2016-07-12 23:21

2016-07-12 23:21

VGC-tävling tog plats i Rackstad

RACKSTAD: Motocross

Stortävling. Under helgen arrangerades för första gången en deltävling i Västgötacrossen på värmländsk mark – kallad Semestercrossen – som blev ett lyckat arrangemang, med flera hemmaförare med på Bergdalsbanan under söndagen.

– Det var väl den största tävlingen, i alla fall manmässigt, som vi har haft, vad jag vet, konstaterar Andreas Dahl, ordförande för Team Westom MC.

Kil och Arvika stod som arrangerande orter, när Västgötakrossen, just denna tävling kallad Semesterkrossen, under helgen för första gången ägde rum i Värmland.

150 förare var det totalt som var i gång och körde lördag och söndag, vilket givetvis krävde en hel del från arrangörshåll. Men den biten klarade man av med bravur när det under söndagen var körning för fullt på Bergdalsbanan i Rackstad, strax utanför Arvika.

– Jag är jättenöjd, det funkade jättebra. Det blev väldigt uppskattat, inget negativt alls. Den enda kritiken vi fick var att det blev lite dammigt, annars tror jag alla var jättenöjda, säger Team Westom MC:s ordförande Andreas Dahl.

Och hjälp från annat håll var något man minst sagt behövde inför söndagens tävling:

Fyra hemmaförare

– Det är väl den största tävling, i alla fall manmässigt, som vi har haft, vad jag vet. Det är stora siffror, konstaterar Andreas, som också kunde räkna in inte mindre än fyra Westomförare i tävlingen.

Roy Kolberg, Christian Larsson, Mathias Westlund och Simon Thorsander fanns alla med och körde.

I A-finalen körde Roy Kolberg, som dock inte hade någon värre lyckad dag då han tidigt krokade ihop med Kim Vidar Åsberg, Eidskog, och därefter bröt loppet. Kolberg slutade på en 30:e plats totalt i Semestercrossen, efter en 19:e plats i Kil under lördagen.

Bättre gick det för söndagens B-finalister, Christian och Mattias, som slutade på nionde respektive 15:e plats, där den förstnämnde alltså var vassast av dem.

Sexa i Kil

– Det är jag verkligen nöjd med. Det kunde gått ännu bättre i finalen, men jag hade lite ont i ryggen så jag får nog vara nöjd, säger Christian, som var ännu värre i Kil, då han slutade som sexa i B-finalen.

– Det flöt på bra.

Även Simon Thorsander gjorde det bra på Bergdalsbanan, då han slutade på en fin sjätteplats i C-finalen – efter att bland annat ha vunnit ett kvalheat dessförinnan.

Kil och Arvika stod som arrangerande orter, när Västgötakrossen, just denna tävling kallad Semesterkrossen, under helgen för första gången ägde rum i Värmland.

150 förare var det totalt som var i gång och körde lördag och söndag, vilket givetvis krävde en hel del från arrangörshåll. Men den biten klarade man av med bravur när det under söndagen var körning för fullt på Bergdalsbanan i Rackstad, strax utanför Arvika.

– Jag är jättenöjd, det funkade jättebra. Det blev väldigt uppskattat, inget negativt alls. Den enda kritiken vi fick var att det blev lite dammigt, annars tror jag alla var jättenöjda, säger Team Westom MC:s ordförande Andreas Dahl.

Och hjälp från annat håll var något man minst sagt behövde inför söndagens tävling:

Fyra hemmaförare

– Det är väl den största tävling, i alla fall manmässigt, som vi har haft, vad jag vet. Det är stora siffror, konstaterar Andreas, som också kunde räkna in inte mindre än fyra Westomförare i tävlingen.

Roy Kolberg, Christian Larsson, Mathias Westlund och Simon Thorsander fanns alla med och körde.

I A-finalen körde Roy Kolberg, som dock inte hade någon värre lyckad dag då han tidigt krokade ihop med Kim Vidar Åsberg, Eidskog, och därefter bröt loppet. Kolberg slutade på en 30:e plats totalt i Semestercrossen, efter en 19:e plats i Kil under lördagen.

Bättre gick det för söndagens B-finalister, Christian och Mattias, som slutade på nionde respektive 15:e plats, där den förstnämnde alltså var vassast av dem.

Sexa i Kil

– Det är jag verkligen nöjd med. Det kunde gått ännu bättre i finalen, men jag hade lite ont i ryggen så jag får nog vara nöjd, säger Christian, som var ännu värre i Kil, då han slutade som sexa i B-finalen.

– Det flöt på bra.

Även Simon Thorsander gjorde det bra på Bergdalsbanan, då han slutade på en fin sjätteplats i C-finalen – efter att bland annat ha vunnit ett kvalheat dessförinnan.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.