2016-09-09 06:00

2016-09-09 06:00

Julia målskytt för KIF Örebro

KRISTIANSTAD: Fotboll

Julia Spetsmark inledde i den 39:e matchminuten upphämtningen för KIF Örebro i onsdagens viktiga bortamatch mot Kristianstad.
Julia blev fint framspelad av Melissa Tancredi, och fri med hemmalagets målvakt gjorde hon sedan inget misstag, utan placerade in gästernas första mål i matchen.

Julia Spetsmarks KIF Örebro har fått en tuff start i Damallsvenskan efter OS-uppehållet, men i onsdags kom första poängen – trots att det såg mörkt ut inledningsvis i den viktiga bortamatchen mot Kristianstad.

Efter två raka förluster, 1-2 borta mot Piteå och 0-2 hemma mot Rosengård, ställdes KIF Örebro mot Kristianstad, som inför matchen låg på kvalplats och hade tre poäng upp till KIF Örebro på åttonde plats i tabellen.

Knappa halvtimmen in i matchen var de båda lagen på samma poäng, efter mål av Jenny-Julia Danielsson och Johanna Rasmussen, men KIF Örebro – och Julia Spetsmark – ville annat.

I den 39:e matchminuten frispelades Julia av Melissa Tancredi och kunde sedan placera in bollen till höger om hemmalagets målvakt Stine Lykke Petersen.

Bara ett par minuter efter reduceringen fick Julia en ny möjlighet, men den här gången lyckades Petersen rädda hennes avslut.

Kvitteringen skulle dock komma, och det mer eller mindre direkt efter pausvilan. Den här gången var det Melissa Tancredi som var sist på bollen och därmed såg till att KIF Örebro kunde säkra en viktig poäng i bottenstriden – där Julias lag nu har sex poäng tillgodo på lagen under nedflyttningsstrecket.

Julia Spetsmarks KIF Örebro har fått en tuff start i Damallsvenskan efter OS-uppehållet, men i onsdags kom första poängen – trots att det såg mörkt ut inledningsvis i den viktiga bortamatchen mot Kristianstad.

Efter två raka förluster, 1-2 borta mot Piteå och 0-2 hemma mot Rosengård, ställdes KIF Örebro mot Kristianstad, som inför matchen låg på kvalplats och hade tre poäng upp till KIF Örebro på åttonde plats i tabellen.

Knappa halvtimmen in i matchen var de båda lagen på samma poäng, efter mål av Jenny-Julia Danielsson och Johanna Rasmussen, men KIF Örebro – och Julia Spetsmark – ville annat.

I den 39:e matchminuten frispelades Julia av Melissa Tancredi och kunde sedan placera in bollen till höger om hemmalagets målvakt Stine Lykke Petersen.

Bara ett par minuter efter reduceringen fick Julia en ny möjlighet, men den här gången lyckades Petersen rädda hennes avslut.

Kvitteringen skulle dock komma, och det mer eller mindre direkt efter pausvilan. Den här gången var det Melissa Tancredi som var sist på bollen och därmed såg till att KIF Örebro kunde säkra en viktig poäng i bottenstriden – där Julias lag nu har sex poäng tillgodo på lagen under nedflyttningsstrecket.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.