2016-08-12 06:00

2016-08-12 06:00

Johan på hemmaplan

KARLSKOGA

Den här helgen är det dags för den femte deltävlingen i årets STCC, och turen är kommen till Johan Kristofferssons hemmabana i racingsammanhang, Gelleråsen utanför Karlskoga.

– Det är jättesvårt att köra om på den banan, men det är samtidigt en bana där man kan stressa fram en del misstag, säger Johan.

– Det är en bana som jag har varit och testat på med den här bilen, så det är ju bra. Och om vi träffar rätt från början med inställningarna kan vi nog vara med och hota Volvo-bilarna, fortsätter Johan, som i STCC-sammanhang tävlar i en Seat från PWR Racing Team.

I rallycross-VM kör han en VW Polo, och i den körde han i mål som trea i den senaste deltävlingen som avslutades i söndags borta i Kanada.

Efter prisutdelningen tog en strulig hemresa vid, en resa som inte blev klar förrän i går.

– Det har varit bra segt, konstaterar Johan, som först blev strandsatt i Montreal när hans flyg till New York blev inställt och därmed missade sitt inplanerade flyg mot Europa.

– Vi fick boka nya biljetter, och det var inte bara och bara. Nu har jag precis kommit hem, och försöker hålla mig vaken så att jag kan sova i normal tid i natt, avslutar Johan, när vi pratar med honom under torsdagseftermiddagen.

– Det är jättesvårt att köra om på den banan, men det är samtidigt en bana där man kan stressa fram en del misstag, säger Johan.

– Det är en bana som jag har varit och testat på med den här bilen, så det är ju bra. Och om vi träffar rätt från början med inställningarna kan vi nog vara med och hota Volvo-bilarna, fortsätter Johan, som i STCC-sammanhang tävlar i en Seat från PWR Racing Team.

I rallycross-VM kör han en VW Polo, och i den körde han i mål som trea i den senaste deltävlingen som avslutades i söndags borta i Kanada.

Efter prisutdelningen tog en strulig hemresa vid, en resa som inte blev klar förrän i går.

– Det har varit bra segt, konstaterar Johan, som först blev strandsatt i Montreal när hans flyg till New York blev inställt och därmed missade sitt inplanerade flyg mot Europa.

– Vi fick boka nya biljetter, och det var inte bara och bara. Nu har jag precis kommit hem, och försöker hålla mig vaken så att jag kan sova i normal tid i natt, avslutar Johan, när vi pratar med honom under torsdagseftermiddagen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.