2016-07-04 06:00

2016-07-04 09:54

Stabilt Jössefors “stal” en poäng

JÖSSEFORS: Fotboll

Hemmalaget Jössefors hade taktiken klar hemma på ett blött Forshälla – en tät defensiv med snabba kontringar – en taktik som firade stora triumfer. Topplaget Kil fick för andra gången på en vecka vända hem från Västvärmland utan en trepoängare.

Fredagskvällens drabbning mellan Jössefors och Kil slutade 1-1, efter att Jössefors kvitterat i den 64:e minuten genom Martin Österberg.

– Skönt med en poäng mot ett topplag. Vid förra mötet i våras fick vi stryk med 1-3 och spelade inte bra. Idag hade vi bestämt att vi skulle ligga rätt i våra positioner och ha en stabil defensiv, konstaterade spelande tränaren Tofiq Salehi efter matchen.

Detta kryddat med bra målvaktspel av Robin Larsson samt vassa kontringar ledde alltså till en poäng.

Första halvlek var rätt jämn, det var dock Kil som hade det mesta bollinnehavet och skapade ett par chanser, men det ska nämnas att Jössefors hade ett par farliga kontringslägen.

I början av andra halvlek var det Kil som pressade på och fick också ledningen, första kvarten fick Jössefors enbart försvara sig och tvåan låg i luften, hemmalaget såg dessutom tröttkört ut.

Snäv vinkel

Kvitteringen kom därför som en blixt från klar himmel, efter en frispark mitt på offensiv planhalva. I röran framför mål damp bollen till slut ner hos Martin Österberg som från en snäv vinkel lyckades pricka in kvitteringen.

Efter kvitteringen lyckades Jössefors flytta upp spelet även om det fortsatt var bortalaget som hade det mesta av bollinnehavet.

– Med lite flyt kunde vi till och med ha vunnit matchen på en av våra kontringar. Vinst förra matchen och nu oavgjort mot ett topplag, det har känts riktigt bra nu på slutet, avslutade en märkbart nöjd Tofiq.

Fredagskvällens drabbning mellan Jössefors och Kil slutade 1-1, efter att Jössefors kvitterat i den 64:e minuten genom Martin Österberg.

– Skönt med en poäng mot ett topplag. Vid förra mötet i våras fick vi stryk med 1-3 och spelade inte bra. Idag hade vi bestämt att vi skulle ligga rätt i våra positioner och ha en stabil defensiv, konstaterade spelande tränaren Tofiq Salehi efter matchen.

Detta kryddat med bra målvaktspel av Robin Larsson samt vassa kontringar ledde alltså till en poäng.

Första halvlek var rätt jämn, det var dock Kil som hade det mesta bollinnehavet och skapade ett par chanser, men det ska nämnas att Jössefors hade ett par farliga kontringslägen.

I början av andra halvlek var det Kil som pressade på och fick också ledningen, första kvarten fick Jössefors enbart försvara sig och tvåan låg i luften, hemmalaget såg dessutom tröttkört ut.

Snäv vinkel

Kvitteringen kom därför som en blixt från klar himmel, efter en frispark mitt på offensiv planhalva. I röran framför mål damp bollen till slut ner hos Martin Österberg som från en snäv vinkel lyckades pricka in kvitteringen.

Efter kvitteringen lyckades Jössefors flytta upp spelet även om det fortsatt var bortalaget som hade det mesta av bollinnehavet.

– Med lite flyt kunde vi till och med ha vunnit matchen på en av våra kontringar. Vinst förra matchen och nu oavgjort mot ett topplag, det har känts riktigt bra nu på slutet, avslutade en märkbart nöjd Tofiq.

  • Mikael Mellerdal

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.