2016-08-09 20:42

2016-08-09 20:42

Sofia och blågult med blandade resultat i EM

UDINE: Basket

Västvärmländskan Sofia Persson är under den här veckan i den italienska staden Udine för att vara en del av Sveriges trupp i damernas U16-EM.

Där har man nu hunnit spela alla tre matcher i gruppspelet, med en vinst och två förluster som resultat.

Sverige inledde U16-EM i lördags genom att vinna den första gruppspelsmatchen mot Slovakien med 56-27 (7-4, 21-8, 12- 8, 16-7). Arvikatjejen Sofia Persson svarade där för fem av poängen och fick över 18 minuters speltid.

I den andra matchen blev det dock desto tuffare, när Frankrike stod för motståndet under söndagen. Den drabbningen vann dessvärre fransyskorna med väldigt klara siffror, 32-71, men det hindrade inte Sofia från att återigen svara för en bra insats, då hon fick mest speltid av samtliga svenskor och blev dessutom poängbäst i det blågula gänget med sina sju poäng.

I går, under eftermiddagen spelade också den sista gruppspelsmatchen mot Kroatien, vilken blev en riktig rysare. Kroatien hade ledningen matchen igenom, men precis i slutet bjöd de in svenskorna igen.

De hade läge ledningen med flera poäng även i den sista kvarten, men i slutminuterna lyckades Sverige knappa in mer och mer och var till slut bara tre poäng ifrån, då matchen slutade 53-50 i Kroatiens favör.

Sofia svarade för tre poäng precis i slutet av matchen och fick återigen ett stort förtroende med över 19 minuter i speltid.

Vilka Sverige får möta i åttondelsfinalen är ännu inte klart innan AN:s pressläggning, då alla matcher måste vara färdigspelade först.

Sverige inledde U16-EM i lördags genom att vinna den första gruppspelsmatchen mot Slovakien med 56-27 (7-4, 21-8, 12- 8, 16-7). Arvikatjejen Sofia Persson svarade där för fem av poängen och fick över 18 minuters speltid.

I den andra matchen blev det dock desto tuffare, när Frankrike stod för motståndet under söndagen. Den drabbningen vann dessvärre fransyskorna med väldigt klara siffror, 32-71, men det hindrade inte Sofia från att återigen svara för en bra insats, då hon fick mest speltid av samtliga svenskor och blev dessutom poängbäst i det blågula gänget med sina sju poäng.

I går, under eftermiddagen spelade också den sista gruppspelsmatchen mot Kroatien, vilken blev en riktig rysare. Kroatien hade ledningen matchen igenom, men precis i slutet bjöd de in svenskorna igen.

De hade läge ledningen med flera poäng även i den sista kvarten, men i slutminuterna lyckades Sverige knappa in mer och mer och var till slut bara tre poäng ifrån, då matchen slutade 53-50 i Kroatiens favör.

Sofia svarade för tre poäng precis i slutet av matchen och fick återigen ett stort förtroende med över 19 minuter i speltid.

Vilka Sverige får möta i åttondelsfinalen är ännu inte klart innan AN:s pressläggning, då alla matcher måste vara färdigspelade först.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.