2016-06-21 18:13

2016-06-21 18:13

Internationell mästerskapsdebut för Andreas Bergström

GLASKOGEN: Viltmålsskytte

I mitten av juli går viltmålsskyttarnas stora VM i tyska Suhl och i en svensk landslagstrupp bestående av fem seniorer och en junior återfinns inte mindre än två västvärmlänningar, i form av Glaskogens Niklas och Andreas Bergström.

I juli tar viltmåls-VM plats i Suhl, Tyskland. Här kommer det att tävlas i såväl running target 10 meter som på 50 meter, och regelbundna respektive blandade lopp på varje avstånd. Nu är uttagningarna till den svenska truppen genomförda och det står klart att sex skyttar kommer att tävla för Sverige på VM.

I herrseniorernas tävling kommer erfarne Emil Martinsson, som tog tre individuella medaljer på senaste VM 2014, samt den unge men väldigt duktige senioren Jesper Nyberg att tävla på såväl 10 som 50 meter. I 10-meterstävlingarna får de sällskap av rutinerade Niklas Bergström, och i 50-meterstävlingarna av Rickard Johansson.

Medaljförhoppningar

– Med Emil i truppen har vi alltid stora förhoppningar och det är ju så att alla dessa skyttar har potentiell medaljchans om de bara har rätt dag. Så visst har vi medaljförhoppningar, både individuellt som i lag, säger svenske viltmålsledaren Patrik Wilhelmsson.

Internationell mästerskapsdebut på VM blir det för junioren Andreas Bergström, son till ovan nämnda Niklas. Andreas kommer att tävla i 50 meter.

– Andreas har presterat på väldigt hög nivå här hemma emellanåt. Sedan har han inte gjort några internationella mästerskap sedan tidigare och är dessutom väldigt ung, så han har inga jättekrav på sig på VM. Men det ska bli oerhört intressant att se honom i den här situationen, säger Wilhelmsson.

VM i viltmålsskytte (running target) avgörs vartannat år. I år kommer det att arrangeras i Suhl den 15–23 juli.

I juli tar viltmåls-VM plats i Suhl, Tyskland. Här kommer det att tävlas i såväl running target 10 meter som på 50 meter, och regelbundna respektive blandade lopp på varje avstånd. Nu är uttagningarna till den svenska truppen genomförda och det står klart att sex skyttar kommer att tävla för Sverige på VM.

I herrseniorernas tävling kommer erfarne Emil Martinsson, som tog tre individuella medaljer på senaste VM 2014, samt den unge men väldigt duktige senioren Jesper Nyberg att tävla på såväl 10 som 50 meter. I 10-meterstävlingarna får de sällskap av rutinerade Niklas Bergström, och i 50-meterstävlingarna av Rickard Johansson.

Medaljförhoppningar

– Med Emil i truppen har vi alltid stora förhoppningar och det är ju så att alla dessa skyttar har potentiell medaljchans om de bara har rätt dag. Så visst har vi medaljförhoppningar, både individuellt som i lag, säger svenske viltmålsledaren Patrik Wilhelmsson.

Internationell mästerskapsdebut på VM blir det för junioren Andreas Bergström, son till ovan nämnda Niklas. Andreas kommer att tävla i 50 meter.

– Andreas har presterat på väldigt hög nivå här hemma emellanåt. Sedan har han inte gjort några internationella mästerskap sedan tidigare och är dessutom väldigt ung, så han har inga jättekrav på sig på VM. Men det ska bli oerhört intressant att se honom i den här situationen, säger Wilhelmsson.

VM i viltmålsskytte (running target) avgörs vartannat år. I år kommer det att arrangeras i Suhl den 15–23 juli.