2016-06-19 21:06

2016-06-19 21:06

Tidemand i topp i Litauen

RALLY: Kelme

Pontus Tidemand lägger allt krut på VM i år. I helgen tränade han inför kommande tävlingar genom att delta i Rally Zemaitija i Litauen – och slutade överst på prispallen.

– Jag är väldigt, väldigt nöjd med helgen, säger en glad Pontus efter målgång. Vi har fått ut mycket av den i form av perfekt träning inför kommande VM-rally i Polen, där vägarna, precis som här, är extremt snabba och man måste ligga på till max för att ha en chans.

Rally Zemaitija ingår i både det litauiska och lettiska rallymästerskapet och det fanns gott om hårt motstånd i startfältet. Med basen i staden Kelme i nordvästra Litauen, avverkades nio specialsträckor på sammanlagt 121,80 kilometer under två dagar i ett regnigt landskap.

Det var full fart som gällde för Pontus och hans co-driver Jonas Andersson, som för helgen satt i en likadan SKODA Fabia R5 som de kör i VM, men den här gången lånad av den finske rallystjärnan Toni Gardemeister.

Det blev en tuff kamp med den blott 15-årige finske talangen Kalle Rovanperä, men det blev tillslut Pontus som drog det längsta strået och vann med nästan tio sekunder.

– Jag är väldigt, väldigt nöjd med helgen, säger en glad Pontus efter målgång. Vi har fått ut mycket av den i form av perfekt träning inför kommande VM-rally i Polen, där vägarna, precis som här, är extremt snabba och man måste ligga på till max för att ha en chans.

Rally Zemaitija ingår i både det litauiska och lettiska rallymästerskapet och det fanns gott om hårt motstånd i startfältet. Med basen i staden Kelme i nordvästra Litauen, avverkades nio specialsträckor på sammanlagt 121,80 kilometer under två dagar i ett regnigt landskap.

Det var full fart som gällde för Pontus och hans co-driver Jonas Andersson, som för helgen satt i en likadan SKODA Fabia R5 som de kör i VM, men den här gången lånad av den finske rallystjärnan Toni Gardemeister.

Det blev en tuff kamp med den blott 15-årige finske talangen Kalle Rovanperä, men det blev tillslut Pontus som drog det längsta strået och vann med nästan tio sekunder.