2016-07-15 06:00

2016-07-15 06:00

Franzén vann SM på "hemmaplan"

ÅTVIDABERG: Golf

Leif Franzén dominerade stort när SM för H70-klassen spelades på Åtvidabergs GK under den gångna helgen.
– Det var roligt. Jag spelade riktigt bra. Till slut vann jag med sex slags marginal, konstaterar Leif nöjt.

SM i golf för H70-klassen spelades för första gången någonsin under den gångna helgen – men banan, Åtvidabergs Golfklubbs, som premiärupplagan spelades på var långtifrån någon ny bekantskap Arvika Golfklubbs Leif Franzén.

– Jag brukar vara där och spela minst en gång varje år i alla fall, säger Leif, som under många år var elitspelare i fotboll i just Åtvidaberg.

– Den banan är alltid fin. Där trivs jag.

SM-debuten i golfens H70-klass – en klass som i år alltså fanns med på SM-programmet för första gången – fick Leif alltså göra på sin ”andra” hemmabana, och där fick han gå ut med ett visst favorittryck på sig.

– Jag visste att jag handicap-mässigt var bland de fem-sex bästa i startfältet, och jag visste att det nog inte var någon av de andra som kunde banan lika bra som mig, säger Leif.

– Så jag förstod att jag hade chansen.

Den chansen förvaltade Leif väl under helgens spel. På sin första runda noterades han för 73 slag och på sin andra för 74, och med totalt 147 slag lade han beslag på segern i överlägsen stil före tvåan, Kungsbacka Golfklubbs Ingemar Karlsson.

– Det var roligt. Jag spelade riktigt bra. Till slut vann jag med sex slag, konstaterar Leif nöjt.

– Framförallt var det mitt spel på greenerna som var bra. Jag puttade riktigt bra, avslutar han.

SM i golf för H70-klassen spelades för första gången någonsin under den gångna helgen – men banan, Åtvidabergs Golfklubbs, som premiärupplagan spelades på var långtifrån någon ny bekantskap Arvika Golfklubbs Leif Franzén.

– Jag brukar vara där och spela minst en gång varje år i alla fall, säger Leif, som under många år var elitspelare i fotboll i just Åtvidaberg.

– Den banan är alltid fin. Där trivs jag.

SM-debuten i golfens H70-klass – en klass som i år alltså fanns med på SM-programmet för första gången – fick Leif alltså göra på sin ”andra” hemmabana, och där fick han gå ut med ett visst favorittryck på sig.

– Jag visste att jag handicap-mässigt var bland de fem-sex bästa i startfältet, och jag visste att det nog inte var någon av de andra som kunde banan lika bra som mig, säger Leif.

– Så jag förstod att jag hade chansen.

Den chansen förvaltade Leif väl under helgens spel. På sin första runda noterades han för 73 slag och på sin andra för 74, och med totalt 147 slag lade han beslag på segern i överlägsen stil före tvåan, Kungsbacka Golfklubbs Ingemar Karlsson.

– Det var roligt. Jag spelade riktigt bra. Till slut vann jag med sex slag, konstaterar Leif nöjt.

– Framförallt var det mitt spel på greenerna som var bra. Jag puttade riktigt bra, avslutar han.