2016-07-31 21:27

2016-07-31 21:27

Nya rekord i Stjärnspelen

ARVIKA: Friidrott

Det slogs flera rekord under årets omgång av Stjärnspelen. Ett av dem slog Jakob Thorvaldsson från IFK Lidingö som slog gällande Sverigerekordet för i år i höjdhopp – med hela 5 centimeter.
– Jag är lite smått chockad, säger han efter rekordet.

Väderförhållandena var inte perfekta under helgens upplaga av Stjärnspelen.

Under söndagen blåste det stundvis på ordentligt ute på Viksvallen. Men det stoppade inte idrottarna från att slå rekord efter rekord.

Många ögon vilade på Tracey Andersson i damernas slägga på söndagseftermiddagen. Tracey, som tävlar för Ullevi SK och som gästade Stjärnspelen för första gången, förbättrade nyligen sitt svenska rekord till 70,99, en förbättring med hela 17 centimeter sedan sitt tidigare rekord år 2013.

Skulle hon slå till med ännu ett nytt rekord i Arvika? Tyvärr blev det inte så, men väl ett nytt Stjärnspelrekord, efter ett kast på 67,46.

Fick kämpa

Trots att det blev ett nytt Stjärnspelrekord är Tracey inte helt nöjd med söndagens tävling.

– Jag fick kämpa lite i dag, det stämde inte riktigt. Det var lite hackigt och kraften gick mer uppåt än ut i släggan. Men jag fick till ett okej sista kast på 67,46 och för i dag är det okej.

Men det blev inget nytt Sverigerekord, vad säger du om det?

– Nej det blev ju inte det, men jag var sugen på att komma hit och testa för jag hade hört att ringen var bra, men det har blivit ganska många tävlingar på senaste tiden och det kanske kan vara det som gör att jag inte riktigt hittar den där riktigt fina känslan som jag hade behövt. Så jag behöver gå hem och träna och ta det lite lugnt med tävlingar för att ladda upp inför SM och Finnkampen i stället, säger hon.

Slog svenskt rekord

En annan som slog till med en riktig skräll var Jakob Thorvaldsson från IFK Lidingö. Inte nog med att han slog Stjärnspelrekord, han förbättrade även sitt personbästa och slog gällande Sverigerekordet för höjdhopp i år på höjden 2,20. Det är en förbättring med fem centimeter, ett resultat som kom något förvånande för honom själv.

– Jag är lite smått chockad. När man kommer hit med ett årsbästa på 2,08 så blir det så, säger han och skrattar.

På tredje försöket

Jakob var själv kvar i tävlingen och klarade höjden 2,20 på tredje och sista försöket. Han försökte sig även på 2,23 men där tog det stopp för 28-åringen.

– Hade jag bara fått till ett hopp som på 2,20 så hade jag klarat det också. Jag fick till en sådan otrolig pärla på det hoppet, och jag har känt på tävlingar att det finns höga höjder i kroppen men jag har spänt bort mig på tävlingar och inte fått ut det jag har haft i mig, säger han.

Jakob Thorvaldsson har precis avslutat tre tävlingar på åtta dagar, däribland Karlstad GP där han klarade höjden 2,07.

Nu lämnar han Arvika med även ett nytt personbästa, som tidigare var 20,19.

– Det tog jag 2012, så jag har jagat det där 2,20 ett tag nu, så det känns väldigt roligt, säger han.

Väderförhållandena var inte perfekta under helgens upplaga av Stjärnspelen.

Under söndagen blåste det stundvis på ordentligt ute på Viksvallen. Men det stoppade inte idrottarna från att slå rekord efter rekord.

Många ögon vilade på Tracey Andersson i damernas slägga på söndagseftermiddagen. Tracey, som tävlar för Ullevi SK och som gästade Stjärnspelen för första gången, förbättrade nyligen sitt svenska rekord till 70,99, en förbättring med hela 17 centimeter sedan sitt tidigare rekord år 2013.

Skulle hon slå till med ännu ett nytt rekord i Arvika? Tyvärr blev det inte så, men väl ett nytt Stjärnspelrekord, efter ett kast på 67,46.

Fick kämpa

Trots att det blev ett nytt Stjärnspelrekord är Tracey inte helt nöjd med söndagens tävling.

– Jag fick kämpa lite i dag, det stämde inte riktigt. Det var lite hackigt och kraften gick mer uppåt än ut i släggan. Men jag fick till ett okej sista kast på 67,46 och för i dag är det okej.

Men det blev inget nytt Sverigerekord, vad säger du om det?

– Nej det blev ju inte det, men jag var sugen på att komma hit och testa för jag hade hört att ringen var bra, men det har blivit ganska många tävlingar på senaste tiden och det kanske kan vara det som gör att jag inte riktigt hittar den där riktigt fina känslan som jag hade behövt. Så jag behöver gå hem och träna och ta det lite lugnt med tävlingar för att ladda upp inför SM och Finnkampen i stället, säger hon.

Slog svenskt rekord

En annan som slog till med en riktig skräll var Jakob Thorvaldsson från IFK Lidingö. Inte nog med att han slog Stjärnspelrekord, han förbättrade även sitt personbästa och slog gällande Sverigerekordet för höjdhopp i år på höjden 2,20. Det är en förbättring med fem centimeter, ett resultat som kom något förvånande för honom själv.

– Jag är lite smått chockad. När man kommer hit med ett årsbästa på 2,08 så blir det så, säger han och skrattar.

På tredje försöket

Jakob var själv kvar i tävlingen och klarade höjden 2,20 på tredje och sista försöket. Han försökte sig även på 2,23 men där tog det stopp för 28-åringen.

– Hade jag bara fått till ett hopp som på 2,20 så hade jag klarat det också. Jag fick till en sådan otrolig pärla på det hoppet, och jag har känt på tävlingar att det finns höga höjder i kroppen men jag har spänt bort mig på tävlingar och inte fått ut det jag har haft i mig, säger han.

Jakob Thorvaldsson har precis avslutat tre tävlingar på åtta dagar, däribland Karlstad GP där han klarade höjden 2,07.

Nu lämnar han Arvika med även ett nytt personbästa, som tidigare var 20,19.

– Det tog jag 2012, så jag har jagat det där 2,20 ett tag nu, så det känns väldigt roligt, säger han.

  • Lisa Harkman