2016-07-12 22:58

2016-07-12 22:58

Kirsten och Margareta stod pall i Femdagarsgolf

KARLSTAD: Golf

När årets upplaga av tävlingen Femdagarsgolf avslutades med finalspelet på Karlstad GK i fredags var två Arvikadamer inblandade i varsin tätstrid.
Hela vägen till seger räckte dock inte Kirsten Haug och Margareta Sätterlunds spel, då Kirsten slutade tvåa i B-klassen och Margareta trea i C-klassen.

I måndagens Arvika Nyheter skrev vi om fredagens finalspel i Femdagarsgolfen, men placeringarna som redovisades i den artikeln var tyvärr bara baserade på resultaten gällande de 27 hålen som spelades under finaldagen.

I Femdagars räknar man ihop resultaten från samtliga fem speldagar och de resultatlistorna såg annorlunda ut.

I totallistorna för tävlingen hittar vi bästa spelaren från Västvärmland på en andra plats. Där placerade sig nämligen Arvika GK:s Kirsten Haug i B-klassen, där hon med sina totalt 410 slag till slut bara hade Peter Olsson, Karlstad GK, före sig i slutställningen.

Kirsten tog in på ledaren under finaldagen, men fick till slut se sig besegrad i totalen med ett slags marginal.

Med i toppstriden i sin klass, var också Kirstens klubbkompis Margareta Sätterlund, som spelade i C-klassen.

Där blev hon trea till slut med sina 408 slag, vilket var 14 slag sämre än segraren, Örjan Pedersen från Torsby GK, och två slag sämre än Leiv Gunnar Kvarsvik, Kristiansund og Omegn GK, på andraplatsen.

I A-klassen blev det norsk seger genom Stig André Kleppe, Gjøvik og Toten GK, som slutade på 406 slag. Bäste västspelare här blev Arvikas Peter Eriksson, som med sina 418 slag slutade på delad 13:e plats.

I parklassen blev det seger för Lennart Almqvist och Lillemor Jansson från Karlstad GK, och bästa Arvikapar blev Håkan Sjökvist och Linda Östberg på delad 16:e plats.

I måndagens Arvika Nyheter skrev vi om fredagens finalspel i Femdagarsgolfen, men placeringarna som redovisades i den artikeln var tyvärr bara baserade på resultaten gällande de 27 hålen som spelades under finaldagen.

I Femdagars räknar man ihop resultaten från samtliga fem speldagar och de resultatlistorna såg annorlunda ut.

I totallistorna för tävlingen hittar vi bästa spelaren från Västvärmland på en andra plats. Där placerade sig nämligen Arvika GK:s Kirsten Haug i B-klassen, där hon med sina totalt 410 slag till slut bara hade Peter Olsson, Karlstad GK, före sig i slutställningen.

Kirsten tog in på ledaren under finaldagen, men fick till slut se sig besegrad i totalen med ett slags marginal.

Med i toppstriden i sin klass, var också Kirstens klubbkompis Margareta Sätterlund, som spelade i C-klassen.

Där blev hon trea till slut med sina 408 slag, vilket var 14 slag sämre än segraren, Örjan Pedersen från Torsby GK, och två slag sämre än Leiv Gunnar Kvarsvik, Kristiansund og Omegn GK, på andraplatsen.

I A-klassen blev det norsk seger genom Stig André Kleppe, Gjøvik og Toten GK, som slutade på 406 slag. Bäste västspelare här blev Arvikas Peter Eriksson, som med sina 418 slag slutade på delad 13:e plats.

I parklassen blev det seger för Lennart Almqvist och Lillemor Jansson från Karlstad GK, och bästa Arvikapar blev Håkan Sjökvist och Linda Östberg på delad 16:e plats.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.