2016-07-15 06:00

2016-07-15 06:00

Johanson briljerade

HÖGVALTA: Skytte

Det var en närmast maximal utdelning för de västvärmländska skyttarna när Paradisträffen under gårdagen avgjordes, med västvärmländska pallplatser i båda de yngre klasserna och – inte minst – seger av Beteds Anders Johanson i ställningsfinalen.

En ställningsfinal som inleddes på bästa tänkbara sätt för Anders, då han sköt maximala 100 poäng på de tio inledande skotten.

– Ja, det var ju roligt, det är inte så jätteofta det händer. Det var en fin träffbild också, många innertior, konstaterar Anders, som dock ändå öppnade för lite dramatik, då han sköt en sjua och en åtta på de två inledande skotten i det stående skyttet:

– Först kom det lite lågt och på det andra drog det ut lite i sidled, då var jag nog lite spänd. Så då tänkte jag att jag slappnar av, så gick det bättre sen, berättar Anders, som alltså till slut stannade på 337 poäng.

Ett imponerande resultat, med tanke på att han har haft en minimal träningsmängd den senaste tiden.

– Det har nog inte blivit mer än 50 skott i år, tänker jag, kanske. Jag har inte överdrivit så väldigt mycket åt det hållet i alla fall.

Anders var inte den enda västvärmlänningen som hade en lyckad dag ute på Paradiset, i den yngsta klassen, K9-K11, var det Edaskytten Oscar Morfeldt som drog det längsta strået med en segerpoäng på 343.

– Det känns bra, jag är nöjd. Jag är nog mest nöjd med finalen, men jag är nöjd med grundomgången också. Det funkade bra, det enda som var lite krångligt i grundomgången var att jag sköt, och sen på slutet började det blåsa lite mer, berättar Oscar, som sköt hela 148 poäng i finalen.

Tvåa i den klassen blev Arvikaskytten Felix Nilsson, och trea blev Oliver Thyberg, Eda.

Också i finalen på K13-K15 segrade en västvärmländsk skytt, då Therese Bråten, från Skillingmark, var vassast i grundomgången med sina 196 poäng för att sedan skjuta lika med Alexander Skau, Arvika, i finalen, för att sedan totalt hamna på 339 poäng.

– Det här tror jag är den bästa skjutningen jag har gjort, på tävling i alla fall, säger Therese, som också tog hem lagfinalen tillsammans med Lars och Per Magnusson, med en ynka poäng före Arvika samt fyra före trean Eda:

– Det var spännande och nervöst.

En ställningsfinal som inleddes på bästa tänkbara sätt för Anders, då han sköt maximala 100 poäng på de tio inledande skotten.

– Ja, det var ju roligt, det är inte så jätteofta det händer. Det var en fin träffbild också, många innertior, konstaterar Anders, som dock ändå öppnade för lite dramatik, då han sköt en sjua och en åtta på de två inledande skotten i det stående skyttet:

– Först kom det lite lågt och på det andra drog det ut lite i sidled, då var jag nog lite spänd. Så då tänkte jag att jag slappnar av, så gick det bättre sen, berättar Anders, som alltså till slut stannade på 337 poäng.

Ett imponerande resultat, med tanke på att han har haft en minimal träningsmängd den senaste tiden.

– Det har nog inte blivit mer än 50 skott i år, tänker jag, kanske. Jag har inte överdrivit så väldigt mycket åt det hållet i alla fall.

Anders var inte den enda västvärmlänningen som hade en lyckad dag ute på Paradiset, i den yngsta klassen, K9-K11, var det Edaskytten Oscar Morfeldt som drog det längsta strået med en segerpoäng på 343.

– Det känns bra, jag är nöjd. Jag är nog mest nöjd med finalen, men jag är nöjd med grundomgången också. Det funkade bra, det enda som var lite krångligt i grundomgången var att jag sköt, och sen på slutet började det blåsa lite mer, berättar Oscar, som sköt hela 148 poäng i finalen.

Tvåa i den klassen blev Arvikaskytten Felix Nilsson, och trea blev Oliver Thyberg, Eda.

Också i finalen på K13-K15 segrade en västvärmländsk skytt, då Therese Bråten, från Skillingmark, var vassast i grundomgången med sina 196 poäng för att sedan skjuta lika med Alexander Skau, Arvika, i finalen, för att sedan totalt hamna på 339 poäng.

– Det här tror jag är den bästa skjutningen jag har gjort, på tävling i alla fall, säger Therese, som också tog hem lagfinalen tillsammans med Lars och Per Magnusson, med en ynka poäng före Arvika samt fyra före trean Eda:

– Det var spännande och nervöst.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.