2016-08-04 15:45

2016-08-04 15:46

VM-pallen hägrar i Kanada

TROIS-RIVIERES: Rallycross

Semestern är över – till helgen börjar ”andra halvlek” i rallycross-VM 2016.
Den sjunde av mästerskapets tolv tävlingar avgörs i Trois-Rivieres, Kanada.

Dit kommer Volkswagen RX Sweden med farten från Höljes och förhoppningar om ett toppresultat. Johan Kristoffersson åker till Kanada som femte man i VM-tabellen, bara fyra poäng från det brons han erövrade i fjol.

– En ny medalj finns definitivt inom räckhåll. Min målsättning är självklart att plocka pallplatser och avancera i mästerskapet, säger Johan Kristoffersson som verkligen ser fram emot att få tävla igen efter längre tids semester.

– Det har varit rätt skönt att vara ledig, men nu ska det bli kul att komma igång. Vi har haft mycket stolpe ut i semifinaler och finaler hittills i mästerskapet, vilket varit irriterande. Nu hoppas jag att det vänder för oss.

Hög kapacitet

Volkswagen RX Sweden visade hög kapacitet i Höljes i den senaste VM-deltävlingen. Johan Kristoffersson dominerade och tog maximala poäng i kvalet, både han och Marklund imponerade i semi och för andra gången i år återfanns teamets båda bilar i final.

Där såg Kristoffersson ut att gå mot en andraplats när han fick dubbelpunktering. Marklund var stark fyra över mållinjen – tangerat säsongsbästa.

Besvikelsen över att det svenska Volkswagen-teamet återigen blev snuvat på en podiumplats var stor efteråt. Men pallmissen till trots blev tävlingen i Höljes ett rejält kliv framåt. Farten fanns nämligen där igen.

– Det var skönt att vi fick tillbaka pacen och därmed också möjligheten att vara med och fightas högt upp i resultatlistorna, säger Kristoffersson.

Bättre flyt?

Volkswagen RX Sweden jobbade mycket med sina bilar inför den svenska VM-deltävlingen. Det arbetet gav önskat resultat. Nu hoppas teamet på ytterligare ett steg i utvecklingen i Kanada.

– Sedan Höljes har vi gjort ytterligare uppdateringar när det gäller transmission, motor och väghållning. Det är inga jättestora grejer, men i den hårda konkurrens som råder i VM kan varje liten detalj vara helt avgörande. Vi är hoppfulla och inför fortsättningen på mästerskapet hoppas vi på bättre flyt än vad vi hade under den första halvan, säger Tommy Kristoffersson, teamets general manager.

Dit kommer Volkswagen RX Sweden med farten från Höljes och förhoppningar om ett toppresultat. Johan Kristoffersson åker till Kanada som femte man i VM-tabellen, bara fyra poäng från det brons han erövrade i fjol.

– En ny medalj finns definitivt inom räckhåll. Min målsättning är självklart att plocka pallplatser och avancera i mästerskapet, säger Johan Kristoffersson som verkligen ser fram emot att få tävla igen efter längre tids semester.

– Det har varit rätt skönt att vara ledig, men nu ska det bli kul att komma igång. Vi har haft mycket stolpe ut i semifinaler och finaler hittills i mästerskapet, vilket varit irriterande. Nu hoppas jag att det vänder för oss.

Hög kapacitet

Volkswagen RX Sweden visade hög kapacitet i Höljes i den senaste VM-deltävlingen. Johan Kristoffersson dominerade och tog maximala poäng i kvalet, både han och Marklund imponerade i semi och för andra gången i år återfanns teamets båda bilar i final.

Där såg Kristoffersson ut att gå mot en andraplats när han fick dubbelpunktering. Marklund var stark fyra över mållinjen – tangerat säsongsbästa.

Besvikelsen över att det svenska Volkswagen-teamet återigen blev snuvat på en podiumplats var stor efteråt. Men pallmissen till trots blev tävlingen i Höljes ett rejält kliv framåt. Farten fanns nämligen där igen.

– Det var skönt att vi fick tillbaka pacen och därmed också möjligheten att vara med och fightas högt upp i resultatlistorna, säger Kristoffersson.

Bättre flyt?

Volkswagen RX Sweden jobbade mycket med sina bilar inför den svenska VM-deltävlingen. Det arbetet gav önskat resultat. Nu hoppas teamet på ytterligare ett steg i utvecklingen i Kanada.

– Sedan Höljes har vi gjort ytterligare uppdateringar när det gäller transmission, motor och väghållning. Det är inga jättestora grejer, men i den hårda konkurrens som råder i VM kan varje liten detalj vara helt avgörande. Vi är hoppfulla och inför fortsättningen på mästerskapet hoppas vi på bättre flyt än vad vi hade under den första halvan, säger Tommy Kristoffersson, teamets general manager.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.