2016-07-04 09:45

2016-07-04 09:45

Kulled satte P för Pontus

MIKOLAJKI: Rally

Pontus Tidemand fick en bra start på Rally Polen. Med ett otroligt tempo hade han kopplat grepp om WRC 2-ledningen och drygade ut den för varje sträcka när ett tekniskt problem gjorde att tävlingen tog en tvär vändning.

När tävlingen kickade igång på allvar med fullängdssträckor på fredagsmorgonen, var det inga tveksamheter från Pontus sida – han skulle till toppen. Redan efter dagens allra första sträcka gick han upp i ledningen och imponerade stort när han radade upp sträcksegrarna.

Efter rallyts åttonde sträcka hade han 10,2 sekunder tillgodo på tvåan Teemu Suninen, men på följande sträcka tog det stopp för Pontus och hans kartläsare Jonas Andersson.

– Vi fick problem med en kulled efter en inbromsning, berättar Pontus. Det var verkligen en besvikelse, både för oss och för teamet, men det är sådant som händer och nu hände det oss. Tråkigt att det kom just när vi hade en fantastisk dag där allt fungerade perfekt och vi var i ledning.

Den svenska duon tvingades bryta med bara två sträckor kvar av dagen. Lyckligtvis kunde teamet fixa problemet när bilen väl kom tillbaka till serviceplatsen så Pontus och Jonas kunde ladda för omstart på lördagen.

Men med vinstchanserna bortblåsta fick de tänka om och ändra fokus. Nästa VM-tävling går i Finland om några veckor och där, liksom i Polen, står farten i centrum och all träning de kan få inför det är värdefull. De höll ändå tempot uppe under både lördagen och söndagen, satte bra tider och gjorde en fenomenal klättring från plats 21 till plats 7.

– Det var synd att vi gick miste om den spännande fighten som vi påbörjade, men vi gjorde det bästa av situationen, säger Pontus. Vi har ändå en hel del positivt att ta med oss från den här helgen.

När tävlingen kickade igång på allvar med fullängdssträckor på fredagsmorgonen, var det inga tveksamheter från Pontus sida – han skulle till toppen. Redan efter dagens allra första sträcka gick han upp i ledningen och imponerade stort när han radade upp sträcksegrarna.

Efter rallyts åttonde sträcka hade han 10,2 sekunder tillgodo på tvåan Teemu Suninen, men på följande sträcka tog det stopp för Pontus och hans kartläsare Jonas Andersson.

– Vi fick problem med en kulled efter en inbromsning, berättar Pontus. Det var verkligen en besvikelse, både för oss och för teamet, men det är sådant som händer och nu hände det oss. Tråkigt att det kom just när vi hade en fantastisk dag där allt fungerade perfekt och vi var i ledning.

Den svenska duon tvingades bryta med bara två sträckor kvar av dagen. Lyckligtvis kunde teamet fixa problemet när bilen väl kom tillbaka till serviceplatsen så Pontus och Jonas kunde ladda för omstart på lördagen.

Men med vinstchanserna bortblåsta fick de tänka om och ändra fokus. Nästa VM-tävling går i Finland om några veckor och där, liksom i Polen, står farten i centrum och all träning de kan få inför det är värdefull. De höll ändå tempot uppe under både lördagen och söndagen, satte bra tider och gjorde en fenomenal klättring från plats 21 till plats 7.

– Det var synd att vi gick miste om den spännande fighten som vi påbörjade, men vi gjorde det bästa av situationen, säger Pontus. Vi har ändå en hel del positivt att ta med oss från den här helgen.