2016-07-15 06:00

2016-07-15 06:00

Förstärkt Ås/Åmotfors bjöd upp

ÅS: Fotboll

Under onsdagskvällen var det, trots speluppehållet, en träningsmatch som spelades uppe på Åsvallen.

Och det var inte vilken match som helst. Ås/Åmotfors, förstärkta med ett flertal spelare, tog nämligen emot division II-laget Karlstad BK – som tränas av västvärmlänningen och tidigare Å/Å-spelaren Paul Olausson.

– Det är alltid roligt att vara på hemmaplan, mer eller mindre i alla fall, och spela. Det var lite synd att det blev så himla mycket regn, planen blev ganska så svårspelad. Men den höll ändå ganska bra, tycker jag, säger Paul efter matchen som alltså slutade med en, som väntat, ganska så klar seger för hans mannar.

Gästerna var i ledningen med 2-0 efter första halvlek. Men i den andra drogs Henry Emenike ner i straffområdet, vilket gjorde att Milan Krivokapic i och med det kunde slå in reduceringen på straff i den 56:e minuten.

Orken tryter

Hemmalaget hade några ytterligare chanser, men någon kvittering kom aldrig. Karlstadlaget kunde i stället utöka till både 3-1 och 4-1 i slutskedet av matchen.

– Så länge vi orkar står vi upp bra, men orken tryter väl lite på slutet. Det var tungsprunget som fan, konstaterar tidigare Örnenspelaren Emil Portén, numera i Degerfors, som var en av dem som förstärkte Ås/Åmotfors.

– Men det var väl en bra genomkörare, att få springa mycket och möta bättre motstånd. Man vill ju spela bra matcher liksom, så det var ju en bra möjlighet till det. Vi hade våra chanser, vi hade nog kunnat sätta dit en till, med lite flyt, menar Emil, som för ett tag sedan var på landslagsläger:

– Jo, det gick väl bra, jag gjorde väl inte bort mig i alla fall, det kändes bra när jag var. Det var tre träningspass och en internmatch, då fick vi chansen att visa upp oss. Och då det gick ganska bra, jag gjorde ett mål. Men det var mycket teori om kosten och träning också, det var alltid något.

Och det var inte vilken match som helst. Ås/Åmotfors, förstärkta med ett flertal spelare, tog nämligen emot division II-laget Karlstad BK – som tränas av västvärmlänningen och tidigare Å/Å-spelaren Paul Olausson.

– Det är alltid roligt att vara på hemmaplan, mer eller mindre i alla fall, och spela. Det var lite synd att det blev så himla mycket regn, planen blev ganska så svårspelad. Men den höll ändå ganska bra, tycker jag, säger Paul efter matchen som alltså slutade med en, som väntat, ganska så klar seger för hans mannar.

Gästerna var i ledningen med 2-0 efter första halvlek. Men i den andra drogs Henry Emenike ner i straffområdet, vilket gjorde att Milan Krivokapic i och med det kunde slå in reduceringen på straff i den 56:e minuten.

Orken tryter

Hemmalaget hade några ytterligare chanser, men någon kvittering kom aldrig. Karlstadlaget kunde i stället utöka till både 3-1 och 4-1 i slutskedet av matchen.

– Så länge vi orkar står vi upp bra, men orken tryter väl lite på slutet. Det var tungsprunget som fan, konstaterar tidigare Örnenspelaren Emil Portén, numera i Degerfors, som var en av dem som förstärkte Ås/Åmotfors.

– Men det var väl en bra genomkörare, att få springa mycket och möta bättre motstånd. Man vill ju spela bra matcher liksom, så det var ju en bra möjlighet till det. Vi hade våra chanser, vi hade nog kunnat sätta dit en till, med lite flyt, menar Emil, som för ett tag sedan var på landslagsläger:

– Jo, det gick väl bra, jag gjorde väl inte bort mig i alla fall, det kändes bra när jag var. Det var tre träningspass och en internmatch, då fick vi chansen att visa upp oss. Och då det gick ganska bra, jag gjorde ett mål. Men det var mycket teori om kosten och träning också, det var alltid något.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.