2016-07-05 19:31

2016-07-05 19:31

K-J fick bra svar i Haugesund inför Ironman UK – slutade tia

HAUGESUND: Triathlon

Karl-Johan Danielsson fick med sig en tiondeplats från Ironman 70.3 i Haugesund i söndags, men den här gången var placeringarna underordnade avstämningen inför den dubbla distansen, i Ironman UK, om två veckor.

– Jag saknar lite fart för den här distansen, det gick brutalt fort, men det var stabilt och helt okej, sammanfattade K-J, som gick i mål drygt minuten över fyra timmar över den halva Ironman-distansen.

I och med det saknades åtta minuter upp till en plats bland de fem och 16 minuter till segrande norrmannen Gustav Iden.

Missade ”tåget”

Ett avstånd som grundlades redan efter simningen, där K-J precis missade ”tåget” i växlingen till cykelmomentet.

– Jag fick med mig att jag måste börja simma med folk en dag i veckan, avsätta lite tid för att åka till Falun och simma. Det ger inte så mycket att köra själv. Jag var 1.20 efter upp ur vattnet. Det är ingen katastrof, men ska man sitta i tätklungan så är det stor skillnad.

Stabil löpning

K-J höll sedan sin position relativt intakt hela vägen in mot mål.

– Löpningen är stabil. Jag kan inte springa fort, men jag kan springa jämt. Jag fick lite ont i knäet efter fem kilometer, men det gav sig och jag kunde tuffa på ganska bra, konstaterar K-J.

– 1.21 på en halvmara med småkuperad kullerstenslöpning är ganska okej för mig, med tanke på att jag är ganska nedtränad, menar han.

Längst framme i täten utmanades Iden av storstjärnan Nils Frommhold, från Tyskland, men norrmannen kunde hålla undan och vinna med 31 sekunders marginal.

Ett bra besked

– Jag är inte så förvånad när jag tänker efter. Han är duktig, satt med fint där på cyklingen och kunde avgöra på löpningen, förklarar K-J, som nu slår av på träningsintensiteten för att trimma formen inför fullängdstävlingen i Bolton om två veckor.

– Jag tror det här kan bli bra till UK, det var ett bra besked, fortsätter K-J, som inte oroas nämnvärt över smärtan i knäet.

– Ironmanträning är ju inte så snäll mot en kropp, det är ganska många mil i veckan som man gör. Jag tror det är en liten överansträngning och att det inte ska vara några problem, efter några dagar utan hård belastning.

– Jag saknar lite fart för den här distansen, det gick brutalt fort, men det var stabilt och helt okej, sammanfattade K-J, som gick i mål drygt minuten över fyra timmar över den halva Ironman-distansen.

I och med det saknades åtta minuter upp till en plats bland de fem och 16 minuter till segrande norrmannen Gustav Iden.

Missade ”tåget”

Ett avstånd som grundlades redan efter simningen, där K-J precis missade ”tåget” i växlingen till cykelmomentet.

– Jag fick med mig att jag måste börja simma med folk en dag i veckan, avsätta lite tid för att åka till Falun och simma. Det ger inte så mycket att köra själv. Jag var 1.20 efter upp ur vattnet. Det är ingen katastrof, men ska man sitta i tätklungan så är det stor skillnad.

Stabil löpning

K-J höll sedan sin position relativt intakt hela vägen in mot mål.

– Löpningen är stabil. Jag kan inte springa fort, men jag kan springa jämt. Jag fick lite ont i knäet efter fem kilometer, men det gav sig och jag kunde tuffa på ganska bra, konstaterar K-J.

– 1.21 på en halvmara med småkuperad kullerstenslöpning är ganska okej för mig, med tanke på att jag är ganska nedtränad, menar han.

Längst framme i täten utmanades Iden av storstjärnan Nils Frommhold, från Tyskland, men norrmannen kunde hålla undan och vinna med 31 sekunders marginal.

Ett bra besked

– Jag är inte så förvånad när jag tänker efter. Han är duktig, satt med fint där på cyklingen och kunde avgöra på löpningen, förklarar K-J, som nu slår av på träningsintensiteten för att trimma formen inför fullängdstävlingen i Bolton om två veckor.

– Jag tror det här kan bli bra till UK, det var ett bra besked, fortsätter K-J, som inte oroas nämnvärt över smärtan i knäet.

– Ironmanträning är ju inte så snäll mot en kropp, det är ganska många mil i veckan som man gör. Jag tror det är en liten överansträngning och att det inte ska vara några problem, efter några dagar utan hård belastning.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.