2016-07-04 09:46

2016-07-04 09:46

Arvika bjöd upp till rejäl kamp

ARVIKA: Fotboll

Att det var botten mot toppen som möttes på Solviksvallen i lördags var inget som märktes vare sig på planen eller resultattavlan. Matchen slutade 0-0 efter en riktig kämpainsats av Arvika.

Äntligen kan man väl säga att Arvika hade lite flyt med sig, eller vad sägs om bortdömt mål för offside, frispark i ribban och spel med tio man sista kvarten.

– Vi gör en stor och bra arbetsinsats och det gör vi över hela matchen. Vi hade kommit överens om att ge allt nu sista matchen innan sommaruppehållet och det var något vi verkligen gjorde också, konstaterade tränaren Mikael Holgersson.

– Vi känner till Ölme väl, de spelar långa bollar på sin forward Jonas Iwersen som är stor, stark och jävlig. Pierre Thunberg och Emil Eriksson gör ett jättejobb på honom.

Stundtals grinigt

Arvika klev på rejält i närkamperna och det var stundtals lite grinigt på Solviksvallen, men det var inte fult spel på något sätt. Ölme var alltså det lag som förde spelet och skapade de flesta chanserna, men Arvika hade också några lägen. I första halvlek hade Bojan Radic en fin chans, men han fick bollen bakom sig och kunde inte komma till ett riktigt avslut.

Målvakten Patrik Hjalmarsson var nöjd med hjälpen från sina lagkamrater.

– Idag har vi ett bra försvar, vi möter ett bättre lag, det är inget snack om det, men jag tycker ändå inte att de skapar så många klara chanser. I första halvlek slänger vi bort många bollar och tappar spelet, men i andra halvlek blir det bättre och det är lite av ett ställningskrig. Idag var det viktigaste att få med sig en poäng, men det var även bra för självförtroendet att spela så här mot ett topplag, fortsatte Patrik.

Och visst hade hemmalaget ett stabilt försvarsspel, men man hade också en målvakt som spelade med stort självförtroende och rejäl pondus, vilket förmodligen känns skönt för utespelarna en eftermiddag som denna.

– Patrik är en duktig målvakt och det måste han vara, konstaterar Holgersson och fortsätter sin analys av matchen:

– Ölme är nog det bästa laget vi mött i serien, garanterat det tyngsta iallafall.

Hårt dömt

Med en kvart kvar av matchen blev hemmalagets spelare Sebastian Hammertoft utvisad efter ett ganska hårt dömt rött kort i samband med en frisparkssituation.

– Sebastian blir fälld mitt på planen och tar bollen med händerna, men domaren blåser istället för hands och visar det gula kortet, vilket leder till frustration hos Sebastian och han får då ett andra gult kort och får därmed lämna planen. Där kan man ju tycka att domaren kan ha lite mer förståelse för reaktionen, konstaterade Holgersson.

– Vi hade planerat att byta in någon offensiv kraft sista tio, men utvisningen grusade det och vi fick inrikta oss på att försvara oss.

Bra att ha med sig

Matchen gav ändå mycket positivt att ta med sig.

– Om vi kan spela så här under hösten med den här inställningen och göra ett lika hårt jobb så kommer vi att plocka mer poäng, men det är inget som gör sig av sig självt.

– Det känns väldigt bra med den här matchen i ryggen nu inför sommarvilan.

– Nu tar vi två veckor ledigt där var och tränar individuellt, sen kör vi träning två veckor innan serien startar inför höstsäsongen.

Angående de tre nyförvärven från Balkan så kan Holgersson konstatera att de börjar hitta in i spelet i sin nya klubb.

– Zeljko Trivic spelar riktigt bra och stabilt i sin position framför backlinjen, Aleksandar Dimic har tränat rätt hårt på sistone så han är lite nertränad för tillfället, men förhoppningsvis blir det bättre till hösten. Bojan Radic fick en smäll idag så han kunde inte göra sig själv rättvisa och blev också utbytt i andra halvlek.

En poäng mot Ölme innebär att Arvika ligger kvar på näst sista platsen i serien på 10 poäng, med tio matcher kvar att spela.

Äntligen kan man väl säga att Arvika hade lite flyt med sig, eller vad sägs om bortdömt mål för offside, frispark i ribban och spel med tio man sista kvarten.

– Vi gör en stor och bra arbetsinsats och det gör vi över hela matchen. Vi hade kommit överens om att ge allt nu sista matchen innan sommaruppehållet och det var något vi verkligen gjorde också, konstaterade tränaren Mikael Holgersson.

– Vi känner till Ölme väl, de spelar långa bollar på sin forward Jonas Iwersen som är stor, stark och jävlig. Pierre Thunberg och Emil Eriksson gör ett jättejobb på honom.

Stundtals grinigt

Arvika klev på rejält i närkamperna och det var stundtals lite grinigt på Solviksvallen, men det var inte fult spel på något sätt. Ölme var alltså det lag som förde spelet och skapade de flesta chanserna, men Arvika hade också några lägen. I första halvlek hade Bojan Radic en fin chans, men han fick bollen bakom sig och kunde inte komma till ett riktigt avslut.

Målvakten Patrik Hjalmarsson var nöjd med hjälpen från sina lagkamrater.

– Idag har vi ett bra försvar, vi möter ett bättre lag, det är inget snack om det, men jag tycker ändå inte att de skapar så många klara chanser. I första halvlek slänger vi bort många bollar och tappar spelet, men i andra halvlek blir det bättre och det är lite av ett ställningskrig. Idag var det viktigaste att få med sig en poäng, men det var även bra för självförtroendet att spela så här mot ett topplag, fortsatte Patrik.

Och visst hade hemmalaget ett stabilt försvarsspel, men man hade också en målvakt som spelade med stort självförtroende och rejäl pondus, vilket förmodligen känns skönt för utespelarna en eftermiddag som denna.

– Patrik är en duktig målvakt och det måste han vara, konstaterar Holgersson och fortsätter sin analys av matchen:

– Ölme är nog det bästa laget vi mött i serien, garanterat det tyngsta iallafall.

Hårt dömt

Med en kvart kvar av matchen blev hemmalagets spelare Sebastian Hammertoft utvisad efter ett ganska hårt dömt rött kort i samband med en frisparkssituation.

– Sebastian blir fälld mitt på planen och tar bollen med händerna, men domaren blåser istället för hands och visar det gula kortet, vilket leder till frustration hos Sebastian och han får då ett andra gult kort och får därmed lämna planen. Där kan man ju tycka att domaren kan ha lite mer förståelse för reaktionen, konstaterade Holgersson.

– Vi hade planerat att byta in någon offensiv kraft sista tio, men utvisningen grusade det och vi fick inrikta oss på att försvara oss.

Bra att ha med sig

Matchen gav ändå mycket positivt att ta med sig.

– Om vi kan spela så här under hösten med den här inställningen och göra ett lika hårt jobb så kommer vi att plocka mer poäng, men det är inget som gör sig av sig självt.

– Det känns väldigt bra med den här matchen i ryggen nu inför sommarvilan.

– Nu tar vi två veckor ledigt där var och tränar individuellt, sen kör vi träning två veckor innan serien startar inför höstsäsongen.

Angående de tre nyförvärven från Balkan så kan Holgersson konstatera att de börjar hitta in i spelet i sin nya klubb.

– Zeljko Trivic spelar riktigt bra och stabilt i sin position framför backlinjen, Aleksandar Dimic har tränat rätt hårt på sistone så han är lite nertränad för tillfället, men förhoppningsvis blir det bättre till hösten. Bojan Radic fick en smäll idag så han kunde inte göra sig själv rättvisa och blev också utbytt i andra halvlek.

En poäng mot Ölme innebär att Arvika ligger kvar på näst sista platsen i serien på 10 poäng, med tio matcher kvar att spela.

  • Mikael Mellerdal