan säsongen är över för lagen i division I norra, och runt de nedre strecken i tabellen är det rena rama getingboet med sex lag inom fyra poängs marginal.

Bäst utgångsläge av de lagen har BK Forward, som ligger på åttonde plats i dagsläget med sina 19 poäng – och därmed har en poäng tillgodo på Team TG FF på elfteplatsen, som innebär kvalspel efter säsongen, och ytterligare en tillgodo på IFK Luleå, närmast under nedflyttningsstrecket.

Målvaktsbyte

– Jag skulle säga att det kommer att behövas 30 poäng för att hänga kvar, säger Marcus Elmersson.

– Det är ganska många poäng kvar att spela om, så vi får se till att ta de som vi behöver, fortsätter dem 20-årige Gunnarskogssonen som är inne på sin andra säsong med Forward i division I.

Förra säsongen fick Marcus chansen som förstemålvakt i laget under hösten, och tog den. I år har han spelat merparten av matcherna, men inte i den senaste, som slutade med storförlust, 0-5, borta mot Piteå.

– Jag har stått allting, förutom matchen mot Piteå, säger Marcus.

– Vi har haft väldiga problem på bortaplan hela säsongen. Inför den senaste matchen pratade vi om att vi behövde en nytändning, och kom överens om att pröva med ett målvaktsbyte, förklarar Marcus.

– Det är klart att man blir besviken när man inte får stå, men i det läget som vi är i nu går laget före jaget. Man får finna sig i de beslut som tas och försöka göra allt man kan för att stärka de som spelar om man är avbytare.

Bulgaren Vladislav Mitev fick alltså släppa fem bollar förbi sig i sin första seriematch för säsongen, men det innebär inte att Marcus känner sig säker på att få spela den här helgen, när Forward gästar Team TG i Umeå för en riktig ”sexpoängsmatch”.

– Jag vet inte vem som ska stå än. Det får vi se på söndag när matchen är, eller om vi får reda på det på lördag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.