2016-06-20 06:00

2016-06-20 06:00

Arvikalagen räckte inte till final

ARVIKA: Fotboll

Nådde inte ända fram. Två Arvikalag, i klasserna F01 och P03, lyckades ta sig ända till semifinal i den 30:e upplagan av Arvika Cup, som under helgen gick av stapeln ute på vik.
Men någon A-final fick något av hemmalagen dessvärre inte uppleva den här gången.
– De har gjort det fantastiskt bra, konstaterar en nöjd Stephan Retzman, tränare för F01-laget.

De stora framgångarna uteblev, när den 30:e upplagan av Arvika Cup arrangerades under helgen ute på Viks idrottsplats, men det var ändå flera av lagen som gjorde det riktigt bra och kom nära.

Först ut var Arvika Fotboll röd i, P03-klassen, att spela sin semifinal mot det norska laget Nordstrand 1. Det blev till slut förlust med 1-2, men man var inte långt ifrån att tvinga fram en förlängning.

Omvänd bild

– I semifinalen gör vi en dålig första halvlek och ligger under med 0-2, då kändes det som att de hade ett jättegrepp om oss, säger Henrik Kisterud, en av ledarna för P03-lagen och fortsätter:

– Men i andra halvlek så är det en helt omvänd bild, vi tar tag i det och gör 1-2 ganska tidigt, har spelet och har ett antal lägen. Vi hade nog kunnat fått straff också om domaren hade dömt lite snällt, och då hade det kunnat vara 2-2, berättar Kisterud.

Två nära gå vidare

Förutom laget som tog sig till semifinal så hade man också ett lag i kvartsfinal, lag blå, som också var nära vidare spel i cupen efter förlust med 0-3 mot norska Faaberg Fotball.

– Det var nära att bägge hamnade i semifinal, jättenära. Vi vann ju respektive grupp och förlorade inte alls i gruppspelet. Vi är ju verkligen med, vi är där, både i kvarten och i semifinalen, menar Henrik.

– Vi gör det jättebra, vi vet att vi har en bra nivå, vi är ju i DM-final, men nu delade vi ju upp laget på 30 spelare, och att de ändå klarar att hävda sig såpass bra, det tycker vi är jättebra.

Lag röd vann för övrigt sin kvartsfinal med 4-1 mot norska Mysen på vägen till semifinalen. Nordstrand 1 vann sedan finalen mot Karlstad BK med 2-0.

Första semifinalen

Det andra Arvikalaget som tog sig till semifinal i A-slutspelet är F01-laget, som alltså spelade i den äldsta åldersklassen, och därmed gjorde sitt sista framträdande på Arvika Cup i och med detta.

Man vann sin grupp, efter tre vinster och en oavgjord, och ställdes i semifinalen mot Stockholmslaget Boo FF, som visade sig bli lite för starka i just den matchen och vann klart med 4-1 – med 4-0 som halvtidsresultat.

– 14 stycken 01:or har varit med i den här cupen, och det är väl första året som vi kommer till semifinal. Vi har haft lite otur tidigare år, men i år har vi haft äran att komma till semifinal, så det är jättekul, säger tränaren Stephan Retzman, som efter förutsättningarna är nöjd med vad tjejerna åstadkommit:

– De har gjort det fantastiskt bra, det går inte att säga någonting annat om dessa tjejerna när de kommer från tre olika lag och vi har gjort bara två träningar innan gemensamt. Så vi är supernöjda. Vi möter ju ett lag här som åker på många cuper, så vi tar bara med oss väldigt mycket positivt, konstaterar Stephan.

De stora framgångarna uteblev, när den 30:e upplagan av Arvika Cup arrangerades under helgen ute på Viks idrottsplats, men det var ändå flera av lagen som gjorde det riktigt bra och kom nära.

Först ut var Arvika Fotboll röd i, P03-klassen, att spela sin semifinal mot det norska laget Nordstrand 1. Det blev till slut förlust med 1-2, men man var inte långt ifrån att tvinga fram en förlängning.

Omvänd bild

– I semifinalen gör vi en dålig första halvlek och ligger under med 0-2, då kändes det som att de hade ett jättegrepp om oss, säger Henrik Kisterud, en av ledarna för P03-lagen och fortsätter:

– Men i andra halvlek så är det en helt omvänd bild, vi tar tag i det och gör 1-2 ganska tidigt, har spelet och har ett antal lägen. Vi hade nog kunnat fått straff också om domaren hade dömt lite snällt, och då hade det kunnat vara 2-2, berättar Kisterud.

Två nära gå vidare

Förutom laget som tog sig till semifinal så hade man också ett lag i kvartsfinal, lag blå, som också var nära vidare spel i cupen efter förlust med 0-3 mot norska Faaberg Fotball.

– Det var nära att bägge hamnade i semifinal, jättenära. Vi vann ju respektive grupp och förlorade inte alls i gruppspelet. Vi är ju verkligen med, vi är där, både i kvarten och i semifinalen, menar Henrik.

– Vi gör det jättebra, vi vet att vi har en bra nivå, vi är ju i DM-final, men nu delade vi ju upp laget på 30 spelare, och att de ändå klarar att hävda sig såpass bra, det tycker vi är jättebra.

Lag röd vann för övrigt sin kvartsfinal med 4-1 mot norska Mysen på vägen till semifinalen. Nordstrand 1 vann sedan finalen mot Karlstad BK med 2-0.

Första semifinalen

Det andra Arvikalaget som tog sig till semifinal i A-slutspelet är F01-laget, som alltså spelade i den äldsta åldersklassen, och därmed gjorde sitt sista framträdande på Arvika Cup i och med detta.

Man vann sin grupp, efter tre vinster och en oavgjord, och ställdes i semifinalen mot Stockholmslaget Boo FF, som visade sig bli lite för starka i just den matchen och vann klart med 4-1 – med 4-0 som halvtidsresultat.

– 14 stycken 01:or har varit med i den här cupen, och det är väl första året som vi kommer till semifinal. Vi har haft lite otur tidigare år, men i år har vi haft äran att komma till semifinal, så det är jättekul, säger tränaren Stephan Retzman, som efter förutsättningarna är nöjd med vad tjejerna åstadkommit:

– De har gjort det fantastiskt bra, det går inte att säga någonting annat om dessa tjejerna när de kommer från tre olika lag och vi har gjort bara två träningar innan gemensamt. Så vi är supernöjda. Vi möter ju ett lag här som åker på många cuper, så vi tar bara med oss väldigt mycket positivt, konstaterar Stephan.