2016-08-12 06:00

2016-08-12 09:19

Jessica byter klubb i Stockholm

STOCKHOLM: Bordtennis

Det blir ingen fortsättning i division II, med Hammarby, för västvärmländskan Jessica Larsson denna säsong. Hon tar i stället klivet till en annan Stockholmsklubb, Ängby, där hon ska försöka hjälpa laget tillbaka till högsta ligan.

– Det känns jättebra. Jag jobbade och spelade i Hammarby i tre år och kände att jag ville ha en ny utmaning och byta miljö, då var Ängby det självklara valet, menar Jessica Larsson, som i söndags alltså blev klar för division I-klubben Ängby.

Ängby vann så sent som 2015 SM-guld, men blev samtidigt av med sina bästa spelare och man valde därför att börja om i division I.

– Men som det ser ut med det laget vi har nu så kommer vi nog kunna vinna ettan och gå upp, tror Larsson som, för den här gången, uteslöt en återkomst till Arvika då hon vill fortsätta att jobba med pingisen på heltid.

– Man ska aldrig säga aldrig, men för att kunna jobba med pingis på heltid måste jag vara i Stockholm. Det är inte alls omöjligt att jag flyttar tillbaka i framtiden och kanske avslutar karriären där.

Jessica kommer alltså förutom att spela också vara tränare i klubben, men också fortsätta med sina tjejläger.

– Jag kommer vara huvudansvarig tränare för tjejerna i Ängby SK tillsammans med Mikael Frank.

– Det känns jättebra. Jag jobbade och spelade i Hammarby i tre år och kände att jag ville ha en ny utmaning och byta miljö, då var Ängby det självklara valet, menar Jessica Larsson, som i söndags alltså blev klar för division I-klubben Ängby.

Ängby vann så sent som 2015 SM-guld, men blev samtidigt av med sina bästa spelare och man valde därför att börja om i division I.

– Men som det ser ut med det laget vi har nu så kommer vi nog kunna vinna ettan och gå upp, tror Larsson som, för den här gången, uteslöt en återkomst till Arvika då hon vill fortsätta att jobba med pingisen på heltid.

– Man ska aldrig säga aldrig, men för att kunna jobba med pingis på heltid måste jag vara i Stockholm. Det är inte alls omöjligt att jag flyttar tillbaka i framtiden och kanske avslutar karriären där.

Jessica kommer alltså förutom att spela också vara tränare i klubben, men också fortsätta med sina tjejläger.

– Jag kommer vara huvudansvarig tränare för tjejerna i Ängby SK tillsammans med Mikael Frank.