2016-07-15 06:00

2016-07-15 06:00

Nytt SM-guld för Adrianne

NORRKÖPING: Bänkpress

Arvikatjejen Adrianne Martinsson har gjort det till en vana att vinna SM-medaljer på ungdoms- och juniornivå.
Under SM-veckan i Norrköping gjorde hon sin första start i senior-SM, i grenen klassisk bänkpress – och det slutade med att hon vann guld.

– Det här hade jag inte förväntat mig. Det gick bättre än jag trodde att det skulle göra, säger 18-åriga Adrianne Martinsson, som säkrade SM-guldet i 57-kilosklassen när hon pressade upp 85 kilo i sitt andra lyft.

– Det gick lättare än ingångsvikten, säger Adrianne.

– Det är ganska ofta det är så eftersom man inte är riktigt uppvärmd när man gör det första lyftet.

I sitt första lyft begärde Adrianne, som tävlar för Borlänge AK, upp 80 kilo, och i och med det visade hon direkt att hon skulle komma att blanda sig i segerstriden i sin senior-SM-debut.

– Jag hade inget direkt mål när jag åkte dit, men jag hade bestämt mig för att jag skulle gå in på 80 kilo i alla fall, berättar Adrianne.

– Jag ville gå in på en sådan vikt som jag visste att jag skulle klara av.

Förutom Adrianne var det bara en deltagare som gick in på 80 kilo, och hon fick inte sitt lyft godkänt av domarna.

– Jag ledde efter första lyftet, och säkrade guldet i andra, konstaterar Adrianne, som lugnt kunde titta på när ett par av de andra deltagarna försökte sig på att lyfta 85 kilo i den tredje omgången.

– Hade de tagit det så hade jag vunnit ändå, eftersom jag var lättast. 55,65 kilo vägde jag in mig på.

Med guldet säkrat valde sedan Adrianne att försöka på 90 kilo i sitt sista lyft i tävlingen.

– Hade jag klarat det så hade jag slagit mitt eget svenska juniorrekord, men det lyckades jag inte med, säger Adrianne, som dock har gott om tid på sig att slå sitt juniorrekord, som är just 87,5 kilo, i bänkpress.

– Jag har ju precis blivit junior, det blir man det året man fyller 19 och sedan är man det tills man är 23, konstaterar Adrianne, som med sitt segerlyft ändå stod sig riktigt bra i den totala konkurrensen i tävlingen.

– Jag kom trea på poäng bland alla damer som var med. Där går de efter hur mycket man lyfter relativt hur mycket man väger, förklarar Adrianna avslutningsvis.

– Det här hade jag inte förväntat mig. Det gick bättre än jag trodde att det skulle göra, säger 18-åriga Adrianne Martinsson, som säkrade SM-guldet i 57-kilosklassen när hon pressade upp 85 kilo i sitt andra lyft.

– Det gick lättare än ingångsvikten, säger Adrianne.

– Det är ganska ofta det är så eftersom man inte är riktigt uppvärmd när man gör det första lyftet.

I sitt första lyft begärde Adrianne, som tävlar för Borlänge AK, upp 80 kilo, och i och med det visade hon direkt att hon skulle komma att blanda sig i segerstriden i sin senior-SM-debut.

– Jag hade inget direkt mål när jag åkte dit, men jag hade bestämt mig för att jag skulle gå in på 80 kilo i alla fall, berättar Adrianne.

– Jag ville gå in på en sådan vikt som jag visste att jag skulle klara av.

Förutom Adrianne var det bara en deltagare som gick in på 80 kilo, och hon fick inte sitt lyft godkänt av domarna.

– Jag ledde efter första lyftet, och säkrade guldet i andra, konstaterar Adrianne, som lugnt kunde titta på när ett par av de andra deltagarna försökte sig på att lyfta 85 kilo i den tredje omgången.

– Hade de tagit det så hade jag vunnit ändå, eftersom jag var lättast. 55,65 kilo vägde jag in mig på.

Med guldet säkrat valde sedan Adrianne att försöka på 90 kilo i sitt sista lyft i tävlingen.

– Hade jag klarat det så hade jag slagit mitt eget svenska juniorrekord, men det lyckades jag inte med, säger Adrianne, som dock har gott om tid på sig att slå sitt juniorrekord, som är just 87,5 kilo, i bänkpress.

– Jag har ju precis blivit junior, det blir man det året man fyller 19 och sedan är man det tills man är 23, konstaterar Adrianne, som med sitt segerlyft ändå stod sig riktigt bra i den totala konkurrensen i tävlingen.

– Jag kom trea på poäng bland alla damer som var med. Där går de efter hur mycket man lyfter relativt hur mycket man väger, förklarar Adrianna avslutningsvis.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.