2016-09-06 16:50

2016-09-06 16:50

Markus uttagen i nytt Team Sweden

STOCKHOLM: Bowling

I måndags presenterade Svenska Bowlingförbundets Talang- och Elitansvarige, Johan Ekström, sitt nya Team Sweden, och med bland spelarna på herrsidan fanns BK Jösses Markus Jansson.

Markus Jansson har varit med i Team Sweden sedan december 2013, och efter insatserna på EM i Bryssel för någon vecka sedan – där han var med och spelade hem en silvermedalj i 5-manna och en bronsmedalj i 3-manna – kom det inte som någon överraskning att han nu får fortsatt förtroende i herrtruppen inför nästa års VM.

– Trupperna är inte satta i sten. Det här är de spelare som vi ser som potentiella VM-spelare just nu. Det finns möjlighet att det tillkommer en eller flera spelare. Om någon ökar sin spelstyrka eller satsning så finns det plats, säger Johan Ekström, som i måndags presenterade en damtrupp bestående av tio spelare och en herrtrupp bestående av tolv.

Hård konkurrens

Till VM, som spelas i Kuwait 4-18 december 2017, kommer sex herrar att få åka med, och de som Markus Jansson konkurrerar om en plats med i dagsläget är följande: James Gruffman, Team Alingsås, Martin Paulsson, Kulladals BS, Pontus Andersson och Peter Hellström, Team Clan, och Robert Andersson, Daniel Fransson, Magnus Johnson Jr, Jesper Larsen, Martin Larsen, Jesper Svensson och Mattias Wetterberg, Team Pergamon.

Markus Jansson har varit med i Team Sweden sedan december 2013, och efter insatserna på EM i Bryssel för någon vecka sedan – där han var med och spelade hem en silvermedalj i 5-manna och en bronsmedalj i 3-manna – kom det inte som någon överraskning att han nu får fortsatt förtroende i herrtruppen inför nästa års VM.

– Trupperna är inte satta i sten. Det här är de spelare som vi ser som potentiella VM-spelare just nu. Det finns möjlighet att det tillkommer en eller flera spelare. Om någon ökar sin spelstyrka eller satsning så finns det plats, säger Johan Ekström, som i måndags presenterade en damtrupp bestående av tio spelare och en herrtrupp bestående av tolv.

Hård konkurrens

Till VM, som spelas i Kuwait 4-18 december 2017, kommer sex herrar att få åka med, och de som Markus Jansson konkurrerar om en plats med i dagsläget är följande: James Gruffman, Team Alingsås, Martin Paulsson, Kulladals BS, Pontus Andersson och Peter Hellström, Team Clan, och Robert Andersson, Daniel Fransson, Magnus Johnson Jr, Jesper Larsen, Martin Larsen, Jesper Svensson och Mattias Wetterberg, Team Pergamon.